Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOTY ŚLĄSKIE - każdy piątek, godz.18.00 - C.H. FORUM GLIWICE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hehehhe a tak wogule to dał się komuś Gregor wczoraj przejechać? :naughty:

• Odpowiedzi 124,6 tys.
  • Wyświetleń 3,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Tak jak sobie pośniliśmy w domu :decayed:

Powiedział że na strefie da :naughty:

Opublikowano

nooo mi też coś tam wspominał, ale ja chcę tylko na gazie :polew:

ciekawe czy damy radę zmieniać biegi przy tym dopale :kox:

Opublikowano

Hehe no tylko lepiej nie trenuj ręki w domu :polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

:laghing2:

laaaaandryna :naughty:

Opublikowano

No co w końcu w ciąży jesteś to musisz trochę spasować nie :polew: :polew:[br]Dopisany: 08 Sierpień 2009, 23:43_________________________________________________Dobra ja spadam bo może przynajmniej raz z soboty na niedzielę uda mi się wyspać :decayed:

Dobranoc Pucek :hi:

Opublikowano

hehehheheh pogadamy na grillu :decayed:[br]Dopisany: 08 Sierpień 2009, 23:46_________________________________________________http://forums.vwvortex.com/zeroforum?id=26

polecam to forum :kox:

Opublikowano

pucek jak chcesz mocy to kup sobie S3

będziesz miał autko z silnikiem 1.8 ( czyli tanie w utrzymaniu ) wyrezasz 300 kucy ( razem z autkiem mieścisz się w 40 tyś zł ) i w standarcie masz Q :)

Odnośnie tego quattro to nie jest tak do końca, bo w S3 silnik montowany jest poprzecznie i system przenoszenia napędu jaki tam jest zastosowany to Haldex. Tylna oś jest włączana w razie potrzeby, w trakcie "normalnej" jazdy tył nie jest napędzany. Jest to tzw. "synchro"

http://pl.wikipedia.org/wiki/Haldex#Zasada_dzia.C5.82ania

Przy quattro napęd przenoszony jest poprzez układ Torsen, obie osie są połączone z sobą mechanicznie poprzez wał i napędzaja obie osie jednocześnie. A "szpera" Torsen dba o to aby moc była odpowiednio rozdzielona.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Torsen#Zasada_dzia.C5.82ania

Tutaj jest filmik z TT która też jest na Haldexie i widać jak podczas ruszania przednia oś wpada w poślizg.

Opublikowano

Landryn - następnym razem ctrl+shift - się tak przełącza... na pewno nacisnąłeś oba naraz i ci się zmieniło :decayed:

Postaw za ta rade puckowi piwo :gwizdanie:

@ pucek : nie boj sie :)

Opublikowano

co do Haldexa to chiptunerzy już go opanowali , wymyślili sterownik , żeby haldex do 3 biegu działał jak Torsen :hi: i naprzykład Pirowski z Vtechu będzie coś takiego robił mojemu kumplowi w Leonie :przebiegly: jak zrobi to napewno sie pochwale

Opublikowano

hello :hi:

wróciłem z giełdy, napiszę tak, rozpiętość cen aut jest spora, był diesel 96 rok za 14 tyś zł :gwizdanie: nie była nawet zła :polew:

potem 97 rok, 1.6, za 17 tyś zł :polew: było parę sztuk za 10 tyś zł, były też mega zniszczone, ogólnie każde auto było zwykłe, "szare" na zwykłych 15'' felgach

w drodze powrotnej zaciekawiła mnie pewna oferta, stała sobie błękitna A4, 97 rok, klima, kubełki, kierownica taka jak u Gregora, 1.8T bez Q :thumbdown:, na żółtych blachach, od handlarza, widać że miał dość sprzedaży gdyż po moim zapytaniu o silnik powiedział mi że to nie jest diesel, a ja do niego że szukam 1.8T i się zdziwił, full serwis, silnik nie myty, nigdzie nie widziałem oleju, cichutko i równo chodził, aż się zdziwiłem, CENA 11 tyś zł do opłat, ALE przebieg 271 tyś km

i tutaj jest ten myk...gdyby mi koleś o nim nie wspomniał to jestem przekonany że ma koło 200 tyś, no mam jego numer, niewiem czy wogule patrzeć po aucie z takim przebiegiem jeśli chodzi o PB, no i co będzie jak potem założe gaz...:/

jak Wy macie zdanie o czymś takim?

Opublikowano

a wolałbyś żeby był przekręcone na to Twoje 200cie?? wiadać że koleś uczciwy z tego co mówisz to i może przebieg autentyczny także jak jest ok to bym brał :wink4:

Opublikowano

No może i handlarz uczciwy ale przebieg jednak spory (chyba że jest przekręcony z 350 tyś :naughty:) Pucek zależy co było już wymieniane w silniku bo może faktycznie przebieg ma spory ale jak po kapitalce to będzie igiełka

Opublikowano

ja tam nie mówię że coś kręcone i wogule, ale jak na benzyne to zleksza sporo, patrzeć na to że będę na 100% tym autem jeździł 3 lata, napewno zrobię 60 tyś minimalnie, więc będzie koło 350 tyś, a to chyba powoli śmierć dla silnika, czekam aż wypowie się Darek i Gregor, czy warto kupować takie auto z tak dużym przebiegiem

hhehe Keżor, ja rozumiem że diesel i tyle to norma, ale ja mam te 230 tyś no i silnik chodzi, ale jednak to już sporo[br]Dopisany: 09 Sierpień 2009, 13:09_________________________________________________tym bardziej się boję bo ma być podtlenek eLPiGi :decayed:

dlatego o nim napisałem, mam patrzeć po nim czy nie? bo jak tak to dzwonie i pytam czy jeszcze jest, jak jest to umawiam się z nim i Gregorym i oglądamy, a silnik serio chodził cichutko i równo, może serio po kapitalce :mysli:

Opublikowano

mam pytanko co to za bledy 575 1237 bo janusz chyba o mnie zapomnial :mysli:

Opublikowano

dzieki za info mialem to samo jak wracalem z warszawy ostatnio brak mocy przy 110km/h ja mu gaz a on zero reakcji, czy na nastepnego spota moze ktos wziasc kompa+waga to bym sprawdzil to i przy okazji to czy mam faktycznie 140km czy to tylko blef goscia ktory mi sprzedal autko :mysli:

Opublikowano

a jak chcesz sprawdzić czy masz taką moc? :mysli: to jedynie na hamowni... :gwizdanie:

vaga zawsze ktoś ma, więc wpadaj

ja jak będę (ale chyba nie) to też bym skorzystał bo świeci mi 1 in 2 :rolleyes:

Opublikowano

mowili ze da sie to sprawdzic przy pomiaze doladowania ponoc jak jest wieksze doladowanie to znaczy ze jest chip[br]Dopisany: 09 Sierpień 2009, 15:07_________________________________________________czemu tu niema czata?????[br]Dopisany: 09 Sierpień 2009, 15:08_________________________________________________szkoda ze ta imprezka wypada teraz 15 z checia bym pojechal ale niestety nie pojade bo na wakacje jade ale nastepnej juz nie opuszcze ;(

Opublikowano

a no to chyba że tak, ale to i tak będzie tylko mniej więcej :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.