miron78 Opublikowano 12 Października 2009 Autor Opublikowano 12 Października 2009 Gregor sam wiesz, że wystarczy furka z wagą +-1400kg i moc lekko ponad 220ps żeby 3.0tdi było daleko w tyle - dlatego 3.0 to inna liga Może kiedyś skuszę się na furke typową pod osiągi ( golf IV 400+, EVO lub inne ) 3.0TDI seryjne, a po chipie to znaczna różnica. Po chipie to nie można powiedzieć, że nie jedzie, jest dość szybkim przemieszczaczem, więc sztuka sztuce nie równa. Objechać 3.0TDI w B7 po dobrym chipie jakimś starym B5 z najstarszą generacją 1.8T pod maską montowaną od 1995r , to już jakiś wyczyn jest. A auto mające 220PS i ważące 1400kg nie objedzie cię, nie ma szans, bo u ciebie dość miażdżący jest moment i Q. A odnośnie Golfa 400+ czy EVO to ja uważam że fajnie jest mieć dwa autka. Jedno do jazdy na codzień, taniego w miarę szybkiego i sprawnego przemieszczania się, a drugie takie w którym nie ma pół środków z konkretnym doj**em do zabawy. Może kiedyś do tego dojdę :gwizdanie: Gregor - myślę, że w dzisiejszych czasach za 50 tyś da sie już coś mądrego kupić ( małego, niepozornego i wyrezać na ok 350-400ps ) zresztą przy małej masie autka aż tak wysoka moc nie jest konieczna [br]Dopisany: 12 Październik 2009, 12:24_________________________________________________ Miron, ale ja Ci powiem że nie mogę sobie wyobrazić jakie będziesz miał nastepne auto, tzn. auto autem ale silnik... teraz już 280 kucy, to następne musi być mocniejsze bo inaczej być nie może :gwizdanie: Ty serio kup sobie drugie małe auto, walnij z 300 kucy i gnaj Guru, a Ty nie czytaj bo się nauczysz :> Pucek - może Cię zdziwie ale ani nie trzeba daleko szukać ani nie jest to nic zmyślnego. W kategorii diesel mam tylko 2 pomysły: 1.A4/A5 z nowym 3.0tdi który jest o niebo lepszy od mojego ( seryjne osiągi są porównywalne z moimi po programie a V-max ma nawet większą ) więc jest na co zbierać ze stajni audi 2.BMW 535d lub 335d ( auto seryjnie jest już niezłym zapierdalaczem ) w tym jedynym przypadku wielki szacun dla BMW - tym silnikiem wyprzedzają audi o krok W kategorii benzyna: 1. 2.0tfsi seria 211 ( po sofcie jest szybsze od mojego obecnego ) 2. 3.0tfsi ( po sofcie ponoć 400ps ) ale przystępne ceny to dopiero moze za 5 lat jak widzisz Pucek - same normalne fury - i nawet jest w czym wybierać ( za ileś tam lat )
krolu Opublikowano 12 Października 2009 Opublikowano 12 Października 2009 Miron na forum jest wątek o 2,0 tfsi robione przez Dynosoft - zobacz co im wyszło :shocked: :shocked: :shocked:
miron78 Opublikowano 12 Października 2009 Autor Opublikowano 12 Października 2009 Miron na forum jest wątek o 2,0 tfsi robione przez Dynosoft - zobacz co im wyszło :shocked: :shocked: :shocked: wiem wiem - czytałem w piątek [br]Dopisany: 12 Październik 2009, 12:39_________________________________________________Diman - szkoda, że już masz http://www.a4-klub.pl/smf/all_b7_sprzedam_zderzak_s_line_b7_przod_cena_899zl-t98231.0.html;topicseen w dobrej cenie i od znajomej osoby ( kupił mój chrom reling )
krolu Opublikowano 12 Października 2009 Opublikowano 12 Października 2009 No i Panowie stało się.... Założyłem zimówki.... Teraz do wiosny na tych kołpakach :wallbash: :wallbash: ... (wyglądających jak 17') :decayed:
miron78 Opublikowano 12 Października 2009 Autor Opublikowano 12 Października 2009 Pucek tu masz przyszłościowy silniczek oczywiście nie musi być ten rok i za taką kase po samym programie przekroczysz 300ps http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9714793[br]Dopisany: 12 Październik 2009, 13:20_________________________________________________ No i Panowie stało się.... Założyłem zimówki.... Teraz do wiosny na tych kołpakach :wallbash: :wallbash: ... (wyglądających jak 17') :decayed: czemu już zakładałeś zimówki ?[br]Dopisany: 12 Październik 2009, 13:20_________________________________________________jadę jutro na zlocik do SK - ktoś jeszcze chętny ?
krolu Opublikowano 12 Października 2009 Opublikowano 12 Października 2009 Założyłem zimówki bo szykuje mi się seria wyjazdów... i powroty w nocy a mogą się pojawić przymrozki w nocy wiec wolałem już założyć... Ja mam na stalówkach a kumple z osiedla za 2 browary przerzucą je z powrotem jak by co Ta s3 ale cena [br]Dopisany: 12 Październik 2009, 13:38_________________________________________________a I ja na spota na sk chyba się nie muszę deklarować ale mogę dołączyć do was na A4...
miron78 Opublikowano 12 Października 2009 Autor Opublikowano 12 Października 2009 a I ja na spota na sk chyba się nie muszę deklarować ale mogę dołączyć do was na A4... no to raczej się jutro widzimy
kris_kilt Opublikowano 12 Października 2009 Opublikowano 12 Października 2009 Siema wszystkim Wkońcu nadrobione , ok 2h z przerwami dzisiaj w robocie , trochę się działo widzę przez kilka dni nieobecności , jakieś fajty czy coś Diman , widzę że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło wyrezasz furę i będzie git , tylko szkoda że teraz 4,5k za ubezpieczenie Pucek , widzę że czasu ani kasy na nową zabawkę nie marnujesz piękny............. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9230502 jeździłem takim , tylko że czarnym , strasznie zapier.dala , Q7 4.2 i porsche cayenne turbo S bez szans z nim ... W piątek niemiałem jak wpaść , auto zostało u mechanika - wymiana świec i klocków - narazie przód , za tydzień tył Teraz też niewiem jak to będzie , co prawda na rano , ale uczelnia się zaczyna-dostanę plan zajęć do ręki to będę myślał co dalej _________________________________________________ 2 środę zapaliła mi się znów kontrolka ASR , paliła się 2 dni , pojechałem na przegląd gazu , koleś coś tam popodłanczał , wyjechałem od niego i zgasła i do tej pory nic, może to mieć jakiś związek z gazem , czy raczej czysty przypadek ??
miron78 Opublikowano 12 Października 2009 Autor Opublikowano 12 Października 2009 Gregor to nowe 3.0tfsi w S4 to może być złoty środek - coś czuje, że koniec z podnietą jeżeli chodzi o RS4 - mega przyrosty po programie - już w serii robi RS-a - może być dużo ekonomiczniejszy i tańszy w utrzymaniu od Rs-a czekamy na 1 szt. na forum
krolu Opublikowano 12 Października 2009 Opublikowano 12 Października 2009 Ja gdzieś czytałem, że ma być 4,2 TFSI do RS4... nie wiem ile w tym prawdy... Na tym filmiku wszystko jest w serii... nie wiem jak C65 i ISF ale z S4 można jeszcze dużo wyciągnąć... [br]Dopisany: 12 Październik 2009, 14:06_________________________________________________oooooo zauważyłem rejestracje s4 na tym filmiku jest to albo SG albo SC :mysli: :mysli: :mysli:
czester Opublikowano 12 Października 2009 Opublikowano 12 Października 2009 SC krolu Kupilem ci te tajle Miron ja jade do Kato, guru tez wspominal, ze moze jechac.
kris_kilt Opublikowano 12 Października 2009 Opublikowano 12 Października 2009 Prezes , a kiedy i o której w kato ?? jutro ? może bym po pracy wpadł chociaż tam ...
miron78 Opublikowano 12 Października 2009 Autor Opublikowano 12 Października 2009 Prezes , a kiedy i o której w kato ?? jutro ? może bym po pracy wpadł chociaż tam ... jutro 19.00
Pucek Opublikowano 12 Października 2009 Opublikowano 12 Października 2009 Witam ja chciałbym ale nie mogę...nie dość że dużo mi to pali to na dodatek mam na noc to ja spadam dalej grzebać... a własnie, to w takim razie nic tylko kupować S4B8 na program no i w gaz Krisu, Ty sie już nie tłumacz bo dostałeś naklejki, odgapiłeś czarny grill i przestałeś jeździć
kris_kilt Opublikowano 12 Października 2009 Opublikowano 12 Października 2009 Witam ja chciałbym ale nie mogę...nie dość że dużo mi to pali to na dodatek mam na noc to ja spadam dalej grzebać... a własnie, to w takim razie nic tylko kupować S4B8 na program no i w gaz Krisu, Ty sie już nie tłumacz bo dostałeś naklejki, odgapiłeś czarny grill i przestałeś jeździć dobre pucek , sam bym tego lepiej niewymyślił p.s. zapomniałeś o ramkach
miron78 Opublikowano 12 Października 2009 Autor Opublikowano 12 Października 2009 to co kris - będziesz ?
czester Opublikowano 12 Października 2009 Opublikowano 12 Października 2009 Moze uda nam sie jakas wieksza ekipke zebrac...
Rekomendowane odpowiedzi