pawullonn Opublikowano 6 Lutego 2013 Opublikowano 6 Lutego 2013 Witam koledzy W wielkie mrozy nie zauważałem czegoś takiego jak dziś tzn występowało ale w umierkowanych ilościach i jak patrzyłem to wszystkie samochody tak się zachowywały ale dziś mnie audi zaskoczyło. Otóż moja niunia wczoraj od około 14 do tej pory czyli 18:00 stała na zewnątrz czyli ponad 24h. Zawsze garażuje samochód ale nie wstawiłem go do garażu dla testu. Jak wiadomo temperatury panujące teraz są od -3, -2 do +3, +5. Jak odpaliłem samochód chwilke potelepało tzn 2-3 sekundy i wszystko było dobrze odśnieżyłem(ok2-3minuty) zaczął delikatnie dymić na biało i nakręciłem na podwórku i zacząłem cofać do garażu i audi zaczęła strasznie dymić na biało-siwo. ale to tak bardzo można powiedzieć,że w garażu było biało za samochodem przy odpalaniu nie ma czarnego dymienia ani niebieskiego. płyny nie ubywają tzn chłodniczy cały czas od ostaniego jesiennego odpowietrzania nie drgnął nawet a jeśli chodzi o olej to na 10tys nie bierze raczej więcej jak 0,7-0,9 litra czyli raczej w normie jak na samochód z przebiegiem ponad 200 tyś. Panowie czy to normalne jest wszystko ??
machina Opublikowano 6 Lutego 2013 Opublikowano 6 Lutego 2013 Tak, para wodna:wink: Nie szukaj na siłę problemów:decayed:
trepek Opublikowano 6 Lutego 2013 Opublikowano 6 Lutego 2013 Panowie czy to normalne jest wszystko ?? Jak pobiegasz na dworze i się zasapiesz to też dymisz jak parowóz:wink: Para wodna i nic więcej. Jakby był drażniący zapach i szczypałoby w oczy to wtedy należy szukać problemów.
pawullonn Opublikowano 6 Lutego 2013 Autor Opublikowano 6 Lutego 2013 no dziwny zapach byl ale nie ma tragedii dzieki Panowie chcialem upewnic sie ze wsio ok
medman Opublikowano 10 Lutego 2013 Opublikowano 10 Lutego 2013 Dla pewności sprawdź czy nie ubywa Ci płynu chłodniczego i czy pod korkiem wlewu oleju i na bagnecie nie robi się "masło"
gizmus2006 Opublikowano 10 Lutego 2013 Opublikowano 10 Lutego 2013 Raczej wsio OK. Ja też u siebie obserwuję podobne zjawisko, a dziś miałem okazję obserwować skodzianke mamy i też na biało dymiła ( zapach też podobny dieslowski). Co prawda różne auta różnie mają jeśli chodzi o intensywność, ale nie należy się dopatrywać problemów na siłę. Tak poza tym temat już wałkowany chyba 3 razy w tym roku
Rekomendowane odpowiedzi