Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki najlepszy silnik do instalacji LPG ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie jaki waszym zdaniem jest najlepszy silnik pod instalacje LPG

pozdro

Opublikowano

2.8 :naughty:

Opublikowano

Od siebie polecam 1.8t aeb

Opublikowano

1.8 ADR tez nie narzeka na LPG :] nawet instalka lepiej sie spisujew przypadku wolnossącego silnika niz w silniku z turbo.

Co nie oznacza ze w 1.8 T i innych gaz nie bedzie smigał..

Opublikowano

1,8 TURBO AEB jak najbardziej ale koniecznie bez CHIPA!!!!

Opublikowano

a ja mam ADR 1,8 srednio mi pali 9,5 l na sto i sie zastanawiam wlasnie nad lpg. z tego o czytalem to najlepiej sekwencje bo inne to szkoda montowac co sadzicie dobrze chodzi i ile wtedy mi bedzie chlac gazu i jaki koszt instalacji z montarzem ??

Opublikowano

Wszystkie "seryjne" silniki w Audi dobrze tolerują LPG pod warunkiem poprawności montażu i regulacji.

Opublikowano

Mam zainstalowaną instalację Landirenzo IV generacji do silnika 2,0 ALT, spala wg kompa o około 2l. więcej LPG od BP, ile zależy jak jadę (jazda oszczędna, głupieję). Wcześniej (też w Audi) w silniku 1,8 miałem zainstalowane Lovato, średnia spalania zależy od charakteru jazdy, jest to sensowna alternatywa na obecne ceny paliwa.

Opublikowano
  • Autor

wiec lepiej kupic 1.8 czy 2.4 ?

i o co chodzi z tym afn i inne ?

Opublikowano

Wykasowałem wszelkie dyskusje na temat CZY instalować.

Temat dotyczy jaki silnik zagazować a nie CZY zagazowywać, gdyż jak zapewne można się domyśleć decyzja o zagazowaniu ZOSTALA JUZ PODJETA...

1,8 TURBO AEB jak najbardziej ale koniecznie bez CHIPA!!!!

Bzdura, oczywiście, że z czipem mozna zagazować i osiągnąc lepsze wyniki mocy na co mam dowodyw postaci wykresu z hamowni mojego 1.8T.

Moim zdaniem nie chodzi o to jaki silnik wybrać.

Chodzi bardziej o to aby zainstalować bardzo dobrą sekwencję :th: I to polecam zrobić :th:

Opublikowano
  • Autor

Poziek

wiec mam pytanie nastepujące, chce kupic dopiero autko dlatgo mam wiele pytan ktore mnie nurtuja wiec jesli mozesz:

1.Kupic benzyne czy diesla

2.Jesli benzyna to z przeróbka czy samemu przerobic?

Opublikowano

Zwracam uwagę na CENY !!! PALIW !!! W tej chwili reasumując to czy tak bardzo opłaca się zakładać gaz ???

Opublikowano
  • Autor

no wlasnie sam niewiem, z tego wzgedlu ze czytalem jakis czas temu ze gaz ma zdrozec, dlatego lepszym roziwazaniem jest zakup autka odrazu z instalacja

Opublikowano

wiec mam pytanie nastepujące, chce kupic dopiero autko dlatgo mam wiele pytan ktore mnie nurtuja wiec jesli mozesz:

1.Kupic benzyne czy diesla

2.Jesli benzyna to z przeróbka czy samemu przerobic?

ad 1. Zależy czego oczekujesz od auta i jak chcesz nim jeżdzic... Dieslem jezdzi sie zaupelnie inaczej niz benzyna.. nie wszyscy lubia klekoty. Ja osobiscie chcialbym zamienic A4 w LPG na taka sama ale w TDI. (nie dlatego ze cos jest nie tak, ale dlatego ze podoba mi sie jazda dieslem i ten dzwięk.. )

ad 2. Przerabiajac samemu to jest dodatkowy koszt 2000 -3000 pln. ale wiesz co zakladasz i wiesz na czym siedzisz :] kupno z LPG jak najbardziej - tyle ze nie wiesz jak ta instalka sie spisuje i ile juz ma przeturlane na niej. Decyzja raczej nalezy do Ciebie.

Zwracam uwagę na CENY !!! PALIW !!! W tej chwili reasumując to czy tak bardzo opłaca się zakładać gaz ???

Mimo wszystko oplaca sie!! po nalozeniu akcyzy na LPG jego cena wzrosnie maksymalnie o 17 gr. na litrze. Wiec nadal jest to ekonomiczna jazda. Mnie w miescie pali 12 litrow przy sredniej jezdzie wiec taknkowanie za 2,20 a nie 4.68 robi roznice... Benzyny zalewam za 50 zł i starcza na dlugo. z tym ze czasami w trasie lubie ja przygonic na samej PB to wtedy wiadomo ze trzeba zatankowc. Ale w ogolnym rozrachunku jest duzo duzo taniej...

Opublikowano

Poziu pytanko.. Ty w swoim B6 masz instalkę LPG?

Opublikowano

2.8

nie duzo pali a przyspiesza.

Opublikowano

moim zdaniem najlepiej kupic bez gazu i potem zalozyc w warsztacie blisko domu , ja tak zrobilem i jestem zadowolony roczny serwis mam za free a spalanie na poziomie 12L a kwestia czy sie oplaca TAK i bedzie sie oplacac bo nawet jak LPG zdrozeje o niewiem ile to nie łódzmy sie ze benzyna stanieje :polew:tylko tez pojdzie w gore

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam kolegow,nowy problem,skrzynia jest od spodu mokra,nie dolalem prawie wcale oleju,zaznaczam ze to multtronic.Przu ruszniu troche zrywa,czy ktos mial moze taki problem?

Potrzebuje kogos w zachodnio-pomorskim z Vagiem.

pozdrawiam

Opublikowano

Witam kolegow,nowy problem,skrzynia jest od spodu mokra,nie dolalem prawie wcale oleju,zaznaczam ze to multtronic.Przu ruszniu troche zrywa,czy ktos mial moze taki problem?

Potrzebuje kogos w zachodnio-pomorskim z Vagiem.

pozdrawiam

chyba się kolega troszeczkę pomylił...

a co do gazu... pytanie czy jeździsz na tyle dużo żeby Ci się instalacja zwróciła...

A jeśli już jesteś zdecydowany, to tak jak koledzy radzą, kupuj bez i zakładaj od nowego

Ja niestety kupiłem z... niby wszystko ładnie pięknie, ale tylko przez miesiąc.. teraz całkowicie ją odłączyłem i śmigam na PB

W każdym razie powodzenia przy wyborze :good:

Opublikowano

Założyłem gaz do swojej a4 1.8 jestem bardzo zadowolony na butli jadę 450 kilometrów za 70 zł a koszt instalacji wyniósł mnie 2200