Hincó Opublikowano 3 Grudnia 2006 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Co prawda nie jest to moje wozidełko ale ostatnio jeżdze nim więcej niż mama (ojciec siedzi w UK) i stwierdziłęm że można je pokazać Fotograf ze mnei żaden, pozatym fotki zrobiłem tydzień temu(jeszcze mnie tutaj nie było) jak umyłem i ogólnie odpicowałem małymi kosztami a dużym nakładem czasu autko. Dobrze że wysepiłem kase od mamy na szampon, wosk i zapach do środka, ale jakby trzeba było to bym musiał, serce sie krajało jak od 'nowości'(wrzesień zeszłego roku-autko przyjeżdzą do nas ) audiczka nie była woskowana, za to co tydzień w soboty ma kąpiel i nie wiem czy to nie wpływa negatywnie na lakier, zauważyłem przy woskowaniu że jest dosyć porysowany, moze to nasza wina, a może nie. Jak widać jest puste w środku, zero klimy napisów 'quattro' itp.. Do tego nie moge powiedzieć że jest bezawaryjne , notorycznie psuje sie imobilaizer, ale odkryliśmy że trzeba stosować jeden kluczyk do drzwi a drugi do stacyjki i wszystko działa, do tego zawias przedni rozstukał sie po zimie, trzeba było wymienic wahacze(ch?).Są problemy z obrotami(ojcu nie chce sie jechać do mechanika), czasami samochód łapie wysokie obroty i nie hce z nich zejść (mi zdarzyło sie to na trasie, pół godziny silnik wył na 3,5k obrotó ale trzeba było jechac, w domu jak ostygł wszystko wróciło do normy.) Gdy kupiliśmy samochód, miał łyse oponki, oczywiście zakup zimówek był pierwszym wydatkiem, na wiosne ojciec chciał kupić alusy i po nie pojechał, a wrócił z oponami samymi:|. Stweirdził że do tego samochodu nie chce dużo dokłądać: "Jak kupimy TDI to bedzie mozna ładować w nie kase". I tak na wiosne jedziemy do DE po jakiegoś diesla może quattro dla mnie/rodziców. Jakiś tydzień temu całkiem przypadkowo dowiedzieliśmy się od mechanika elektronicznego(Pan z okoli Gdowa, czarnym Goflem- pewnie niektórzy go znają ), że nasz samochód miał okazje kilka razy naprawiać wczesniej . Stał on pół roku w komisie i elektronicy próbowali rozgryźć co jest nie tak z immobilaizerem, wykonał wszystkie standartowe operacje i nic to nie dało. Ale patent został odnaleziony Dobra, koniec gadania o niczym, czas na fotki: Audi A4 B5 1.6 101 PS rok produkcji: październik 1996 Jedyne co mnie martwi to mały przebieg jak na 10 latka i to że cosw szyberdachu ostatnio sie rozskrzypiało jak sie jedzie po dziurach :/ P.S Co moze znaczyć "Testament vordrucke in Hand shlafe"(był na klapce schowka) albo cos podobnego, z tego co ja rozkminiłem chodziło o to że testament jest w schowku co oznacza że mogły tym sie wozić jakieś dziadki i moze autko nie jest wytłuczone.. Pozdrawiam i prosze o komentowanie
marcin j Opublikowano 3 Grudnia 2006 Opublikowano 3 Grudnia 2006 kolorek spoko, ale silniczek troche slaby
Hincó Opublikowano 3 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2006 kolorek spoko, ale silniczek troche slaby Kolorek po wosku jest spoko, na codzień nie bardzo Wg mnie Oczojebny nie jest to avant, ale też spoko Czemu tutaj tak lubicie avanty? Nie mam do nich nic, ale czym by była a4 bez tego zadka?
Jaro Opublikowano 3 Grudnia 2006 Opublikowano 3 Grudnia 2006 kolor spoko, moj kumpel ma taka niunie tylko ze w TDI. podciagniac troche moc , zalozyc ALU i niunia pierwsza klasa
Hincó Opublikowano 3 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2006 autko jest ok szkoda ze nie TDI Też żałujemy.. niezła, ładny kolorek. Nie wiem jak to powiedzieć.. ten kolor po pastowaniu i w cieniu tak wygląda, w pełnym słońcu już nie tak fajnie, nocą też nieźle sie prezentuje kolor spoko, moj kumpel ma taka niunie tylko ze w TDI. podciagniac troche moc , zalozyc ALU i niunia pierwsza klasa A nie jest czasem z Bochni ? Albo okolic.. ? Bo u nas jeździ idento tylko w ddieslu i z szerokimi alusami.. :> Podciągnąć moc? jak ? Podejrzewam że ojciec kupi 1.9TDI albo innego diesla a to (w sumie zaniedbane autko) trafi w moje ręce, ale czy z niego cośjeszcze mozna zrobić? Mój plan bedzie taki: Alu 17', nastepnie chyba lekkie obniżenie zawiasa, do tego navigacja+panel klimatronik z serii, na koniec lampy po livcie i przydałoby sie przyciemnienie lekko szyb Oj żałujemy z moją dziewczyną że nie ma w nim prywatności za grosz.. :PP Myśle że klima jest banalna do zrobienia, siedze w tym i to nie problem, problem jedynie podłączyć żeby tak działało jak oryginalna, ew wsadzić porządniejszy panel i sterownik, i zrobić napędzane z dodatkowego aletrnatora, władować kompresor lodówkowy albo sth, i wtedy mamy problem regassu(nabijania od nowa) z głowy.. Sie zobaczy..
wiki Opublikowano 3 Grudnia 2006 Opublikowano 3 Grudnia 2006 stary w pierwszej kolejnosci zmień za kieszonkowe skórkę na mieszku bo na widok tej co masz to mi się niedobrze robi koszt ze skórki na Allegro to 20 zł także dasz radę No i dbaj o niunię jak starzy nie dbają bo nie ma nic gorszego jak zapuszczony samochód myty bieżącą wodą, szczotką za 5zł trzy razy do roku
Hincó Opublikowano 5 Grudnia 2006 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2006 stary w pierwszej kolejnosci zmień za kieszonkowe skórkę na mieszku bo na widok tej co masz to mi się niedobrze robi koszt ze skórki na Allegro to 20 zł także dasz radę No i dbaj o niunię jak starzy nie dbają bo nie ma nic gorszego jak zapuszczony samochód myty bieżącą wodą, szczotką za 5zł trzy razy do roku Jestem spłukany od pół roku,a jak coś mam to albo idzie na paliwo albo coś wazniejszeo, padnięty komp-dla mnie nie do przeżycia etc.. ale ojciec wraca 11 wiec powinno coś ruszyć ; ] Czemu mam dbać jak i tak nie mam do niego większych praw No dobra, bo je kocham ; ] ale z groszem u mnie nie ciekawie, a to co odkładam na następne jest nietykalne [ Dodano: 05-12-2006, 15:21 ] Pisze kolejny post żeby temat wyleciał wyzej bo go nikt nie ogląda Pytanie: Czy ktoś z forum kupował może gałke z mieszkiem PODŚWIETLANE ? Jak to wygląda? Jak z trwałościa i czy nie wygląda kiczowato? Bo u nas trzeba komplet ponieważ gałka jest wytyrana nieźle aż znaczek z rozryską biegów wypadł ..
bushi Opublikowano 7 Grudnia 2006 Opublikowano 7 Grudnia 2006 Auteczko spoko ale ja rówież jak widać jestem zwolennikiem avantów heheh!!
Hincó Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Przybyło 10 tys na budziku, gałka w środku i troche wosku na karoserii Teraz jest to typowy dupowóz na trasie dom-miasto czasami gdzieś dalej(lotnisko ) Przewidziane zero wydatków, ewentualnie oleje/filtry i naprawa Hehe, Bosh vs. Valeo, niedawno sie skapłem że lampki są różnych firm (peknięty klosz); ] W planach przebudowa garażu bo jest lekko przewiewny i żeby auto rano jakoś wyglądało to musiałem pocisnać do 200 z górki koło mnie żeby kurz zdmuchło! :[ Poszukiwania TDI za niedługo ruszają a tymczasem ojciec chce mi wepchnać tego 'szrota' a on sobie chce kupić TDi z końca produkcji.. nigdy! Ja chce TDI [ Dodano: 08-04-2007, 13:14 ] Teraz w środku jest błysk, żeby wsiaćtrzeba porządnie wytrzepać buty bo jak nie..
Gość Murzyn Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 auto jak auto, wypasik bida, silniczek nie mocny.... zawsze to A4 :twisted: ale Twoje opisy mnie rozwalily doszczetnie
Piotrek98igo Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 dokładnie typowa seria,ale to wciąż A4
Gość spedyt Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Poszukiwania TDI za niedługo ruszają a tymczasem ojciec chce mi wepchnać tego 'szrota' a on sobie chce kupić TDi z końca produkcji.. nigdy! Ja chce TDI To się dogadajcie i sprzedaj Audi w wersji Full seria
Hincó Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Poszukiwania TDI za niedługo ruszają a tymczasem ojciec chce mi wepchnać tego 'szrota' a on sobie chce kupić TDi z końca produkcji.. nigdy! Ja chce TDI To się dogadajcie i sprzedaj Audi w wersji Full seria Powiedziałem Plany planami a co będzie sie zobaczy Najlepiej byłoby kupić TDi, tą a4 zamienić na jakieś z większym benzynowym silnikiem na gazie.. bo były plany zagazowanie tej czwórreczki ale zaprostestowałem-za mały silnik etc etc Chodziły tez słuchy że bedzie zamiana na autko z instalką 1.8/1.8T.. :>
Hincó Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2007 co tu jest ful? w tym wypadku to jest pełna seria i tak jest, nic nie ma poza tym co dostała z fabryki no poza gałką podświetlana ; ]
Gość spedyt Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 nic nie ma poza tym co dostała z fabryki no poza gałką podświetlana Gałka ładnie się komponuje z wnętrzem i nie rzuca się w oczy jak jakieś siatki
Hincó Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2007 AAaaa.. i dywaniki nie są ori i trzeba bedzie chyba przed zimą nowe kupić porządne bo te wytrzymały 2 zimy i 1 lato.. :/ i obszycia sie porwały m.in. przez brak otworów montażowych..
Rekomendowane odpowiedzi