Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Co myślicie o warsztacie samoobsługowym wasze opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sprzęt do klimy i wulkanizacji może to na 100% dobry pomysł. teraz większość aut jest z klimą.

no i w razie czego, jeśli samoobsługa byłaby nieopłacalna to zamykasz i przerabiasz na normalny warsztat :)

Opublikowano
  • Autor
sprzęt do klimy i wulkanizacji może to na 100% dobry pomysł. teraz większość aut jest z klimą.

no i w razie czego, jeśli samoobsługa byłaby nieopłacalna to zamykasz i przerabiasz na normalny warsztat :)

Własnie o to chodzi ze zawsze można przerobić na normalny warsztat :decayed:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam dołączę sie do dyskusji. Zna ktoś adres takiego warsztatu w zachodniopomorskim ?

Opublikowano

Dobry pomysł, ale pytanie jak u Ciebie z zapotrzebowaniem w okolicy na cos takiego.

W Warszawie dziala taki warsztat, raz korzystalem, zaplacilem znacznie wiecej niz u Ciebie (100zl za 3 godziny korzystania z podnosnika i narzedzi).

Warsztat samochodowy samoobsługowy - Wynajem stanowisk warsztatowych - Wymiana serwis przechowalnia opon - Diagnostyka komputerowa - Chip tuning

Z tego co podpytywalem wlasciciela, to jest ok, zarabia na siebie... ale chyba nie ma jakiegos szalu. Ma stalych klientow, ktorzy potrafia wynajmowac na 2-3 dni.

Opublikowano
Opublikowano

no i jak? Autor coś poczynił w tym kierunku?

Opublikowano
W Warszawie taki warsztat mieści się na Ochocie.Czytałem opinie i ludzie chwalą sobie takie miejsce.

Osobiście jednak nie korzystałem.

wysłane za pomocą tapki

gdzie na ochocie?

Opublikowano

Pomysł z sensem czy bez sensu, decydująca jest cena wynajęcia kanału czy narzędzi. Mam swój garaż z kanałem i cieszę się, że nie muszę szukać takich miejsc, ale jak pojadę do rodziny do Lublina zdarza się, że najdzie ochota coś pomodzić w wozie. Swoją drogą sam zastanawiałem się kiedyś nad uruchomieniem takiego biznesu.

Opublikowano

Pomysl dobry nawet bardzo dobry tylko dla klientow, a nie wlasciciela. Ja niestety zarobku to na tym nie widze. Kazdy teraz oszczedza i nie pojedzie wymieniac klockow do warsztatu tylko wyszarpie je pod blokiem. W zime raczej zajedzie.

Za duze koszty utrzymania do zysku.

Lepiej sam zacznij wymieniac elementy eksploatacyjne i sapewne lepiej na tym wyjdziesz.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Odgrzeje temat, czy ktoś może wystartował z takim pomysłem na śląsku??

Może ktoś zna warsztat, który w sobotę lub niedzielę wynajmnie podnośnik??

Teraz na okres zimowy by się przydało :]

Dajcie jakieś info

Opublikowano

Być może pomysł na interes dobry, ale według mnie nie wypali. Zanim wyrobisz sobie jakąś renomę,reklamę i ludzie przyjadą też trochę to potrwa a koszty cały czas będą generowane. Przy takim wyposażeniu jak opisujesz to 25tys.to chyba ciut mało,aczkolwiek mogę się mylić. Jeśli iść w tę stronę to ktoś Ci już podsunął biznes i o wiele lepszy. Stacja kontroli może być strzałem, do tego jak wspomniałeś ew. dodatek w postaci takie stanowiska do wypożyczenia. Ja bym jednak zrobił analizę w Twoim mieście, jakąś ankietę np. na ulicy pytając kierowców, itp.

Opublikowano

Widzę, że nikt na śląsku nie znalazł warsztatu na wynajem :(

Może macie namiar na wynajem pomieszczeń, gdzie można zimą wjechać autem, dogadać się z kimś i pogrzebać w autku.

???

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Widzę, że nikt na śląsku nie znalazł warsztatu na wynajem :(

Może macie namiar na wynajem pomieszczeń, gdzie można zimą wjechać autem, dogadać się z kimś i pogrzebać w autku.

???

Niestety nie ale jak coś znajdziesz to daj znać :decayed:

Opublikowano

Pytam się znajomych, nawet pytam na stacji diagnostycznej, pytałem po forach i nic!

Albo nie ma takich warsztatów na śląsku albo źle szukam :]

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

kamilo39 A jak byś rozwiązał problem taki np. masz klienta który wynajmuje garaż co 3 godziny jeden klient a ten drugi zajmuje czas nie 3 godziny tylko 5 bo np. nie wyrobił się w czasie bo urwał śrubę i nie może zdążyć z wykonaniem swojej naprawy a następny stoi i czeka na swoją kolejkę Hmmmm Jakie masz na to rozwiązanie myślałeś o tym.?:naughty:

Opublikowano
  • Autor

Nie otworzyłem tego warsztatu, ale w planach były 3 stanowiska do wynajęcia i raczej nie było by z tym problemów :decayed:

Opublikowano
Nie otworzyłem tego warsztatu, ale w planach były 3 stanowiska do wynajęcia i raczej nie było by z tym problemów :decayed:

Jak nie otworzyłeś tego warsztatu to znaczy, że dopiero otworzysz tak :P Bo ja ciągle czekam :]

A tak na poważnie mogę zapytać o przyczynę, finansowo czy rokowania złe??

Opublikowano
  • Autor

Nie mogę znaleźć lokalu do wynajęcia w dobrym punkcie i za rozsądne pieniądze, wcześniej miałem lokal na oku, ale zrezygnowałem z niego bo stwierdziłem ze to zła lokalizacja, a gdzieś na uboczu miasta to zbyt ryzykowne.

Opublikowano

kumpel miał komis w niemcach i przy okazji wynajmował podnośnik z podstawowymi narzędziami głównie polakom, szału nie robił na wynajmowaniu a miał bardzo dużo kontaktów i dobrą miejscówkę.

Opublikowano

egon Niemców nie lubią tyle grzebać co Polacy w autkach :]