Kierownik Opublikowano 12 Lutego 2013 Opublikowano 12 Lutego 2013 Witam Mam przypadek pęknięcia paska rozrządu w 2.5 TDi V6 AFB, ale mam też problem mianowicie z ułożeniem wałków w głowicy względem siebie, mam blokatory, ale chodzi mi o drugi wałęk. Jak powinien być ustawiony względem pierwszego ? Nie mam już w ogóle pomysłów ...
lukjar7 Opublikowano 12 Lutego 2013 Opublikowano 12 Lutego 2013 -zazębiasz wałki tak, aby wycięcia w wałkach były do wewnątrz i były względem siebie równolegle (w ten sposób ustawione umożliwiają dostęp do śrub mocujących głowice- przesunięcie choćby o 1-en ząbek to uniemożliwia) -obracasz zazębione wałki o 90* do środka- markerem malujesz kreskę w miejscu zazębienia na obu wałkach (wiem że malarze nie są w cenie, <lol> ale uwierz- pomaga) -montujesz lewy wałek tak, aby wycięcie było prostopadle do głowicy (muszą być widoczne śruby głowic) -drugi wałek zazębiasz według naniesionego znaku, i obracając kładziesz go delikatnie na dźwigienkach i skręcasz, nie ma opcji abyś się pomylił <okok> działaj
Kierownik Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Opublikowano 14 Lutego 2013 Zawory oberwały prawie wszystkie ... zero kompresji Ale dziekuje baedzo
Arturoo Opublikowano 17 Lutego 2013 Opublikowano 17 Lutego 2013 uuu to koszta się porobiły .....współczuje....z czego pasek był ...ile nalotu miał ??
sumoss Opublikowano 19 Lutego 2013 Opublikowano 19 Lutego 2013 Znajomemu odkrecila sie srubka od oslony poszla w rozrzad i cala sprawa wyniosla go u mechanika ok 4tys wiec wspolczuje a juz po naprawie powiedzial mi o tym wszystkim i troszke sie zmartwil bo powiedzialem mu ze ja mam caly 2.5 akn w bdb stanie na czesci jak by chcial wiec wyszlo by go troche taniej
sumoss Opublikowano 19 Lutego 2013 Opublikowano 19 Lutego 2013 ja mam akn :/ ---------- Post dopisany at 00:41 ---------- Poprzedni post napisany at 00:39 ---------- za calosc tam bez chyba alternatora, sprezarki i wspomagania 2600zl oddam z ksiazka 224tys rozrzad niedawno wymieniany w niemcowni od sierpnia w kraju na tiptronicu jezdzil
sumoss Opublikowano 20 Lutego 2013 Opublikowano 20 Lutego 2013 wszystko poszło na pw jak cos to najlepiej kom tez podam
Rekomendowane odpowiedzi