Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ułożenie wałków względem siebie 2.5 V6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam przypadek pęknięcia paska rozrządu w 2.5 TDi V6 AFB, ale mam też problem mianowicie z ułożeniem wałków w głowicy względem siebie, mam blokatory, ale chodzi mi o drugi wałęk. Jak powinien być ustawiony względem pierwszego ? Nie mam już w ogóle pomysłów ...:wallbash:

Opublikowano

-zazębiasz wałki tak, aby wycięcia w wałkach były do wewnątrz i były względem siebie równolegle (w ten sposób ustawione umożliwiają dostęp do śrub mocujących głowice- przesunięcie choćby o 1-en ząbek to uniemożliwia)

-obracasz zazębione wałki o 90* do środka- markerem malujesz kreskę w miejscu zazębienia na obu wałkach (wiem że malarze nie są w cenie, <lol> ale uwierz- pomaga)

-montujesz lewy wałek tak, aby wycięcie było prostopadle do głowicy (muszą być widoczne śruby głowic)

-drugi wałek zazębiasz według naniesionego znaku, i obracając kładziesz go delikatnie na dźwigienkach i skręcasz, nie ma opcji abyś się pomylił <okok>

działaj

Opublikowano

Zawory oberwały prawie wszystkie ... zero kompresji :) Ale dziekuje baedzo :wink:

Opublikowano

uuu to koszta się porobiły :kwasny: .....współczuje....z czego pasek był ...ile nalotu miał ??

Opublikowano

Znajomemu odkrecila sie srubka od oslony poszla w rozrzad i cala sprawa wyniosla go u mechanika ok 4tys :) wiec wspolczuje a juz po naprawie powiedzial mi o tym wszystkim i troszke sie zmartwil bo powiedzialem mu ze ja mam caly 2.5 akn w bdb stanie na czesci jak by chcial wiec wyszlo by go troche taniej :D

Opublikowano

btw...... ile? silnik i turbawka :whistling:

Opublikowano

ja mam akn :/

---------- Post dopisany at 00:41 ---------- Poprzedni post napisany at 00:39 ----------

za calosc tam bez chyba alternatora, sprezarki i wspomagania 2600zl oddam z ksiazka 224tys rozrzad niedawno wymieniany w niemcowni od sierpnia w kraju na tiptronicu jezdzil :D

Opublikowano

ja też :wink:

Opublikowano

wszystko poszło na pw jak cos to najlepiej kom tez podam :)