pawelc Opublikowano 27 Czerwca 2008 Opublikowano 27 Czerwca 2008 Witam , wszystkich.. Panowie, mam mały problem ... Wymieniłem pompe wspomagania (poprzednia padła- brak ciśnienia). Nowa pompa ok, bylo super. Po pewnym czasie, pompa zaczeła tracić ciśnienie po dłuższej jeżdze.. . Pojechałem do mechanika który mi wymieniał pompe, i co?... Stwierdził, że grzeje się plyn od wspomagania, do temperatury 120 stopni .. Dodam, płyn nowy, pompa nowa.. Pytanie, co może być przyczyną?? ................................................................
lukaszek13ns Opublikowano 29 Czerwca 2008 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Witam , wszystkich.. Panowie, mam mały problem ... Wymieniłem pompe wspomagania (poprzednia padła- brak ciśnienia). Nowa pompa ok, bylo super. Po pewnym czasie, pompa zaczeła tracić ciśnienie po dłuższej jeżdze.. . Pojechałem do mechanika który mi wymieniał pompe, i co?... Stwierdził, że grzeje się plyn od wspomagania, do temperatury 120 stopni .. Dodam, płyn nowy, pompa nowa.. Pytanie, co może być przyczyną?? ................................................................ Jaki plyn byl stosowany w twoim wozie, lub czym za;lewales uklad.
pawelc Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2008 Płyn, to zielony Febi ... Więc chyba dobry ....
Dev Opublikowano 6 Lipca 2008 Opublikowano 6 Lipca 2008 sprawdz czy gdzies nie ma kontaktu z gorącymi częsciami silnika i układu chłodzenia no i oczywiście czy ma wyprowadzone przewody przed chłodnice z przodu celem chłodzenia płynu
kjuko Opublikowano 30 Lipca 2008 Opublikowano 30 Lipca 2008 Witajcie, ja miałem problem z pompą, bo stara (oryginalna) mi padła, a kupiłem dziadostwo wschodnie i musiałem to wymienić na używaną starą (wyła cały czas i wprawiała auto w drgania). po wymianie zaczęła się zabawa z przewodem ciśnieniowym + przekładnią i wymiana zbiorniczka. Okazało się, że problemem jest: a/ beznadziejna pompa z dalekiego wschodu oraz b/ zaśmiecona przekładnia opiłkami ze starej pompy. Sugeruję odwiedzić specjalistę od wspomagania i przekładni. 1
Rekomendowane odpowiedzi