mateusz_t16 Opublikowano 20 Lutego 2013 Opublikowano 20 Lutego 2013 witam własnie przeszłem z xenon na bixenon. Przedłużyłem prawa kostke. Załanczam wszysko i włączam pozycyjne jest OK włączam długie świeci lewa lampa. włączam mijania świeci prawa lampa zarówka H7. Może miał już ktoś taki problem?
mateusz_t16 Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Opublikowano 20 Lutego 2013 tak. Coś napewno jest nie tak bo czemu by sie mi długie właczaly w prawej lampie jak właczam mijania
Slawek Opublikowano 20 Lutego 2013 Opublikowano 20 Lutego 2013 Dobrze zaizolowałeś przewody po przedłużeniu? może jakieś zwarcie jest.
mateusz_t16 Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Opublikowano 20 Lutego 2013 no raczej tak. a wiecie może który kabelek jest od długich a który od mijania w prawej lampie? kolory moze:)
Slawek Opublikowano 20 Lutego 2013 Opublikowano 20 Lutego 2013 Kolory może bym znalazł, ale nie chce mi się ich szukać, ale masz taką rozpiskę wtyczki 10 PIN w lampie: 1 - + światła długiego i przesłonki bix 3 - silniczek (biały kabelek) 5 - + światła mijania 7 - + postojówki 9 - + kierunku 2 - silniczek (czarny przewód) 4 - silniczek (niebieski) 6 - silniczek (brązowy) 8 - masa kierunku , długich i postojówek 10 - masa świateł mijania i przesłonki bix
turzol Opublikowano 20 Lutego 2013 Opublikowano 20 Lutego 2013 prawa wtyczka pasuje do lamp bixenon. Przechodziłem z xenona wiec mam porównanie. Wystarczy zdjąć nadkole i ściągnąć wiązke lampy z mocowania , wtedy zyskujemy kilka cm wiązki i nic nie trzeba kombinować/lutować
mateusz_t16 Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Opublikowano 21 Lutego 2013 już pociąłem:) ide sprawdzić czy gdzieś sie nie zwarło. A jak u was wygląda sprawa z lewa lampa i 2 kostkami zaraz za lampa. One są u mnie przykryte takim plastikiem co zachodzi na zbiorniczek od płynu do wspomagania. Za cholere nie chce mi sie tam lampa zmieścić
pajda Opublikowano 21 Lutego 2013 Opublikowano 21 Lutego 2013 a nie trzeba czasem czegoś tam kodować? a MCE obsłuży biksenon przy zmianie z ksenon? może tu jest błąd a nie w kablach ?
GreGoriO Opublikowano 21 Lutego 2013 Opublikowano 21 Lutego 2013 w B6 nie ma różnicy xenon i Bixenon, chyba że ktoś zmieniał MCE. dopiero B7, bo tam dochodzi DRL
mateusz_t16 Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Opublikowano 23 Lutego 2013 Ok już sobie poradziłem. Sa dwa takie same przewody od plusa do długich i do mijania. Po prostu odwrotnie je złączyłem. Jak by ktoś był zainteresowany to mam lampy xenon na zbyciu z żarnikami Xentra 5000K za 300 zł. Mam za mało postów zeby dodać ogłoszenie
turzol Opublikowano 23 Lutego 2013 Opublikowano 23 Lutego 2013 już pociąłem:) ide sprawdzić czy gdzieś sie nie zwarło. A jak u was wygląda sprawa z lewa lampa i 2 kostkami zaraz za lampa. One są u mnie przykryte takim plastikiem co zachodzi na zbiorniczek od płynu do wspomagania. Za cholere nie chce mi sie tam lampa zmieścić ten plastik to uchwyt wtyczki i wersji dla bixenon jest on inaczej wyprofilowany - koszt tego uchwytu to kilkanaście zł i lampa mieści się bez problemu
mateusz_t16 Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Opublikowano 6 Marca 2013 nie będę zakładał nowego wątku wiec podłącze się pod ten. Mam żarniki D1S osram cool blue. przejechałem na nich może 5000km. Od nowości żarników na xenonach jak i teraz na bixach jak przyświecę na ścianę przy lewej lampie jest taka tęcza o taka IMAG0160.jpg | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl natomiast przy prawej lampie jest podświtka niebieska taka IMAG0161.jpg | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl Dodam ze odbłyśniki nie są wypalone. Odpinałem zaczep który trzyma żarnik i jak go obniżę trochę w dół to jest Ok tylko że słabiej świeci. W żarniku jest taka bańka w niej na połowie jest taki jakby brązowawy osad. może miał już ktoś podobny problem i zna rozwiązanie
Rekomendowane odpowiedzi