Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Bi Xenon problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam własnie przeszłem z xenon na bixenon. Przedłużyłem prawa kostke. Załanczam wszysko i włączam pozycyjne jest OK włączam długie świeci lewa lampa. włączam mijania świeci prawa lampa zarówka H7. Może miał już ktoś taki problem?

Opublikowano

docisnąłeś kostki?

Opublikowano

tak. Coś napewno jest nie tak bo czemu by sie mi długie właczaly w prawej lampie jak właczam mijania

Opublikowano

Dobrze zaizolowałeś przewody po przedłużeniu? może jakieś zwarcie jest.

Opublikowano

no raczej tak. a wiecie może który kabelek jest od długich a który od mijania w prawej lampie? kolory moze:)

Opublikowano

Kolory może bym znalazł, ale nie chce mi się ich szukać, ale masz taką rozpiskę wtyczki 10 PIN w lampie:

1 - + światła długiego i przesłonki bix

3 - silniczek (biały kabelek)

5 - + światła mijania

7 - + postojówki

9 - + kierunku

2 - silniczek (czarny przewód)

4 - silniczek (niebieski)

6 - silniczek (brązowy)

8 - masa kierunku , długich i postojówek

10 - masa świateł mijania i przesłonki bix

Opublikowano

prawa wtyczka pasuje do lamp bixenon. Przechodziłem z xenona wiec mam porównanie. Wystarczy zdjąć nadkole i ściągnąć wiązke lampy z mocowania , wtedy zyskujemy kilka cm wiązki i nic nie trzeba kombinować/lutować

Opublikowano

już pociąłem:) ide sprawdzić czy gdzieś sie nie zwarło. A jak u was wygląda sprawa z lewa lampa i 2 kostkami zaraz za lampa. One są u mnie przykryte takim plastikiem co zachodzi na zbiorniczek od płynu do wspomagania. Za cholere nie chce mi sie tam lampa zmieścić

Opublikowano

a nie trzeba czasem czegoś tam kodować? a MCE obsłuży biksenon przy zmianie z ksenon? może tu jest błąd a nie w kablach ?

Opublikowano

w B6 nie ma różnicy xenon i Bixenon, chyba że ktoś zmieniał MCE.

dopiero B7, bo tam dochodzi DRL

Opublikowano

Ok już sobie poradziłem. Sa dwa takie same przewody od plusa do długich i do mijania. Po prostu odwrotnie je złączyłem. Jak by ktoś był zainteresowany to mam lampy xenon na zbyciu z żarnikami Xentra 5000K za 300 zł. Mam za mało postów zeby dodać ogłoszenie

Opublikowano
już pociąłem:) ide sprawdzić czy gdzieś sie nie zwarło. A jak u was wygląda sprawa z lewa lampa i 2 kostkami zaraz za lampa. One są u mnie przykryte takim plastikiem co zachodzi na zbiorniczek od płynu do wspomagania. Za cholere nie chce mi sie tam lampa zmieścić

ten plastik to uchwyt wtyczki i wersji dla bixenon jest on inaczej wyprofilowany - koszt tego uchwytu to kilkanaście zł i lampa mieści się bez problemu

Opublikowano

nie będę zakładał nowego wątku wiec podłącze się pod ten. Mam żarniki D1S osram cool blue. przejechałem na nich może 5000km. Od nowości żarników na xenonach jak i teraz na bixach jak przyświecę na ścianę przy lewej lampie jest taka tęcza o taka IMAG0160.jpg | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl natomiast przy prawej lampie jest podświtka niebieska taka IMAG0161.jpg | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl

Dodam ze odbłyśniki nie są wypalone. Odpinałem zaczep który trzyma żarnik i jak go obniżę trochę w dół to jest Ok tylko że słabiej świeci. W żarniku jest taka bańka w niej na połowie jest taki jakby brązowawy osad. może miał już ktoś podobny problem i zna rozwiązanie