electrofinger Opublikowano 20 Lutego 2013 Opublikowano 20 Lutego 2013 Witam; tamtej zimy przy bardzo niskiej temperaturze zewnętrznej, rano jak odpalałem auto to 3 razy migała i piszczała kontrolka jak na zdjęciu. Tej zimy ten sam objaw ale już przy -1, -2 st. C. O czym ona ostrzega ?
seb2sjc Opublikowano 20 Lutego 2013 Opublikowano 20 Lutego 2013 jest to oznaka słabego akusa....robisz krókie trasy i aku sie nie doładowuje,wez go podładuj 12-15h albo daje oznaki wymiany na inny:)
Okruchos Opublikowano 20 Lutego 2013 Opublikowano 20 Lutego 2013 potwierdzam, podładuj aku i problem zniknie przerabiałem to u siebie, na poczatku myslalem ze cos nie tak z hamulacami
electrofinger Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Opublikowano 21 Lutego 2013 Robię po 7km dziennie w jedną stronę. Trasę zrobię za tydzień. Nie mam jak podładować na razie...
marcin303 Opublikowano 21 Lutego 2013 Opublikowano 21 Lutego 2013 Ja też robię krótkie odcinki, objawy mam te same więc od czasu do czasu trzeba podładować.
maja99 Opublikowano 21 Lutego 2013 Opublikowano 21 Lutego 2013 Jak nie doładowuje to trzeba zerknąć moze do alternatora?
horny devil Opublikowano 21 Lutego 2013 Opublikowano 21 Lutego 2013 Mi to kiedyś zapiszaczało jak miałem mało płynu chłodniczeg ale raz chyba
seb2sjc Opublikowano 21 Lutego 2013 Opublikowano 21 Lutego 2013 Mi to kiedyś zapiszaczało jak miałem mało płynu chłodniczeg ale raz chyba jesli zapali sie ta kontrolka tzn--> (!) to : -informuje nas o niskim stanie płynu hamulcowego -informuje nas o uszkodzeniu układu hamulcowego wraz z ABS(jesli pali sie kontrolka ABS) -moze byc przyczyną konczących sie klocków hamulcowych -niskim napieciu tzn. ze akus pada, nie doładowanie (jesli podłaczymy pod VAGa to wyjdzie włąsnie taki bład niskie napiecie bla bla bla )
electrofinger Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Opublikowano 21 Lutego 2013 jesli zapali sie ta kontrolka tzn--> (!) to : -informuje nas o niskim stanie płynu hamulcowego -informuje nas o uszkodzeniu układu hamulcowego wraz z ABS(jesli pali sie kontrolka ABS) -moze byc przyczyną konczących sie klocków hamulcowych -niskim napieciu tzn. ze akus pada, nie doładowanie (jesli podłaczymy pod VAGa to wyjdzie włąsnie taki bład niskie napiecie bla bla bla ) Ha! Czyli auto do przeglądu bo klocki przy zmianie na zimówki były dobre a mimo to słyszę jak "trą" czy tam szumią. Płyn hamulcowy pewnie by trzeba wymienić. ABS jest OK. A z baterią to nie wiem jak stara jest...
horny devil Opublikowano 21 Lutego 2013 Opublikowano 21 Lutego 2013 Mi to kiedyś zapiszaczało jak miałem mało płynu chłodniczeg ale raz chyba jesli zapali sie ta kontrolka tzn--> (!) to : -informuje nas o niskim stanie płynu hamulcowego -informuje nas o uszkodzeniu układu hamulcowego wraz z ABS(jesli pali sie kontrolka ABS) -moze byc przyczyną konczących sie klocków hamulcowych -niskim napieciu tzn. ze akus pada, nie doładowanie (jesli podłaczymy pod VAGa to wyjdzie włąsnie taki bład niskie napiecie bla bla bla ) Acha :/ czyli przyczyna mojego piszczenia była inna
Rekomendowane odpowiedzi