Bzyk2414 Opublikowano 24 Lutego 2013 Opublikowano 24 Lutego 2013 Koledzy stanąłem przed koniecznością wymiany serducha w mojej A4 oryginalnie był 1.8 ADR 98r. Teraz znalazłem AVV z 2000r i zastanawiam się czy operacja się powiedzie? . Chodzi mi o wymianę tylko albo aż słupka . Czy ktoś wie jakie są różnice w tych silnikach ? Pomóżcie !!!!
MATIUS Opublikowano 24 Lutego 2013 Opublikowano 24 Lutego 2013 na moją wiedzę słupek będzie taki sam jak w ADR kwestia tylko czy ty w swoim adr masz napiancz elektorhydrauliczny łańcucha wałków rozrządu jęśli tak i avv też ma napewno też to będzie plug and play .
Bzyk2414 Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Opublikowano 24 Lutego 2013 Mam napinacz elektroniczny. Dzieki kolego
mucha1983 Opublikowano 28 Października 2014 Opublikowano 28 Października 2014 A co z taką rurką nad kolektorem wydechowych. W ADR-ach tego nie ma a w AVV są. Też muszę zmienić serducho... A kolega Bzyk zmienił?
MASATO Opublikowano 22 Listopada 2014 Opublikowano 22 Listopada 2014 chodzi Ci pewnie o rurkę od EGRu ? trzeba to miejsce w głowicy po prostu zaślepić.
Kacper740d Opublikowano 5 Grudnia 2016 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Witam koledzy. Mam pytanie odnośnie wymiany silnika w mojej audi. Czy słupki silników APG i ADR są takie same? Skończył mi się silnik APG (zatarty, brak ciśnienia oleju),mam jeszcze silnik z Audi A4 z oznaczeniem ADR. Domyślam się że osprzęt i głowica to inna bajka ale może słupki są takie same.? Orientuje się ktoś czy jakimś cudem może to pasować? Wysłane z mojego E5823 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi