Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zawieszenie H&R trochę za nisko...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jestem szczęśliwym posiadaczem B6-tki, którą kupiłem na zawieszeniu H&R 31042-2 va /31042-1 ha.

Problem w tym, że letnie koła to 18"(225/40) a zimowe 16"(205/55) i jest troszeczkę za nisko :) Liczyłem, że na 18tkach będzie odrobina wyżej ale i tak jest średnio, ponieważ przetaczając się dzisiaj przez próg zwalniający, poczułem, że zawadziłem spodem...

Pytanie brzmi, czy na tym zestawie, który jest, mogę wymienić same sprężyny, żeby było chociaż +20mm ??

Wgląda to bajecznie ale rozum podpowiada wymianę :)

Jestem totalnie zielony jeżeli chodzi o kwestię zawieszenia dlatego wolę się upewnić :)

Dzięki za info.

---------- Post dopisany 27-02-2013 at 11:38 ---------- Poprzedni post napisany 24-02-2013 at 23:24 ----------

nikt nie podpowie ?

po przeczytaniu kilku wątków wiem, że potrzebuje sprężyn do 1BA 8E0 411 105 BE i 8E0 511 115 CQ (ew z 1BE 8E0 411 105 C / 8E0 511 115 DJ )ale czy to rozwiąże problem ?? Teraz jest -50mm i -40 więc jak zapodam z 1BE będzie chyba najlepiej ??

zależny mi na Waszym zdaniu.

Tak stoi teraz.

bok.jpg

Opublikowano

1be bedziesz mial kolo 3 w gore

Opublikowano
  • Autor

Tylko jak sie okazuje z 1BE jest problem zeby kupic. Szukam np kayaby ale tylko i wylacznie odpowiedniki 1ba... a to juz bedzie plus piec...

tak czy inaczej bedzie musialo zagoscic ;)

Opublikowano

Jak założysz 1ba to bedzie straszka koza... Może założ jakieś sportowe -40 czy tam -35mm przykładowo Sportowe sprężyny obniżające Audi A4 B6 8E 35mm FK (3044706331) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

Kup sprężyny -30mm i zostaw amorki, lub szukaj s-line zawiechy, komplet używki. Tylko kolory sprężyn dobierz i znaleźć.

1BA będzie koza i auto przestanie się nawet Tobie podobać :decayed:

Opublikowano
  • Autor

po chwili namysłu będę na 99% wymieniał komplet sprężyny + amorki ponieważ na naszej autostradzie a1 też nie dało się szybciej pojechać (za twardo).

Sprawdzałem jak wygląda identyczna B6 z 18" na 1BA i fakt koza jest... ale nadal mi się podobała hehe :)

Stare zawieszenie wstawię gdzieś na ebaya bo w sumie mało przejechało i a nóż komuś się przyda.

Opublikowano

pokaz te stare zawieszenie swoje moze je lykne :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze na nim jezdze wiec mozes zobaczyc poki co jak siedzi auto. W tym tyg mam miec nowy, kompletny zawias wiec dam znac co i za ile ;)

Opublikowano

ok to czekam

Opublikowano

Kolego to gwint? Ja mam zestaw amorki ori 1BA + Springi właśnie też H&R -40mm i jak widzę po Twoim to stoi sporo wyżej ale ładnie wygląda:good: Jakbyś chciał się zamienić to jestem chętny:good:Moja stoi tak na 19`

747a8cac08d137f1med.jpg

d17ca1da694a6611med.jpg

Opublikowano
  • Autor

Nie, to nie jest gwint.

Zamiana mnie nie interesuje poniewaz bede wsadzal caly, nowy komplet a ten co mam teraz sprzedawal.

Opublikowano

jak mozesz zapodaj cene na priv:wink:

Opublikowano
Nie, to nie jest gwint.

Zamiana mnie nie interesuje poniewaz bede wsadzal caly, nowy komplet a ten co mam teraz sprzedawal.

Z tego co widzę chyba masz sporo więcej niż -40mm i -50mm:naughty:

Opublikowano
  • Autor

Na fakturce z Niemiec z tego co pamietam wlasnie jest -40 i -50 ale sprawdze dokladnie jak wyciagne.

Co do ceny mysle jeszcze, komplet praktycznje nowy ale bedzie konkurencyjna ;)

---------- Post dopisany at 16:05 ---------- Poprzedni post napisany at 10:20 ----------

OK sprawdziłem i z tego co wyczytałem w necie jest -50 i -40

Zestaw składa się z amorków K13-1036-01 i D13-1037-01 + sprężyny. Całość oznaczona jako 31042-1 31042-2.

opis przodu

opis tyłu

Jeżeli chodzi o cenę myślę, że dobrym rozwiązaniem będzie 40% ceny fabrycznej, do negocjacji oczywiście. Fotki jak to wygląda wstawię pod koniec tygodnia bo będę miał już zamienione.

Opublikowano

przeciez te auta wysoko stoja,nie wiecie chyba co to gleba.

Opublikowano
  • Autor

Wysoko ?

Nie wiem po jakich Ty drogach jezdzisz ale ja zawadzilem o prog zwalniajacy wiec wg. mnie wysoko nie stoi.

Opublikowano
Jeżeli chodzi o cenę myślę, że dobrym rozwiązaniem będzie 40% ceny fabrycznej, do negocjacji

bez przesady H&R to dobry zawias i jak jest w miarę młody, to spokojnie za 50% lub więcej pogonisz, wystaw licytację na alee i sam się przekonasz :wink:

Opublikowano

stary co to jest próg zwalniający.ja zawadzam progami na delikatnym zagłębieniu w asfalcie,na torowisku tramwajowym a o progach żeby je pokonać nawet nie myślę.łatwiej czasem chodnikiem przejechać niż przez próg się przetoczyć.a jeżdzę po naszej stolicy na gwincie fk,koło 17 z oponą 185/35/17 i daję radę na feldzę 8j czyli naciąg też ładny.noga pod próg nie wchodzi żeby lepiej zobrazować a tu na zdjęciu widzę że pod to audi lewarek wchodzi więc jak dla mnie wysoko stoi

Opublikowano

dla jednego -20 bedzie za duzo dla innego -60 malo:wink: ja sam wjazd przerabiałem bo seria wadziłem, teraz zglebiłbym jeszcze z 2-3 cm

Opublikowano

chcesz sprezyny 1ba? mam takowe moge oddac w rozsadnej cenie :wink: