AdekB5 Opublikowano 26 Lutego 2013 Opublikowano 26 Lutego 2013 witam przymierzajac sie do montowania blow offa czytalem o tym i duzo osob mowilo ze do tych silnikow sie nie da ze cos tam sie bedzie dzialo ja zamontowalem nagwintowaem bova wycialem dziure w wezu od koletora do intercoolera przykrecilem dalem podcisnienie z kolektora ssacego i dziala nic sie nie dzieje ani nic wiec o co chodzi co bedzie nie tak?
Booster Opublikowano 26 Lutego 2013 Opublikowano 26 Lutego 2013 rozumiem że DV zostawiłeś na miejscu? różne sterowniki 1.8t różnie reagują na BOV-y, w niektórych przypadkach, może też i w twoim problem nie wystąpi, jeżeli za jakiś czas auto zacznie szarpać silnikiem na wolnych i parskac z wydechu to znaczy żeby zdemontować BOV-a
AdekB5 Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Opublikowano 26 Lutego 2013 dv jest na miejscu zrobilem 500km od zalozenia wszystko smiga jak nalezy
Pawel_M Opublikowano 26 Lutego 2013 Opublikowano 26 Lutego 2013 Też miałem założonego bov-a i nic się nie działo ( obroty nie falowały ) ale auto jest lekko zalewane paliwem przez co więcej pali....
Booster Opublikowano 26 Lutego 2013 Opublikowano 26 Lutego 2013 więcej pali bo trzeba mocniej deptać dla efektu pssssst:decayed:
Pawel_M Opublikowano 26 Lutego 2013 Opublikowano 26 Lutego 2013 więcej pali bo trzeba mocniej deptać dla efektu pssssst:decayed: Jak najbardziej zgadzam się z Twoją opinią ale nawet jak nie było słychać pssssssst to i tak więcej palił niż po zamontowaniu dv
pioteros Opublikowano 27 Lutego 2013 Opublikowano 27 Lutego 2013 paweł ale nie szarpie ci w ogole auto szczegolnie kiedy z obrotow puszczasz gaz ? u mnie w momencie kiedy puszcze gaz po przyspieszeniu jest szarpniecie jakby wlasnie zabraklo mu tego tchu ktory normalnie wraca przez dvke do dolotu, a ktory wypuszcza do atmosfery BOV zarowno na sterowniku AJL jak i AEB, oczywiscie jest to normalny objaw dla niestrojonego auta ale nie wierze po prostu ze inni mogą tego nie mieć
Pawel_M Opublikowano 27 Lutego 2013 Opublikowano 27 Lutego 2013 paweł ale nie szarpie ci w ogole auto szczegolnie kiedy z obrotow puszczasz gaz ?u mnie w momencie kiedy puszcze gaz po przyspieszeniu jest szarpniecie jakby wlasnie zabraklo mu tego tchu ktory normalnie wraca przez dvke do dolotu, a ktory wypuszcza do atmosfery BOV zarowno na sterowniku AJL jak i AEB, oczywiscie jest to normalny objaw dla niestrojonego auta ale nie wierze po prostu ze inni mogą tego nie mieć Nic mi nie szarpało i nie miałem absolutnie żadnych innych objawów oprócz lekkiego przelewania auta i czasami przy pełnym bucie i zmianie biegów był lekki strzał z wydechu ale również nie objawiał się żadnym szarpnięciem czy telepaniem. Dodam jeszcze że bov siedział u mnie przy większym turbo, innym kolektorze wydechowym i na wydechu 2.5", zmienione wałki rozrządu i zamiast n75 założony MAC a to wszystko najpierw było na sterowniku z programem na 0.9-1Bar ( pod seryjne graty ) a później dla bezpieczeństwa powróciłem do fabrycznego softu także auto jeździło niewystrojone...
grzes1150 Opublikowano 2 Marca 2013 Opublikowano 2 Marca 2013 Co do BOVa w 1.8T to miałem kiedyś Properfekta typ2 i przy 1.1bara dawał głośno ale przy zmianie biegów było odczuwalne przymulanie no i po kilku dniach wywaliło błędy. Teraz mam zawór hybrydę theSUN i daje radę w 100%... nie jest za głośny, nic nie muli, zero błędów, trzyma boost
Rekomendowane odpowiedzi