Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

NOWE Listwy DOLNE drzwi AUDI A4 95-01

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

NOWE Listwy DOLNE drzwi AUDI A4 95-01 listwa 4szt (3035414652) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Link do aukcji gdzie koleś handluje zamiennikami listew dolnych. Z rozmowy telefonicznej dowiedziałem się że targa to zachodu i jest chyba pierwszy który wystawia te zamienniki. Niby niczym się nie różnią poza tym że nie mają oznaczenia audi na listwie. Ktoś miał z nimi do czynienia i może mieszka blisko żeby podjechać i zobaczyć. Zastanawiam się czy nie kupiś ich tylko obawiam się że jak są zrobione z jakiegoś kiepskiego tworzywa to na mrozie mogą pękać te plastiki które wschodzą w klipsy. Co myślicie o tym warto zaoszczędzić te 80 zł i kupić te zamienniki czy kupić z allegro ale orginalne?

Opublikowano

sam chce kupić listwy bo u mnie jedna strona juz tragedia z tą metalową balszką ...

Ale ja jednak wybieram ori... bo jednak wydać troche mniej na zamiennik a potem mieć prolbem z spasowaniem albo z trwalością... to nie fajnie... :kwasny:

Nie mówie, że tak bedzie... ale jak będzie..? :decayed:

Opublikowano

Ja kiedyś brałem na allegro i musiałem rezać ale mimo moich obaw iż je zerwę na myjni, udało się klipsy trzymały :) Ogólnie moje były plastyk z gumą bardzo solidne, żadnych metalowych blaszek i wstawek.:wink: Te listwy w B5 to wada dosyć upierdliwa :kox:

Opublikowano

teraz na allegro są tylko mocowania ze wzmocnionego plastiku... blaszek chyba już nie ma :wink:

A co nie pasowało, że musiałeś rezac ..? :eusathink:

Opublikowano
  • Autor
sam chce kupić listwy bo u mnie jedna strona juz tragedia z tą metalową balszką ...

Ale ja jednak wybieram ori... bo jednak wydać troche mniej na zamiennik a potem mieć prolbem z spasowaniem albo z trwalością... to nie fajnie... :kwasny:

Nie mówie, że tak bedzie... ale jak będzie..? :decayed:

według kolesia listwy sa identyczne wiec nie bedzie problemu ze spasowaniem. Problem się zaczyna czy są tak samo wytrzymałe i czy nie popekają na mrozie itd. Tego jednak już nie potrafił mi ten sprzedający podczas rozmowy zagwarantowac dlatego chyba lepiej wydac 100 zł wiecej a kupić na innych aukcjach gdzie sprzedawane sa ori

Opublikowano

Ja przed chwilą kupiłem na allegro te ori... 437zł o ile pamiętam + kw... Zobaczymy jak to siądzie na audi :wink:

Opublikowano

No w końcu jakiś zamiennik ale cena za duża, myśle że lepiej poczekać może przybędzie jakąs konkurencja to i cena spadnie.

Opublikowano

trochę się wtrące a czy listwy z sedana pasują do kombi ?

Opublikowano

To to samo :wink:

Opublikowano

Przednie listwy rezałem,, miały na początku zalany gwint w gumie na śrubę do drzwi, myślałem:eusathink: , myślałem:wallbash: i wyciąłem paskudztwo. Zalałem dziurki w listwach silikonem i wpiąłem w plastykowe klipsy w drzwiach i trzymało:)

Opublikowano

do mnie przyszły wczoraj listwy... wymiana na nowe zajeła mi 10min... pasują idealnie... :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Bartek jak wymieniałeś te listwy to różniły się kolorem od tych starych?

Opublikowano

U mnie nie ma różnicy :wink:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Kolejny gosciu z zamiennikami i jeszcze niższą ceną. Ciekawe jak jest z ich trwałoscią bo to juz jakaś alternatywa do orginalnych. AUDI A4 B5 95- LISTWY DOLNE NOWE 4 SZTUKI KOMPLET! (3134894740) - motoAllegro

Jak tkoś juz miał te zamienniki to pisać czy wszystko wporzadku z nimi jest z biegiem czasu :wink:

Opublikowano

Witam. Też mam problem z listwami,a głównie z jedną. Kupiłem auto w komisie i już przy zakupie widziałem że coś z tą listwą jest nie tak. Póżniej dokładniej obejrzałem i okazało się że jakiś dobry "magik" kombinował przy listwie. Prawdopodobnie komuś listwa się nie trzymała więc przykręcił na wkręty a dziury po wkrętach zaszpachlował i pomalował na czarno. Po kupnie aż tak bardzo nie rzucało się to w oczy,ale teraz przy końcówce w miejscu wkręta ułamało się ok 3 cm i już wygląda bardzo kiepsko. Na dodatek jak odchylam delikatnie listwę to widać w miejscu wkrętów delikatną rdzę. I muszę koniecznie zmienić. W Aso powiedzieli mi za jedną listwę 177 zł. Ale tak czytam wcześniejsze posty to jednak chyba lepiej zainwestować w oryginał żeby wszystko było cacy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Stosunek ceny tych listew za 300zl do cen rynkowych A4 (6000zl tyle ludzie chca placic terz za A4 zreszta wszystkie auta poszly sztrasznie w dol) 5% maskara!!! Wiec mam pytanie czy ma ktos auto ladnie zrobione bez tych listew bo po 1 nie sa jakies piekne, a po 2 cena. Dzieki za foty pozdrawiam

---------- Post dopisany 10-04-2013 at 15:37 ---------- Poprzedni post napisany 31-03-2013 at 00:11 ----------

Witam widze ze nikt nie ma fotek oraz kazdy ma listwy orginalne :) Dzis odczepilem prawa strone dolne listwy przod i tyl i moim oczom ukazal sie sylikon, syf oraz tak jak by mialo trzymac sie na nitach czy co to jest?? Wyciaga sie te kolki metalowe czy co to jest?? Dziekuje

Opublikowano

U mnie te listwy zaczeły odchodzic, cos tam odpada itd, zakupilem juz progi sline i wsumie zamierzam zdjac te listwy, z tego co sie orientowalem to poprostu wyrwanie listew, szlif kołków trzymajacych i lakier na to :)

Szczerze mowiac patrzac na cene ori listew nawet nie rozwazalem ich zakupu

Opublikowano

Jakie niby progi sline są do b5 bo sline nie występuje w b5? Zarzuć linkiem.

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak progi s-line do B5.... są ale z s4 ... Ale ciężko je znaleść i cena ogromna

Opublikowano
Jakie niby progi sline są do b5 bo sline nie występuje w b5? Zarzuć linkiem.

Chodzilo mi o s4, wiadomo ;)