Nicco Opublikowano 3 Marca 2013 Opublikowano 3 Marca 2013 Od ilu obrotów powinna włączać się sprężarka?
dziadek Opublikowano 3 Marca 2013 Opublikowano 3 Marca 2013 Turbina jest włączona od momentu włączenia silnika a jezeli chodzi ci o odczuwalne przyspieszenie dzieki niej to około 1800obr/min
pioteros Opublikowano 3 Marca 2013 Opublikowano 3 Marca 2013 zalezy od danego silnika i jego wytrojenia kiedy turbina pompuje najwiecej, wtedy z reguly jest najwiecej koksu w silniku czyli najwiekszy moment obrotowy w ciezarowkach jest praktycznie od poczatku obrotomierza nie ma generalnie reguly turbina jest elementem ukladu wydechowego wiec dziala z chwila przekrecenia kluczyka w stacyjnce
Nicco Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Opublikowano 3 Marca 2013 Znaczy się wiem, że turbina chodzi cały czas. Tylko chodzi mi o to od jakiego momentu "czuć", że ciągnie. Bo moja A4 ciągnie już od 1500 obrotów, fajnie równo. Kolega mechanik powiedział mi, że to trochę za szybko (normalnie powinno być "czuć" turbinę od około 2100-2200 rpm) i że powinienem się udać do specjalisty, żeby podpiął kompa i sprawdził ciśnienie wtryskiwanego paliwa i dawkę paliwa. Właśnie ostatnimi czasy zauważyłem zwiększone spalanie. Może to ma coś wspólnego ze sobą?
Rekomendowane odpowiedzi