domjenick Opublikowano 15 Maja 2015 Opublikowano 15 Maja 2015 Całość waży 8kg. to mniej, niż moja merida warp4
slo Opublikowano 15 Maja 2015 Opublikowano 15 Maja 2015 ta Merida wygląda obłędnie. A treki w sumie słyną z niskej wagi. Musiałbym dokładnie zważyć co do grama, ale myślę że jest to między 8100 a 8200g
domjenick Opublikowano 15 Maja 2015 Opublikowano 15 Maja 2015 mało, jak na rower, z grubą oponą i amorem, ja mam carbonowy widelec i wciąż 9 z małym haczykiem
domjenick Opublikowano 15 Maja 2015 Opublikowano 15 Maja 2015 4-ka- jest typową szosówką, do tri, ale warp5, albo 6- to już jest ostra maszyna na czas, oczywiście można zmienić koła i kierę w 4, będzie podobnie, ale wciąż ciężar robi różnicę, ale do celów, jakie sobie stawiam- wystarczy amorem ? gdzie ? nie masz amora z przodu? karbonowy widelec dopiero dopatrzyłem
slo Opublikowano 15 Maja 2015 Opublikowano 15 Maja 2015 to Ty tam wsadziłeś amortyzator i to jeszcze karbonowy ? są takie ? mało, jak na rower, z grubą oponą i amorem, Ty mówiłeś tu o moim czy swoim rowerze ? się chyba troche nie zrozumiliśmy Ja myślałem że piszesz o swoim rowerze Ja mam taką szosę
domjenick Opublikowano 15 Maja 2015 Opublikowano 15 Maja 2015 moja tak wygląda- fotka poglądowa, bo mam spd-sl i inne siodło, lemondkę zamontowałem, bo w niedzielę mam TRI a czaiłem się na takiego ale na razie jeszcze poczekam
domjenick Opublikowano 16 Maja 2015 Opublikowano 16 Maja 2015 daj spokój- musiałbyś zobaczyć mojego "górala"- firma "krzak", ale daje rade taki "krzak", że nawet nie mozna znaleźć zdjęcia w necie
taktuś Opublikowano 16 Maja 2015 Opublikowano 16 Maja 2015 Mały problem mnie męczy: ostatnio zamontowałem liczniki w rowerze moim i żony,w moim i w jej rowerze koła są 26", czujki na widelcu są na tej samej wysokości, magnesy na szprychach też,liczniki działają ale pokazują minimalnie inny przebieg. Jeździmy razem, z górki zawsze ja pierwszy, pod górkę żona , robimy te same przebiegi.Jak ustawić te liczniki by zliczały trasę tak jak trzeba ?26 cali to 66cm : 2 = 33cm, czyli promień od ośki do opony to 33cm, czujka licząc od ośki jest na 18 cmMam też wrażenie, ze kilometr nie jest tak naprawdę kilometrem... jak Wy ustawiacie ?
domjenick Opublikowano 16 Maja 2015 Opublikowano 16 Maja 2015 jak Wy ustawiacie zależy jaki rodzaj licznika, ja mam teraz do treningu w domu BIKEMATE'a i przy pierwszym uruchomieniu, trzeba było podać obwód koła, bez znaczenia, gdzie jest czujnik, czasem w instrukcji jest napisane, jakie wartości trzeba wklepać do kalibracji a i tak jest róznica w porównaniu z GPSem
OLIVER Opublikowano 16 Maja 2015 Opublikowano 16 Maja 2015 (edytowane) Mały problem mnie męczy: ostatnio zamontowałem liczniki w rowerze moim i żony, w moim i w jej rowerze koła są 26", czujki na widelcu są na tej samej wysokości, magnesy na szprychach też, liczniki działają ale pokazują minimalnie inny przebieg. Jeździmy razem, z górki zawsze ja pierwszy, pod górkę żona , robimy te same przebiegi. Jak ustawić te liczniki by zliczały trasę tak jak trzeba ? 26 cali to 66cm : 2 = 33cm, czyli promień od ośki do opony to 33cm, czujka licząc od ośki jest na 18 cm Mam też wrażenie, ze kilometr nie jest tak naprawdę kilometrem... jak Wy ustawiacie ? To zależy jaki masz licznik Tak jak koledzy wyżej pisza ...zazwyczaj jest instrukcja ustawiania licznika i ważne jest rozmiar koła i opony i dopiero przelicznik z instrukcji wpisujesz w ustawieniach i musi dokładnie mierzyć i liczyć km i km/g Ja korzystam z takiej tabelki co była z instrukcją i mierzy bez zarzutu...Powiem Ci że jak zmieniłem tylko opony na węższe to zaraz poczułem różnice w km i zaraz musiałem korygować w ustawieniach licznika według tabelki Myślę ze i Ty powinieneś mieć coś takiego .... [/url]">http:// Edytowane 16 Maja 2015 przez OLIVER
domjenick Opublikowano 16 Maja 2015 Opublikowano 16 Maja 2015 to właśnie podane sa obwody koła, a na pewno przy 700X23C
slo Opublikowano 16 Maja 2015 Opublikowano 16 Maja 2015 tylko że tą tabelke w 90% przypadków można sobie wsadzić w rzyć
Zemis Opublikowano 17 Maja 2015 Opublikowano 17 Maja 2015 Slo a Ty masz daleko do tego chłopa co wrzuciłeś linka? Chyba ze Ty brałeś od niego na wysyłka?
OLIVER Opublikowano 17 Maja 2015 Opublikowano 17 Maja 2015 tylko że tą tabelke w 90% przypadków można sobie wsadzić w rzyć Kolego "Slo" Jak masz ochotę to możesz sobie sam wsadzić w :rz.." Ja tylko wkleiłem poglądowo tą tabelkę ,a nie po to by ktoś korzystał z niej .Są tam dane o rozmiarach kół i opon które są potrzebne przy ustawianiu niektórych liczników. A co Ty wniosłeś swym postem .Czym pomogłeś koledze "Taktuś"poza zaśmiecaniem wulgarnym tematu.?...
Rekomendowane odpowiedzi