Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Co ile wymiana rozrządu w A4 B6 2.0 ALT?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Proste i szybkie pytanie do madrych glow - co ile sie wymienia rozrzad w silniku ALT?

Dzieki

Opublikowano

Niby w serwisówce jest co 180 tys. natomiast mało kto ryzykuje czekac z wymianą do takiego przebiegu.

Opublikowano

według książki serwisowej co 180tyś. km lub co 5 lat. W ASO twierdzą że najlepiej po 120tyś. km. Z kolei w innym warsztacie poza ASO powiedzieli mi że po pierwszej zmianie paska (czyli po zmianie paska fabrycznego) najlepiej już zmieniać co 90 tyś.

---------- Post dopisany at 13:34 ---------- Poprzedni post napisany at 13:32 ----------

okres 5 lat też musi być brany pod uwagę (jeśli mało jeździsz) bo guma parcieje:grin:

Opublikowano
  • Autor

Czyli fabryczny pasek byl zmieniony na 120tys a po nim najbezpieczniej co max 90tys ??

Opublikowano

Kolego jak kupiłeś używane auto to zmień od razu:good: A tym bardziej jak auto jest sprowadzone:wink: Według mnie przy dobrych tajlach rozrząd to i tak maks 80tyś w benzyniaku.

Opublikowano

jeśli masz auto po kimś to musisz spojrzeć w historię auta w ASO albo może jest jakiś wpis w książce serwisowej, bo nie będziesz wiedział kiedy ktoś coś zmieniał. Pewnie są też tacy magicy co wogóle nie zmieniają:facepalm:. Serwis twierdzi chyba że pasek z fabryki jako ten o najlepszej jakości wytrzyma 120tyś. km, ale później jak ktoś wsadza zamienniki to lepiej ten przebieg trochę skrócić. Z paskiem nigdy nie wiadomo, może pęknąć kilka km po założeniu

Opublikowano
  • Autor

W ogole szkoda gadac...jak kupowalem ALTka w listopadzie 2012 to koles zarzekal sie ze chwile wczesniej wymienil rozrzad....wystarczylo, ze moj mechanik odchylil oslone i zasmial mi sie w twarz - popatzryl, ze pasek juz nie ma napisow i powiedzial, ze na bank nie byl chwile temu wymieniany :/

Opublikowano

zgadzam się z kolegą Wandej, jeśli kupiłeś właśnie auto to zmieniaj i nie słuchaj sprzedawcy, że "wczoraj" zmieniony. I nie oszczędzaj na częściach, bo się nie opłaca. W kwestii rozrządu oszczędzający dwa razy traci.

Opublikowano
  • Autor

Najbardziej mnie przeraza sciagnaie calego przedniego pasaprzy wymianie rozrzadu :/

Opublikowano

no niestety, tak skonstruowali te auto i nie ma bata, trzeba ściągać cały przód

---------- Post dopisany at 14:21 ---------- Poprzedni post napisany at 14:20 ----------

i przypatrz się czy ci dobrze poskładali, bo u mnie jak osadzili lampy...to chwilę później na badaniach technicznych za głowę się wzięli

Opublikowano
  • Autor

Na szczescie mam dobrego mechanika, ale robota i tak go przeraza....

Opublikowano

już niech nie przesadza...sporo się narobi, ale też trochę zarobi:wink:

Opublikowano
  • Autor

jak po znajomosci to nie tak sporo :)

Opublikowano

Daj spokój szybko idzie:wink:3H i po robocie:wink:

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

witam przymierzam się do wymiany rozrządu mam aktualnie przebieg 230 000 tys. i stąd moje pytanie czy taki zestaw będzie ok? ROZRZĄD + POMPA + TŁUMIK AUDI A4 B6 B7 2.0 ALT (3617992116) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Proszę o pomoc może ktoś ma jakiś sklep hurtownie w warszawie którą warto polecić potrzebuję jeszcze pomocy w doborze oleju do tego silnika filtrów paliwa i powietrza :)

Opublikowano

Witaj, uderz do kolegi TOM77, jest z Wa-wy, z czystym sumieniem mogę Ci kolegę polecić :decayed:

Opublikowano

Kolego filtry to Mann lub Knecht, olej 5W/40 najlepiej Millers, Liqui Moly, Motul a jeśli chodzi o rozrząd to ja osobiście preferuje oryginał.

Opublikowano

A oryginał to nic innego jak INA, którą kupisz bez kłopotu, i nie przepłacisz. I nie piszę tego że by się reklamować, tylko ogólnie. Serwis weźmie od hurtowni, doliczy odpowiednią marżę, a Ty kupisz i bulisz a masz to samo co ja.

Opublikowano

Domyślam się że tak jest, ale ja w ASO nie kupuje ;) więc tak drogo nie wychodzi

Opublikowano

ja proponuje chlopaki ruwila z gornej polki rozrzad taki mam w alt i kupilem w sklepie w wawie PROFIL AUTO