Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Padnięta turbina 1.9 tdi AFN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co z tym fantem zrobić...turbiny nie słychać, ramie geometrii ani drgnie i pytanie z mojej strony- opłaca się regenerować, kupić używke, nowa czy próbować wyciągnąć i czyścić kierownice turbinki... (nigdy tego nie robiłem) jakie ceny regeneracji / nowej turbiny... i jakie podpasują do afn ewentualnie jakby były lepsze ??

Opublikowano

moim zdaniem ..jak Ci padła ori to kup awx albo brd + wtryski wieksze + program i bedziesz mega zadowolony z przyrostu mocy..wszystko jest tutaj opisane :

http://a4-klub.pl/turbo-chiptuning-tuning-mechaniczny-15/all-tdi-podniesie-mocy-1-9-vp-pd-koszty-czesci-efekty-218213/

Opublikowano
  • Autor

Z pewnością byłbym zadowolony ale to w przyszłości się pobawie. jeszcze finansowo nie jestem stabilny... na tą chwile chciałbym spróbować ją ożywic i prosiłbym o jakieś wskazówki jak sie zabrać za to :) matyss myślisz ze jakbym musial pochowac stara turbine wrzucenie z awx da rade i kompletowanie malym krokiem twojej sugestii zda egzamin?:naughty:

Opublikowano

ja bym kupił awx i mialbym juz podstawe jakas do poźniejszych modów

zostana Ci wtryski i program aha i do turbo od awx trzeba takie cos dokupic Przejściówka redukcja turbo AWX ASZ AFN inne tdi (3054863717) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. zeby ci wąz "s" pod turbo podlaczyc

Opublikowano
  • Autor

jak nie naprawie to na pewno kupie awx i bede myslał nad modami bo i tak juz bedzie wszystko po kolei leciec. sprzegło na wykonczeniu i wtryski tez juz sie odzywaja... a właśnie... sprawdzając sprzegło wbijam 3 bieg i puszczam od razu pedal i ma gasnac jak jest dobre czy stopniowo puszczac?

Opublikowano

jak na wirniku nie ma luzów to sprobuj wyczyscic łopatki od zmiennej geometrii

Opublikowano

Z Twojego opisu wnioskuję, że sztanga ani drgnie ale znajduje się w dolnym położeniu (nie jest wciągana w górę do gruchy) a jeśli tak to sprawdzałeś czy na gruchę dochodzi w ogóle podciśnienie bo w takim położeniu zmienna geometria się nie zapieka (są ale to wyjątkowo sporadyczne przypadki). Może się zatem okazać, że turbo jest sprawne a jedynie brak podciśnienia. Nie podałeś też nic czy próbowałeś sztangę podnieść mechanicznie i czy mechanicznie da się ją unieść.

Opublikowano
  • Autor

nie ma luzów na wirniku tylko problem w tym ze nigdy nie rozbierałem tego i sie boje ze namieszam i bedzie bryndza. sruby od turbo z pewnościa gładko nie pojda bo nie byly odkrecane. najpierw nagrzac silnik zeby turbinka byla goraca i wtedy atakowac?

Opublikowano

Możesz przez 2 dni wcześniej polewać śruby WD-40 i musi puścić nie ma cudów. Sprawdź ręką czy ruszysz sztangą czy stoi. Wielu ludzi ori turbiny czyści i potem jeszcze długo z nich korzysta....

Opublikowano

polej 3 śrubu od turbo i od razu 3 od wydechu...wiesz co po kolei i jak wyciagac czy napisac wszystko po kolei??(w ciagu 2 miesiecy 6 razy wsadzałem awx i wywalałem i montowałem afn czyli 12 razy operacja ...hehe takze moge pomoc jak cos ..

Opublikowano
  • Autor

sprawdzałem nawet kombinerami nie szło. zapieczone na amen... no ok chyba sobie poradze... :wink: do usłyszenia

---------- Post dopisany at 18:26 ---------- Poprzedni post napisany at 18:24 ----------

jakbyś mógł matyss to byłbym wdzieczny:decayed:

Opublikowano

odkrecasz krzyzakiem lapacz powietrza i wyciagasz go z puszki powietrza,odpinasz przepływke, wezyk od puszki powietrza , nastepnie waż który idzie do puszki powietrza(wszystkie opaski najlepiej odkrecac 7mka),wyciagasz góre puszki powietrza z lewej strony odkrecasz śróbke(chyba 10) i wyciagasz cała puszce powietrza......wchodzisz do kanału i od dołu odkrecasz 17stka w 3/4te długości auta złaczke rury wydechowej i tłumika koncowego...nie sciagaj gum dasz rade odepchnac reka tłumik w tył i ci wyskoczy rura...bedac na dole odkrec od razu waz "s" (od belki do turbo idzie)

teraz od góry...odkrec 3 śrubki miedzy wydechem a turbina (12).. pchnij je nizej , zeby Ci nie przeszkadzały(najlepiej nowe uszczelki wydechu kup)

odłacz wezyk podciśnienia od gruszki na turbinie, odkrec 3 śrubki od turbiny od góry ...zejdz na dół i długimi przedłuzkami(około 40cm) + nasadka 10 wykrec 2 śrubki z turbiny(uwazaj na uszzcelke która albo spadnie albo zostanie przy turbo...no i na olej moze troszke kapnac)

od gory odkrec 2 17stkami rurke olejowa turbiny...nastepnie siegnij lewa reka za turbo na dole jest jeszzce śrubka (mala grzechotka , przedłuzka i 13stka)..i wyciagaj turbine..wsio ...o czyms pany zapomnaiłem ?/

(aku raz odłaczalem raz nie ale chyba to nie istotne)

Opublikowano
  • Autor

muchos gracias przyjacielu... w tyg zaatakuje moja suke dzieki tak dobrym instrukcją na pewno sie uda :decayed:

Opublikowano
sprawdzałem nawet kombinerami nie szło. zapieczone na amen... no ok chyba sobie poradze... :wink: do usłyszenia

---------- Post dopisany at 18:26 ---------- Poprzedni post napisany at 18:24 ----------

jakbyś mógł matyss to byłbym wdzieczny:decayed:

niesamowicie rzadki przypadek, jak pisałem wcześniej, zanim zdemontujesz turbo to proponuję najpierw zdemontować z niej sam siłownik podciśnienia i jego sprawdzić (sztanga z gruchą).

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

niesamowicie rzadki przypadek, jak pisałem wcześniej, zanim zdemontujesz turbo to proponuję najpierw zdemontować z niej sam siłownik podciśnienia i jego sprawdzić (sztanga z gruchą).

Dziwny przypadek to fakt bo nie wydaje mi sie zeby moglo sie tak zapiec ze wgl nawet nie drgnie... zaczne od gruchy bo na prawde moze byc smieszna sprawa a pol auta rozkrece nie potrzebnie :)

---------- Post dopisany 02-04-2013 at 16:32 ---------- Poprzedni post napisany 10-03-2013 at 22:15 ----------

Trochę czasu mineło ale temat ogarniety. okazało sie ze kierownice byly zapieczone :) teraz auto leci aż miło :) i w kieszeni tez miło ;d:decayed:

Opublikowano

Witam , podepne się pod temat .

Mój problem to tryb awaryjny (chyba) kiedy przekrocze 100/h auto traci moc ,jak zgasze i odpale to chodzi normalnie . Myślałem że przyczyną jest dziurawy wąż od intercoolera ale wymieniłem i nic . Byłem u mechanika który stwierdził że mam turbo do czyszczenia . Moje pytanie brzmi czy to możliwe ? Skoro na 1 i 2 (zanim przekrocze 100/h) turbo chodzi normalnie .

Opublikowano

jak najbardziej możliwe to jest. tryb awaryjny nie zdąży złapać na 1,2 biegu bo za krótko trwa przeładowanie. Zrób sobie logi dynamiczne 011 bedzie widać czy Ci przeładowuje

Opublikowano
  • Autor

w moim przypadku tez tak było. przekroczylem ponad 2500 i tryb awaryjny sie wlaczal. na 3 biegu jak dałem mu jeść to tez tryb awaryjny sie wlaczal. przeczysc i po problemie :)

Opublikowano

Dziękuje za odpowiedź . Jak zrobi się ciepło to się za to wezme.

Opublikowano
  • Autor

powodzenia:) wyżej kolega mnie szczegółowo naprowadził.. polecam:)