Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Założyć LPG?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:hi: pany ile może kosztować instalka do adr-a na sekwencji taka podstawowa
Opublikowano

:hi: pany ile może kosztować instalka do adr-a na sekwencji taka podstawowa

2000zł

Opublikowano

Za Stag-4, reduktor Zavoli Zeta N, wtryskiwacze Valtek czerwone, butla w kole - 2200pln (Białystok, lipiec 2009)

Opublikowano

podpinam sie pod temat zamierzam założyć lpg moje pytanie brzmi co sprawdzić w aucie przed montażem

Opublikowano

podpinam sie pod temat zamierzam założyć lpg moje pytanie brzmi co sprawdzić w aucie przed montażem

NIc jak eksploatowany normalnie bez zaniedbań to nic nie trzeba robić.

Opublikowano

Ja założyłem 3 tygodnie temu sekwencje za 2300 valtek czerwone stag 4 i jestem jak narazie zadowolony butla 53 l w kole. Na butli ostatnio zrobiłem 350 km ale nie wyjezdziłem gazu do konca cos mi sie wydaje ze zostało tam jakies 8 do 10 l jeszcze ale nie wytrzymałem jak mi sie czewona dioda od rezerwy swieciła:)Do butli wchodzi cos koło 42 l gazu. Przynajmniej tankuje za 2.15 a nie za 5 zł:) ( tylko mam nadzieje ze gaz nie pojdzie do góry jak benzyna bo wtedy lipa)

Opublikowano

A gdzie zakładałeś ten gaz?

Opublikowano

w mojej okolicy tzn Jareniówka koło Jasła. Najstarszy zakład montazu lpg w regionie. Gosc zna sie naprawde konkretnie. Naprawde POLECAM. Z rzeszowa opłaca sie przyjechac:)

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

W Łodzi za STAG 300+ chcą w NAGAZ 4 000, w Auto-GAZ 3 000 zł (Stag 4 2300zł)

W drugim warsztacie powiedziano mi, że Stag 300+ jest fajny bo ma więcej opcji i na częściowo zużytym mechanizmie sterowania przepustnicy można go wystroić.

Zaniepokoiła mnie opinia, że jak turbinka nie jest już za sprawna to na gazie będzie dymić olejem i remont turbiny się szykuje - gaz nie dobija turbiny lecz uwydatnia jej niedomagania

Opublikowano

i może tak być stag4 daje rade :good:

• 1 rok później...
Opublikowano

jakiej pojemnosci butle w kolo zapasowe wsadzic zeby nie byla za mala litrazowo a zarazem za duza (aby nie wystawala ponad podłoge)?

Opublikowano

W sedanie B5 wchodzi 56 litrów.

Opublikowano

Ja bym proponował BRC wszystko dobiera się pod dany silnik , wszystkie części jednego producenta dzięki czemu to bez problemu ze sobą współgra i tylko kwestia dobrego instalatora co nie tylko zrobi zwykłe wgranie mapy ale odpowiednio to wyreguluje w czasie jazdy pod obciażeniem i będzie super .

BRC pakują teraz do nowych CHEWROLETÓW

Opublikowano

Przy STAGU są duże możliwości regulacjidlatego bardzo często wypalają się gniazda zaworów bo ustawia się za ubogą mieszankę dlatego polecam BRC w tej instalacji nie narobi ci kosztów gazownik żle regulując mieszankę i gniazd ci nie powypala

Opublikowano

Wszystko można popsuć-BRC też.

Ważniejszy od marki instalacji jest ogarnięty gazownik.

Opublikowano
Wszystko można popsuć-BRC też.

Ważniejszy od marki instalacji jest ogarnięty gazownik.

dokładnie.powiem wam tak przy Oplu zaczął mi świrować gaz.zawiozłem do jednego i nie dał sobie rady nie umiał naprawić :wallbash: a drugi bez problemu autko teraz śmiga.:thumbup1:

Opublikowano

LPG może montować każdy ale nie każdy powinien :naughty: jak robi ktoś ogarnięty w temacie to nie będzie różnicy w stosunku do jazdy na benzynie.

Opublikowano

dobry gazownik to podstawa

Opublikowano

Ja mam LPG 2 lata w A4 B6 silnik ALT i śmiga bez problemów. Jedynie gaz trzeba tankować na dobrych stacjach. A przy tankowaniu w niemczech auto osiąga o 40 - 50 km większy zasięg - gaz jest nieporównywalnie lepszy

---------- Post added at 16:35 ---------- Previous post was at 16:31 ----------

Instalacja BRC z butlą w miejsce koła zapasowego zamontowana i serwisowana przez prawdziwych fachowców w Szczecinie a dokładnie w Tanowie pod Szczecinem. Nie ma różnicy czy jeżdże na gazie czy na bęzynie!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
(...) A przy tankowaniu w niemczech auto osiąga o 40 - 50 km większy zasięg - gaz jest nieporównywalnie lepszy (...)

Potwierdzam, wybrałem się pewnego razu do Berlina autkiem z instalacją na mikserze które miało padniętą pompę paliwa - jazda tylko na LPG :naughty: Na miejscu na ostatnich oparach dotarłem do ciężko zakamuflowanej stacji LPG. Nie pamiętam już dokładnie ile więcej zrobiłem wtedy kilometrów na tym gazie ale pamiętam że zacząłem wierzyć w to że Niemiec podczas tankowania przerobił mi instalację na zasilaną powietrzem :shock3: