Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zwrot akcyzy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakoś tego nie widzę :)

Zresztą 90% ludzi miało dużo zaniżone umowy więc nie będą walczyć o zwrot bo jeszcze się okaże że umowa w Polsce jest na inną kwotę niż ta w Niemczech :cool1: a tak cisza spokój nikt się nie czepia :przebiegly:

Opublikowano

To znaczy ze nie bedziemy placic tej akcyzy? (Od 1 grudnia 2006 r. obowiązują tylko dwie stawki 3,1 % dla samochodów o pojemności silnika do 2000 cm3 oraz 13,6 % dla samochodów o pojemności silnika większej niż 200 cm3.)

Opublikowano

teraz tez sie mozna starac o zwrot. nei wiem tylko jak to w praktyce. bo szczerze to wolalbym zaplacic od plenej kwoty i postarac sie o zwrot ni z potem sie tluamaczyc np przy ubezpieczeniu ze tanio kupilem...

inna kwestia jest ze podatek uznany za niezgodny z prawem unijnym jest u nas w dalszym ciagu pobierany...

...i zwracany LOL

Opublikowano

mam zamiar sie ubiegać o zwrot :)

Opublikowano
teraz tez sie mozna starac o zwrot. nei wiem tylko jak to w praktyce. bo szczerze to wolalbym zaplacic od plenej kwoty i postarac sie o zwrot ni z potem sie tluamaczyc np przy ubezpieczeniu ze tanio kupilem...

Do ubezpieczenia raczej biorą cene z Euro-tax a nie z umowy.

Ja jak bym zapłacił ze 2 tys. akcyzy to też pewnie bym się o zwrot ubiegał. Ale znając polskie realia to jakieś cyrki z tym będą i pewnie więcej zachodu niż to warte :confused4: