Maciuch Opublikowano 15 Marca 2013 Opublikowano 15 Marca 2013 Nie wiem czym jest to spowodowane ale wskaźnik paliwa milimetry za polową baku wskazuje rezerwe, ma ktoś podobną sytuacje ? Możliwe że pływak jest zepsuty ?
A4B5AJM Opublikowano 16 Marca 2013 Opublikowano 16 Marca 2013 u mnie trochę poniżej połowy baku wskazuje rezerwę i faktycznie rezerwa jest w baku, czyszczenie pływaka nie pomogło więc pozostaje mi licznik i wskaźnik paliwa do sprawdzenia
gerlinski Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 To na 100% nie wina pływaka. Mam podobnie i też nie wiem czy to wina zegara czy coś innego. Przy próbie na vagu właśnie ten wskażnik paliwa nie wskazuje wprost do góry tylko 3\4 zbiornika. Słyszałem opinie że ktoś może nieumiejętnie licznik rozbierał i uszkodził.
maq Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 ja mam to samo. Prawdopodobnie do wymiany licznik bądź sam wskaźnik. Możecie sprawdzić jeszcze test wskaźników vagiem tak jak kolega gerlinski- jeśli wskaźnik w teście pokaże wam w połowie to może być pływak. Jeśli nie to sam wskaźnik
arek2735 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Ja też tak mam . U mnie najbardziej się to uwidacznia w korku , jak chwile postoje to rezerwa a jak rusze to pół baku czyli normalnie.
Maciuch Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2013 co się okazało u mnie po wymianie zegarów problem sam się rozwiązał i wskaźnik działa jak nalezy
machina Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Założyłeś chociaż zegary z pełnym fisem?
kudlatoff Opublikowano 9 Października 2013 Opublikowano 9 Października 2013 Witam. Po zakupie auta też miałem podobny problem. Po sprawdzeniu WAG-iem nic nie wykryło. Gdzieś na forum znalazłem rozwiązanie które mi pomogło. A mianowicie najpierw zatankowanie auta do pełna, wyciągniecie licznika, trzeba ściągnąć tą przednią szybkę aby dobrać się do wskazówek. Później podłączyć licznik, włączyć zapłon, ściągnąć wskazówkę od ilości paliwa i następnie ustawić (wpiąć) ją na właściwej pozycji (pełny bak). Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi