Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Myjka Ciśnieniowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kilka aut motocykl kostka elewacja drzwi garażowe etc - K 7 to dobry wybór cena takiej myjki od 1654 zł brutto do góry w zależności od wyposażenia. Standardowo jest 10 metrów węża dysza ze strumieniem płaskim (taki jak na myjniach) i dysza rotacyjna czyli punktowy strumień wirujący do mocniejszych zabrudzeń raczej nie nadaje się do mycia auta ze względu na swoją siłe .

I tu ciekawostka ciśnienie robocze podawane przy urządzeniach to zazwyczaj ciśnienie generowane na dyszy płaskiej, natomiast ciśnienie maksymalne to ciśnienie właśnie na dyszy rotacyjnej. Dysza rotacyjna podności wartość ciśnienia o około 30 %.

Myjka ciśnieniowa to nie tylko sprzęt do płukania auta jest masa zastosowań takie jak mycie kostki powierzchni płaskich, przepychaniei rozmrażanie kanalizacji , czy piaskowanie (hydropiaskowanie), zastosowań jest naprawdę dużo :wink:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie a co powiecie o tym dodam że potrzebuje myjki głównie do dobrego spłukiwania auta bo myje "z wiaderka" czasami będę potrzebował do innych maszyn,ale to sporadycznie http://allegro.pl/myjka-cisnieniowa-lavor-skipper-170-bar-1800w-k2-i4552165562.html

Edytowane przez DamianIno

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pierwszy plus za aluminiową pompę, drugi za Made in Italy :decayed:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Taka zabawka rzuciła mi się w oczy

Myjka wysokociśnieniowa, Lavor, STM 160, 160bar - cena i opinie | sklep internetowy Praktiker.pl

Parametry spoko, cena również, pytanie o akcesoria z zestawu - jest tam w ogóle pianownica?

Nabyłem tą myjkę, na dniach jeśli pogoda pozwoli będę testował. Myjkę dostałem w kartonie - do poskładania była rączka i bęben do zwijania węża ciśnieniowego. I tu jest pierwszy problem, albo ja dziś nie myślę, albo producent dał d*py z tym bębnem. Niech mi ktoś potwierdzi, czy wąż powinien być na bębnie zwijany po wypięciu obu końcówek z pistoletu i myjki, czy jak? Nie ma opcji zwinąć wąż mając którąkolwiek z końcówek wpiętą, a wielokrotne wpinanie i rozpinanie skutecznie moim zdaniem zniszczy oringi na końcówkach węża ciśnieniowego. Uświadomcie mnie bo podupadła moja psychika dziś przy tej rozkminie.. :facepalm:

Opublikowano

Ja w Karcher'ze mam wpięty na stałe w bębnie, tylko rozwijam i zwijam. Mojego brałem i był już złożony bo stał na sklepie.

pokaż foty jak jest bęben mocowany i gdzie wychodzi złącze z myjki.

Opublikowano

Ja w Karcher'ze mam wpięty na stałe w bębnie, tylko rozwijam i zwijam. Mojego brałem i był już złożony bo stał na sklepie.

pokaż foty jak jest bęben mocowany i gdzie wychodzi złącze z myjki.

Byłem podpytać w sklepie z myjkami i wyszło na to, że bęben na wąż to jest w sumie ściema i nie ma możliwości zawinięcia na niego węża bez odpięcia którejkolwiek z końcówek.

Złącze jest z tyłu myjki w dolnej części - bęben jest osobno w rączce. Karcher od pewnego modelu ma właśnie złącze w bębnie przez co sobie możesz zwinąć, natomiast niższe modele nie mają wcale bębna, tylko zwykły wieszak na wąż. Tak też powinno być w tym przypadku no ale to 'tylko' Lavor i rozwiązanie kompletnie niepraktyczne.

Powinno być tak eurom-force-2200-myjka-cisnieniowa-240-eA jest tak 188588771_1_644x461_nowa-myjka-cisnienio

Opublikowano

a jest miejsce by złączkę obrotową zamontować i dziura w bębnie na wyjście węża. ja w K7 mam schowany wąż dochodzący do bębna.

Opublikowano

W K7 jak i K5 jest to dobrze rozwiązane, tak jak mówisz. Tutaj miejsca nie ma na złączkę. Póki co zwijam wąż wokół uchwytu ale muszę się przyjrzeć dobrze i może uda się dorwać taki bęben z wyższego modelu i przełożyć. Będzie w sam raz modzenie na długie zimne wieczory. ; ]

Opublikowano

Dlatego kupiłem K7 :) bo jest dobra.

Opublikowano

Pomiędzy 600zł a 2000zł jest spora różnica. Za pozostałe wolę zakupić dobre kosmetyki i sporo mi zostaje. Przy domowym użytku trzeba przekalkulować opłacalność względem praktyczności i wykorzystania.

Opublikowano

I tak musiałem coś kupić. A że już mam duzą Karchera w firmie HDS model to kupiłem mniejszą.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

pastaldo i afroo. i jak się sprawują wasze myjki ?

Jak z ciśnieniem daje rade, czuć te 160 bar ? Utrzymasz lancne w jednej rece podczas mycia ? Idzie wymyć dobrze np alufelgi z pyłu klocków ham. lub brudu z pod uszczelek ?

Ja już od od dłuuugiego czasu zastanawiam się nad myjkami Lavor i chyba wybór padnie na STM 160.

Niech ktoś inny z posiadaczy wypowie sie na temat myjek Lavor.

Opublikowano

Ja jestem zadowolony. Ciśnienie spokojnie ogarnia mycie samochodu. Po zimie myłem felgi nie ruszane od wewnętrznej strony ani razu i cały syf schodził pięknie bez użycia chemii. Jedyny zarzut to ten, o którym mowa powyżej - kompletnie niepraktyczny i niepotrzebny bęben na zwijanie węża ciśnieniowego. Ja go zdemontowałem i zawieszam wąż na uchwycie myjki. Można się przyzwyczaić.

Nie miałem okazji korzystać z innych myjek więc nie jestem w stanie porównać Lavora chociażby do Karchera ale w stosunku ceny do jakości Lavor wypada bardzo dobrze.

Opublikowano

Często ją używasz ? Było jeszcze coś w niej niepokojącego ? Ile czasu można nią myć bez przerwy ? Co 5 minut mycia wystarczą przerwy minutowe ?

Edytowane przez Michal94

Opublikowano

Nie częściej niż raz-dwa razy w tygodniu. Użytkowana w typowo domowych warunkach, żadne mycie na potęgę. Ostatnio płukałem dosyć mocno i długo podwozie + nadkola + koła i nie zauważyłem spadku ciśnienia, czy zadyszki i gorącej pompy.

Opublikowano

A jak z dostępnością z częściami do tych myjek ?

jaka jest różnica pomiędzy tymi myjkami:

http://allegro.pl/myjka-cisnieniowa-lavor-galaxy-160-patio-piana-i5143657391.html

http://allegro.pl/myjka-cisnieniowa-lavor-stm-160-chemia-i-wysylka-i5251208207.html

Dużo osób kupuję tę myjkę:

http://allegro.pl/myjka-cisnieniowa-lavor-prime-165-pianownica-ls3-i4950001497.html

Różnicię i plus jaki zobaczyłem to, to ze jest trochę cięższa.

Na myjkę myślę przeznaczyć 600 -700zł (+/- )

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Z tego co sprzedawcy mi mówili to 3 te modele niczym sie nie różnią jak tylko wyglądem. Prime ma zaworek chemii, która pobierana jest ze zbiorniczka, w/w urządzenia mają tylko pianownicę do rozprowadzania chemii :).

Wiec zakupie galaxy tylko dlatego że ma ładniejszy wygląd :P

Edytowane przez Michal94

Opublikowano

Mam K7 z dozowaniem chemii i nie używam tego. Auto i tak się pianą myje z pianownicy.

A te inne dodatki Ci potrzebne? jak to do mycia kostki, wąż do kanalizacji, itd?

Opublikowano

Dla mnie jest to całkowicie nie potrzebne jedynie waż do kanalizacji. Ale co zrobisz jak tylko w takich pełnych zestawach kupisz myjke ;) tez bym wolał kupić bez tych dodatków, pianownice i tak trzeba będzie porządną kupić.

Opublikowano

Pianownice Karchera miałem od dawna, bo mam dużą myjkę z podgrzewaniem wody w firmie. W sumie też kupiłem myjkę z tym do mycia kostki. Trochę już umyłem ale jeszcze dużo granitu zostało do umycia w koło domu więc się przyda.

No ale Karcher K7 to 2500zł.

Opublikowano

Panowie spootkał się ktoś kiedyś z tą firmą?

http://allegro.pl/mocna-myjka-cisnieniowa-150bar-turbo-pianownica-i5153216386.html

Na alledrogo dość popularne.

Dodam, że nie będę z tym cudów wyprawiał. Potrzebuje tylko do mycia samochodu. Pianownica + jakieś fajne ciśnienie do opłukania a 150 bar powinno wystarczyć

Ktoś coś?