Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

snieg na aucie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam:hi:czym zgarniacie swiezy snieg z samochodu,ja uzywam gumy do sciagania wody,ale i tak widze,za po zimie sa gdzie niegdzie delikatne ryski,macie moze jakies inne sposoby?:eusathink:

Opublikowano

ja ściągam śnieg zmiotka z miękkim włosiem,i wszystko jest ok

Opublikowano

śnieg na 3cm i wodę > ściągam gumą .

śnieg na 10cm > szczotką jak xBladex

Lód > zostawiam

Czym drapiecie lód z szyby ?

Widziałem takie zdrapki z metalowymi koncówkami (jak szpachla do ściągania tapet )

używa ktoś takie cóś ?

Opublikowano

myślę te zdrapki to szybę porysują..ja drapie zwykła drapaczką z sklepu moto i jest dobrze.

Opublikowano
  • Autor

ja to sie staram zawsze szybciej zapalic auto,przed wyjazdem,poodmrazac wszystkie szyby,kilka minut i szyby czyste,jakos nie mam przekonania do tych wszystkich skrobaczek...

Opublikowano

jak mrozi przykrywam auto kocem szyby czyste wycieraczki tez w d nie dostaja

Opublikowano
ja to sie staram zawsze szybciej zapalic auto,przed wyjazdem,poodmrazac wszystkie szyby,kilka minut i szyby czyste,jakos nie mam przekonania do tych wszystkich skrobaczek...

Pod blokiem nie można palić auto kilka min , bo straznicy texasu wlepiają mandat

(wg przepisów nie wolno palić na postoju dłużej chyba niż 1min)

Opublikowano

Tak, 1 minuta na postoju to maks. Unia Europejska jest chora, ale o tym szkoda gadać.

Ja również o(d)garniam szczotką budę, a szyby plastikową skrobaczką lub kartą płatniczą. :naughty:

Opublikowano

ja zapomniałem ze jak zimno i do roboty jadę to na szybę przednią kładę koc lub jakaś większą szmatkę,a w domku Audi stoij w garażu wiec luz

Opublikowano
  • Autor

Pod blokiem nie można palić auto kilka min , bo straznicy texasu wlepiają mandat

(wg przepisów nie wolno palić na postoju dłużej chyba niż 1min)

powaznie,:eusathink:jest taki przepias:polew:nie bylem w Polsce 10 lat,to sie pytam....

Opublikowano

Podobno jest ale i tak prawie każdy ma go w d*pie :decayed:

Ja tam lecę standardowo, szczotka i skrobaczka :naughty: Z tym że moje auto ma 16 lat więc i tak już swoje rysy na lakierze i szybach posiada dlatego się nad nim zimą nie spuszczam, może przy nowym miałbym inne podejście :wink:

Opublikowano

Ja na swoim śnieg szczotką zmiatam jak jest lód to zostawiam samo spadnie a co do szyb to to co mogę zeskrobać skrobaczką plastikową to skrobie reszte zostawiam i odpalam auto i samo schodzi z szybek

Opublikowano

u mnie też w ruch wchodzi zmiotka i plastikowa skrobaczka większy problem mam z piórami wycieraczek lipa jak przymarzają :facepalm:

Opublikowano

Widziałem takie zdrapki z metalowymi koncówkami (jak szpachla do ściągania tapet )

używa ktoś takie cóś ?

Skrobaczka z mosiężną krawędzią (mosiądz jest twardszy od lodu, a szyba jest twardsza od mosiądzu, dzięki temu nie rysuje):wink:

Hasło do wpisania w allegro: MURSKA

Opublikowano
  • Autor

używa ktoś takie cóś ?

Skrobaczka z mosiężną krawędzią (mosiądz jest twardszy od lodu, a szyba jest twardsza od mosiądzu, dzięki temu nie rysuje):wink:

Hasło do wpisania w allegro: MURSKA

no,ciekawa rzecz:thumbup1:jeszcze z Finlandii,oni tam bardziej maja stycznosc z sniegiem i mrozami,patent pewnie sprawdzony:grin:

Opublikowano

skrobaczka Murska godna polecenia.Stosuje juz kilka sezonow i zadnej krzywdy nie zrobila za to usuwanie lodu z szyby przypomina golenie"fusionem"

Opublikowano
u mnie też w ruch wchodzi zmiotka i plastikowa skrobaczka większy problem mam z piórami wycieraczek lipa jak przymarzają :facepalm:

u mnie tak samo skrobaczka+miotełka do śniegu ;)

a jaki patent na te przymarznięte wycieraczki?

Opublikowano

Kiedyś używałem taki szpraj do lodu ,ale to jest trochę lipa , bo się robiło mazidło ,które też zamarzało .

A ocet winny ktoś stosuje ? w necie idzie znaleźć takie porady - he he

A jak jest z tym webasto ? Silnik się zapala z pilota , strażnik podjeżdża i komu wlepi mandat .

W koncu auto ma funkcje webasto , w końcu dopuszczone do ruchu to moze się grzać .

Opublikowano

A jak jest z tym webasto ? Silnik się zapala z pilota , strażnik podjeżdża i komu wlepi mandat .

W koncu auto ma funkcje webasto , w końcu dopuszczone do ruchu to moze się grzać .

Webasto nie zapala silnika...

Opublikowano
Kiedyś używałem taki szpraj do lodu ,ale to jest trochę lipa , bo się robiło mazidło ,które też zamarzało .

A ocet winny ktoś stosuje ? w necie idzie znaleźć takie porady - he he

ocet winny do odmrażania szyb?