junior555 Opublikowano 10 Lipca 2017 Opublikowano 10 Lipca 2017 12 minut temu, przetyc napisał: Też wnosze się z zamiarem zamontowania takiego modułu od proeltec. Czy mogę go podłączyć bez jakiś przekaźników itd czyli jak w instrukcji czyli plus do plusa z aku, minus do minusa z aku i dwa kable do długich, jeden do pozycyjnych i powinno sie włączać automatycznie, tak napisane u producenta modułu?? Mam bixenon (świeżo przełożyłem z B8) i jak wygląda sprawa z drganiem przesłony?? Widze kolega wyżej ma z tym problem... Ja mam też bix z soczewkami z b8 już od ok 3 lat i nic mi nie drga więc to chyba zależy jak komu sie trafi . Jak nie chcesz mieć sterowania na ori włączniku DRL to nie musisz dawać przekaźnika.
ucho.77 Opublikowano 13 Lipca 2017 Autor Opublikowano 13 Lipca 2017 Dnia 10.07.2017 o 22:46, przetyc napisał: Też wnosze się z zamiarem zamontowania takiego modułu od proeltec. Czy mogę go podłączyć bez jakiś przekaźników itd czyli jak w instrukcji czyli plus do plusa z aku, minus do minusa z aku i dwa kable do długich, jeden do pozycyjnych i powinno sie włączać automatycznie, tak napisane u producenta modułu?? Mam bixenon (świeżo przełożyłem z B8) i jak wygląda sprawa z drganiem przesłony?? Widze kolega wyżej ma z tym problem... wszystko możesz podpiąć w komorze silnika
rawber93 Opublikowano 20 Lipca 2017 Opublikowano 20 Lipca 2017 Dlaczego w pozycji AUTO wlaczaja mi sie same swiatła mijania (wlacznik z koncowka D wlozylem zamiast zwyklego, bez zadnej literki na koncu)- przepialem odpowiednie piny zgodnie z instrukcja z a4.klub, wszystko dziala jak nalezy oprocz tego jednego problemu. Wyprowadzilem z pinu 7(aktywacja funkcji AUTo w MCE) przewod, pojawia sie na nim napiecie po przekreceniu w funkcje auto ale orzeciez nigdzie go nie podlaczylem a swiatla sie swieca... http://www.bye-clan.neostrada.pl/A4K/MCE/LSauto.jpg
ucho.77 Opublikowano 22 Lipca 2017 Autor Opublikowano 22 Lipca 2017 Dnia 20.07.2017 o 23:52, rawber93 napisał: Dlaczego w pozycji AUTO wlaczaja mi sie same swiatła mijania (wlacznik z koncowka D wlozylem zamiast zwyklego, bez zadnej literki na koncu)- przepialem odpowiednie piny zgodnie z instrukcja z a4.klub, wszystko dziala jak nalezy oprocz tego jednego problemu. Wyprowadzilem z pinu 7(aktywacja funkcji AUTo w MCE) przewod, pojawia sie na nim napiecie po przekreceniu w funkcje auto ale orzeciez nigdzie go nie podlaczylem a swiatla sie swieca... http://www.bye-clan.neostrada.pl/A4K/MCE/LSauto.jpg Jakie mce?czujnik zmierzchu zamontowany?czy tylko zmiana przelacznika że zwykłego na auto?
MgrRazer Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Panowie pomóżcie. Mam problem z tym że DRL długo świecą po zgaszeniu i zamknięciu auta. Podejrzewam że problem tkwi w tym że plus i minus podłączylem bezpośrednio pod klemy akumulatora. Myślałem nad tym by opcjonalny czarny przewód podłączyć pod tzw "stacyjkę" lub zrobić to z czerwonym przewodem. Moje pytanie jest takie czy dobrze myślę że w tym tkwi problem i gdzie dokładnie miałbym sie podpiąć pod maska pod "stacyjkę".
Arturoo Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Pewnie będą świecić tak długo jak będzie prąd w aku [emoji23]
Arturoo Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 "+" z alternatora wziąć ? [emoji848][emoji6]
junior555 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Dnia 10.08.2017 o 22:34, MgrRazer napisał: Panowie pomóżcie. Mam problem z tym że DRL długo świecą po zgaszeniu i zamknięciu auta. Podejrzewam że problem tkwi w tym że plus i minus podłączylem bezpośrednio pod klemy akumulatora. Myślałem nad tym by opcjonalny czarny przewód podłączyć pod tzw "stacyjkę" lub zrobić to z czerwonym przewodem. Moje pytanie jest takie czy dobrze myślę że w tym tkwi problem i gdzie dokładnie miałbym sie podpiąć pod maska pod "stacyjkę". podłącz dodatkowo plus po stacyjce jak masz moduł od proeltec, jak zniknie plus po stacyjce będą praktycznie od razu gasnąć dzienne.
erchi Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 8 godzin temu, junior555 napisał: podłącz dodatkowo plus po stacyjce jak masz moduł od proeltec, jak zniknie plus po stacyjce będą praktycznie od razu gasnąć dzienne. czarny przewód
MgrRazer Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Podłączyłem czarny przewód po stacyjce i moduł działa tak jak powinien. Gasną po wyjęciu kluczyka ze stacyjki
Gregorski3 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Dzisiaj zamontowałem polecane żarówki 8500K i ładnie świecą na biało choć tak jak ktoś wczesniej napsał też mam różnicę miedzy prawą a lewą żarówką.
djtaso Opublikowano 2 Listopada 2017 Opublikowano 2 Listopada 2017 Witam czy ma ktos instrukcje fotke lub rade gdzie wlutowac ta diode zeby przeslona nie drzala?
Onkel Opublikowano 11 Listopada 2017 Opublikowano 11 Listopada 2017 Mam mały problem z modułem proeltec w passacie b6 kuzynki. Założyłem wszystko zgodnie z opisem. Wpiąłem się w przewody lampy pod maską. Moduł działa. Problem jest jak włącxy sie światła. Na początku wyłączanie poďłączylem pod postojówkę. Później pod mijania alr efekt ten sam tzn. wyłączają się i za chwilę zapalają. Tak cały czas. Migają. W czym może być problem?
ucho.77 Opublikowano 11 Listopada 2017 Autor Opublikowano 11 Listopada 2017 4 godziny temu, Onkel napisał: Mam mały problem z modułem proeltec w passacie b6 kuzynki. Założyłem wszystko zgodnie z opisem. Wpiąłem się w przewody lampy pod maską. Moduł działa. Problem jest jak włącxy sie światła. Na początku wyłączanie poďłączylem pod postojówkę. Później pod mijania alr efekt ten sam tzn. wyłączają się i za chwilę zapalają. Tak cały czas. Migają. W czym może być problem? -podpiecie -moduł Zadzwoń do gościa Niedawno podpinalem u siebie inny jego moduł i miałem zonka bo drl gasnął minuta rozmowy wystarczyła aby wyeliminować problem
Onkel Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 -podpiecie -moduł Zadzwoń do gościa Niedawno podpinalem u siebie inny jego moduł i miałem zonka bo drl gasnął minuta rozmowy wystarczyła aby wyeliminować problem Zadzwoniłem i powiedział żebym założył przekaźnik i do niego przewód wyłączający drl. Podpowiesz jaki przekaźnik zastosować i w jaki sposób mogę go podłączyć?
ucho.77 Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Opublikowano 12 Listopada 2017 (edytowane) Podepnij zielony przewód bezpośrednio pod aku zobaczysz czy wyłączy drl ? Edytowane 12 Listopada 2017 przez ucho.77
Onkel Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 Podepnij zielony przewód bezpośrednio pod aku zobaczysz czy wyłączy drl [emoji6]Sprawdzałem. Wyłącza.
ucho.77 Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Opublikowano 12 Listopada 2017 Możesz dać przekaźnik tak jak już gość powiedział Przekaźnik potrzebujesz do tego mieć rozwarty
ucho.77 Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Opublikowano 12 Listopada 2017 (edytowane) Podpinasz do 85- masa 86- plus z postoju lub mijania 30-plus z aku z bezpiecznikiem 87- zielony przewód Edytowane 12 Listopada 2017 przez ucho.77
Rekomendowane odpowiedzi