Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż modułu DRL w światłach drogowych Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chłopaki we włączniku drl na pinie 3 w pozycji włącznika na 1 jest masa czy jej nie ma?

Znalazłem gdzieś w domu taki przekaźnik h4458-12vdc ma 4 kabelki z czego 2 grube do przejścia napięcia i dwa cienkie jeden na plus drugi minus,i standardowo na grubych kabelkach jest przejście a jak podaje masę to przejście ginie i by drl nie działał, to dobry jest ten przekaźnik czy nie bardzo ??

nie:wink: masa pojawia się na 0

podejdzie

Jak na 0 masa to wszystko pasuje , dzięki Grzegorzu :wink: ,jeszcze tylko czekam aż przyjdzie moduł i wrzucamy :banan:

Opublikowano

Panowie, pod który pin włącznika AUTO podpiąć (zasilanie po stacyjce), tak aby w pozycji 0 nie dawać zasilania modułu.

Czy ktoś montował jakiś dodatkowy wyłącznik dla tego modułu. Mam zwykłe lampy na H7 oraz panel CLH+regulacja św. i nie chce na razie tego zmieniać. Potrójnej opcji niestety nie przewidzieli :)

Pod które kable z modułu można by podpiąć taki wyłącznik? Chciałbym go wyciągnąć tymczasowo gdzieś pod kierownice.

---------- Post dopisany 16-05-2014 at 18:53 ---------- Poprzedni post napisany 15-05-2014 at 12:07 ----------

Panowie, pod który pin włącznika AUTO podpiąć (zasilanie po stacyjce), tak aby w pozycji 0 nie dawać zasilania modułu.

Czy ktoś montował jakiś dodatkowy wyłącznik dla tego modułu. Mam zwykłe lampy na H7 oraz panel CLH+regulacja św. i nie chce na razie tego zmieniać. Potrójnej opcji niestety nie przewidzieli :)

Pod które kable z modułu można by podpiąć taki wyłącznik? Chciałbym go wyciągnąć tymczasowo gdzieś pod kierownice.

Pomoże ktoś ?

Chciałbym aby moduł był sterowany tylko włącznikiem świateł. Czy w takiej sytuacji potrzebny jest przekaźnik sterowany masą?

Jeżeli tak to gdzie podpiąć masę do włącznika ? Jeżeli nie to do którego pinu podpiąć zasilanie po stacyjce?

Opublikowano
  • Autor

---------- Post dopisany 16-05-2014 at 18:53 ---------- Poprzedni post napisany 15-05-2014 at 12:07 ----------

Pomoże ktoś ?

Chciałbym aby moduł był sterowany tylko włącznikiem świateł. Czy w takiej sytuacji potrzebny jest przekaźnik sterowany masą?

Jeżeli tak to gdzie podpiąć masę do włącznika ? Jeżeli nie to do którego pinu podpiąć zasilanie po stacyjce?

kolego większość osób montuję wyłącznik ori drl :wink:

:szukaj:http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-b6-b7-modul-centralnej-elektryki-wlacznik-swiatel-czujnik-swiatla-clh-138327/ jest napisane

Opublikowano

Nie chce montować wyłącznika drl bo mam clh i regulacje. W tym wątku o MCE nic na ten temat nie znalazłem chyba ze przeoczyłem. Jeśli wiesz w którym miejscu jest napisane o tym jak sterować takim modułem z włącznika swiatel to prosiłbym o wskazanie.

Opublikowano
  • Autor

Pierwszy post rozwiń jest opis pinów przełącznika:wink:

następnie sprawdz jaki biegun pojawia się po przekreceniu(auto) na kablu i pozostaje podpięcie :wink:

Opublikowano
ja to mam tak rozwiązane:decayed:

miga to co ja chce i wtedy kiedy ja chce :grin:

żadnych problemów z przysłoną :naughty:

http://s27.postimg.org/laj6na2r7/DSC05422.jpg

Ucho daj jakiś opis do tej fotki jak to podpiąłeś.

przekaźnik http://s13.postimg.org/pj9v4m6kz/10fd13fcb4cb25b7c7101855b25d266e.jpg

podłączenie ori w lampiehttp://s8.postimg.org/cfn36rf1t/20121013_142139.jpg

http://s8.postimg.org/7d15y8gdx/20121013_142139_Kopia.jpg

---------- Post dopisany at 01:48 ---------- Poprzedni post napisany at 01:44 ----------

Ja mam w ten sposób podpięte :wink:

http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/przerobka-lamp-bixenon-327917/

Przekaźniki zamontowane, przesłony wreszcie stoją bez ruchu, Ucho.77 wielkie dzięki:drinks:, jeszcze jeden pozytyw jazdy na drl - oszczędność płynu do spryskiwaczy:decayed:

Opublikowano

Moduł SD-2 już na aucie. Poradziłem sobie. :banan: Teraz mam pytanie, jakie żarówki polecacie? Aktualnie mam zwykłe i świecą na żółto :kwasny: Chciałbym efekt xenon.

Opublikowano
  • Autor

od 4200k :wink:

---------- Post dopisany at 21:52 ---------- Poprzedni post napisany at 21:49 ----------

jak nie zapomnę to w piątek na spocię zrobię fote zwykłe z ala xenon,będzie porównanie na dwóch autach:decayed:

Opublikowano

A jakieś sprawdzone polecasz, żeby barwa się zgadzała? Teraz też mam niby efekt xenon i świecą na żółto......

Opublikowano
  • Autor

xenon to xenon:wink: teraz w halo zakładałem(od nich Informacje o Użytkowniku sklepledowy - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.)

tak wyszło xenon+4200k

59_3.jpg

---------- Post dopisany at 22:17 ---------- Poprzedni post napisany at 22:16 ----------

poza tym na 30% mocy barwy xenona nigdy nie osiągniesz:decayed:

Opublikowano

Ty kolego jakie masz? Na filmiku gdzie przedstawiasz moduł DRL nie widać żółtej barwy. :wink:

Opublikowano
  • Autor

Do testów brałem najtańsze aby żarówka była niebieska i są do tej pory:decayed:

Opublikowano

Masz na te niebieskie namiary? Też kupiłem najtańsze i świecą na żółto.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ucho nie rozumiem za bardzo dlaczego montowałeś dodatkowy przekaźnik skoro razem z modułem montowałeś oryginalny włącznik DRL? Rozumiem, że dając przełącznik DRL na 1 odcinasz masę a na 0 załączasz masę?

Opublikowano
  • Autor

trzeba:whistling:

masz co i jak w pierwszym poście :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
trzeba:whistling:

masz co i jak w pierwszym poście :wink:

A już rozpracowałem rzeczywiście potrzebny jest przekaźnik :wink:

---------- Post dopisany 16-06-2014 at 21:26 ---------- Poprzedni post napisany 09-06-2014 at 17:51 ----------

Zamontowałem dziś ten moduł i.... nie działa.... wg producenta dioda po podpięciu zasilania powinna migać - nie miga :eusathink:

---------- Post dopisany 21-06-2014 at 14:49 ---------- Poprzedni post napisany 16-06-2014 at 21:26 ----------

Moduł jedzie już do mnie z powrotem od producenta na gwarancji wymienił jedna z części modułu, która okazała się wadliwa.

Opublikowano

Siemanko wszystkim, chcialem o cos zapytac ale nie umialem znalezc odpowiedniego tematu i ten wydal mi sie bliski temu co chcialem zapytac... otóż: chciałem zmienic sobie zarowki postojowe na ledy cos takiego : Postojówki LED T10 13 x5050 SMD W5W CANBUS Żarówki (4213970749) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i pytanie czy takie cos jest legalne i jeszcze jedna rzecz np jakbym zmienil zarówki H7 zwykle które teraz mam na cos takiego: Żarówka LED CREE H7 7,5 Wat Xenon Look FV! (4328030466) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. tez ledy to czy efekt oswietlenia bedzie lepszy? Moze ktos sie orientuje jak to wyglada? poza tym czy nie bedzie bledu w kompie jak to wloze...? no i czy polecacie takie cos w ogole?

Opublikowano
  • Autor

żarówki led wyglądają ok:wink:,ale światło jest kiepskie:facepalm: miałem takie w halo

image.jpg23_3.jpg

---------- Post dopisany at 21:29 ---------- Poprzedni post napisany at 21:27 ----------

co do postojówek to każdy jeździ i nie zastanawia się nad legalnością :wink:

Opublikowano

Nie wyświetla Wam komunikatu o przepalonej żarówce po zamontowaniu tego modułu DRL?

Opublikowano

Oczywiście, że nie