Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż modułu DRL w światłach drogowych Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Byś 5 razy to wyguglował przez ten czas jak tu trujesz o tym :-P

Wysłane przy użyciu Tapatalka

5 sekund "szukania"

https://www.google.pl/search?q=audi+a4+b6+headlight+connector&safe=off&client=ms-android-samsung&source=lnms&prmd=ivsn&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj-_9nDm93OAhXMWywKHQJxDXEQ_AUIBygB&biw=360&bih=512

:facepalm: prezes zerknij w opis

Tomek pv :wink:

Opublikowano

Byś 5 razy to wyguglował przez ten czas jak tu trujesz o tym :-P

5 sekund "szukania"

https://www.google.pl/search?q=audi+a4+b6+headlight+connector&safe=off&client=ms-android-samsung&source=lnms&prmd=ivsn&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj-_9nDm93OAhXMWywKHQJxDXEQ_AUIBygB&biw=360&bih=512

:facepalm: prezes zerknij w opis

Tomek pv :wink:

Nie chcę robić OT ale że o co Ci chodzi? [emoji14]

Opublikowano
  • Autor

Dajesz rozpiskę z b6 a Tomeka b7

Ale z drugiej strony to masz rację bo u wujka google więcej się idzie mądrych rzeczy dowiedzieć niż tu

Opublikowano

Szukalem po polsku :P ale ja tez pytalem o kostke lampy a wszyscy do mnie o module centralnej elektryki ktory mi nie potrzebny jest. B7 mam od niedawna wiec nie znam sie i pytam a na to jest forum

Opublikowano

Aaaa... ten opis... Sorki, na telefonie nie mam opisu pod avatarem, ale pierwszy obrazek jest z B7 akurat pod linkiem :-D

Sorry za zamieszanie... Trochę mnie tylko śmieszy dopytywanie o takie coś na forum... Bez obrazy, ale dla mnie zalatuje to lenistwem... :-P

Edytowane przez pawelosinski83

Opublikowano
  • Autor

Po to jest właśnie jest forum :wink:

Opublikowano

Szzzzanuję Cię :-D

Z mojej strony koniec OT

Pozdro ;-)

Opublikowano

ostatnie OT nie miałem czasu tego dokładnie zgłębić bo mam drugie zmiany a chce jutro rano to poskładać żeby działało bo na weekend potrzebuje auto. Jak się okazało zajeło mi to znacznie dłużej niż się spodziewałem bo sporo czasu bawiłem się z przeciągnięciem czujnika do CLH.

Jeśli faktycznie kolory kabli idące do lamp są takie same jak w MCE to mam po problemie. Jeszcze dokupić żarówki ze Sklepu ledowego z Zabrza i będzie ideolo :D

Edytowane przez A4-Tomek

Opublikowano

Źle. Musisz rozróżnić dwa różne urządzenia.

Ja cały czas mówię o połączeniach MCE-WŁĄCZNIK świateł.

Pin 29 ma za zadanie wykryć położenie włącznika świateł. Prawidłowe jego działanie to takie, że w położeniu AUTO, w ciągu dnia NIE ŚWIECĄ SIĘ ŻADNE ŚWIATŁA, lub świecą DRL.(ORI)

Jeśli tak będzie to Nie jest potrzebny przekaźnik....

chyba zaraz przejdziemy na pw żeby nie zaśmiecać wątku.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dzięki kolego za wszystkie wskazowkk. Nie miałem czasu żeby do tego zajrzex po raz kolejny ale w weekend spojrze jeszcze raz i najwyzej będziemy na PW żeby faktycznie nie robic balaganu.

Jeszcze jedno pytanie tylko (bo zakładam że z tym wlacznikiem sobie poradzimy).

Macie też tak, ze przelaczeniu z DRL na mijania jest sekunda, dwie zwloki? Tzn. Nie chodzi o to kiedy sie DRL wylacza bo to można ustawic ale u mnie DRL wykrywa zmrok, wylacza drogowe 30% i mija sekunda, moze troche dluzej zanim zaskocza mijania. W druga strone dziala od razu.

Dzwoniłem do producenta i kazal sprawdzic w programie w trybie testowym i jak sobie zapalam i gasze swiatla przez program to klilajac ba mijania też zapalaja sie dopiero po chwili. Wiex to chyba raczej "wina" MCE ze z opóźnieniem je odpala?...

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Opublikowano

Tak, bo przecież to nie jest normalna sytuacja,

Ty wymuszasz "awarię" by mieć światła mijania

Zrób sobie test....

Wyjmij i odepnij włącznik świateł od kabli..... Będzie tak samo.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

DRL podłączony i działa :) nawet czujnik zmierzchu działa poprawnie. Trochę za dużą zwłokę od zamknięcia auta ma CLH ale nic z tym nie zrobię. Sam moduł od Proeltec jest godny polecenia :)

założyłem żarówki plazmowe 8500 i jak świecą na drl to dają białe światło ale na drogowych to już dają na niebiesko niestety

Opublikowano

Czas CLH można ustawić, o ile dobrze pamiętam

Opublikowano

Czas CLH można ustawić, o ile dobrze pamiętam

w oryginale może i tak ale wątpię że w zamienniku

Opublikowano

Nie wiem jak w tym co masz ale jak mam Leparda to przez usb można zmienić duzo rzeczy. Nawet natezenie swiatla przy ktorym czujnik ma zapalac, gasic drl, czasy zwlok etc

Opublikowano

Nie wiem jak w tym co masz ale jak mam Leparda to przez usb można zmienić duzo rzeczy. Nawet natezenie swiatla przy ktorym czujnik ma zapalac, gasic drl, czasy zwlok etc

a to ja mam taki najprostszy marki Proeltec

Opublikowano

Mam w aucie lampy pod h7, do tego ori clh z funkcja auto światła. Czy wystarczy montaż który jest w instrukcji modułu prolutec? Czy bede potrzebowal przekaźnik by auto światła mi działały? Dodam, że przełacznika drl nie wsadze bo nie mam miejsca( mam clh i regulacje wysokości świateł)

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez kufel26

Opublikowano

Mam w aucie lampy pod h7, do tego ori clh z funkcja auto światła. Czy wystarczy montaż który jest w instrukcji modułu prolutec? Czy bede potrzebowal przekaźnik by auto światła mi działały? Dodam, że przełacznika drl nie wsadze bo nie mam miejsca( mam clh i regulacje wysokości świateł)

Styknie mam to samo i działa mi nie podłączyłem tego pod żaden wyłącznik jeżdżę cały czas na auto więc same się włączają i wyłączając ;)

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Styknie mam to samo i działa mi nie podłączyłem tego pod żaden wyłącznik jeżdżę cały czas na auto więc same się włączają i wyłączając ;)

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

No to tylko montować, dzięki

Opublikowano

Panowie w b7 z halogenami podobno można przekodować na bixenon w mce długie jako drl na ileś tam %. Gdzieś oglądałem albo czytałem taki patent... Może ktoś potwierdzi?

Opublikowano

Panowie w b7 z halogenami podobno można przekodować na bixenon w mce długie jako drl na ileś tam %. Gdzieś oglądałem albo czytałem taki patent... Może ktoś potwierdzi?

Kolega w b7 ma drl w lampach, bo w bixie jak się nie mylę to mijania i drogowe są razem -w soczewce więc to nie są tzw długie jak określiłes tylko DRL, i dodam że ma bez włącznika auto