Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż modułu DRL w światłach drogowych Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Panowie mi wogle nie wywalało błędu przed rezaniem lamp,u kumpli co jeżdżą na tym module też nie ma problemu

Opublikowano

A czy jak podlacze kabelek zielony modułu pod pin 14 wlacznika świateł to bedzie to samo jak do pinu 3 kostki C MCE?

Opublikowano

no i odpiołem dzisiaj moduł i okazało się, że błędu nie wywala ;/ a jak znów podpiąłem to błąd powraca. Mam moduł z funkcją CLH ale nie wykorzystałem jej i zrobiłem tak jak pisze w instrukcji, podpiąłem ten przewód pod masę razem z przewodem, który był do tego przeznaczony. Jak znajdę znów chwilę to sie pobawię z tą diodą prostowniczą , o której mowa była wcześniej.

Opublikowano
  • Autor

Maciek odepnij przewód od funkcji clh od masy może to być przyczyną :eusathink:

Opublikowano

Niestety nie pomogło, odłączyłem przewód odpowiadający za funkcję CLH od masy i dalej ten sam błąd. Mam podłączone wszystko wg zaleceń producenta, moduł działa bez zarzutów no ale wywala błąd.

Opublikowano

A jak to jest z tym mudulem kiedy faktycznie sie spali żarówka od długich świateł? Pokaże wtedy błąd na fisie?

Opublikowano

A dlaczego miałoby nie pokazać?

Opublikowano

A jak to jest z tym mudulem kiedy faktycznie sie spali żarówka od długich świateł? Pokaże wtedy błąd na fisie?

Oczywiście, że pokaże. Moduł wpięty jest równolegle i w żaden sposób nie zakłóca pracy elektroniki auta

Opublikowano

O taką odpowiedź mi chodziło [emoji6] a powiedzcie mi jak jest realizowany DRL orginalnie w B7? Chodzi mi dokladnie czy swiatla dzienne zalaczaja sie po ustawieniu na przelaczniku trybu auto, czy zapalaja sie nawet gdy przelacznik jest w pozycji 0?

Opublikowano

Panowie a zakładał ktoś z was taki moduł? Gdzie mam się podpiąć w wiązkę? W bezpiecznikach są tylko od mijania a drogowych nie ma...

http://allegro.pl/swiatla-dzienne-zamiast-dlugich-regulator-30-mocy-i5662412205.html#tabsAnchor

Opublikowano

znajde gdzieś moduł sd-2??? szukam w necie i nic

Opublikowano

SD-2 się podobno strasznie nagrzewa. Dlaczego nie chcesz sprawdzonego od proeltec?

Opublikowano

Koledzy mam pytanie odnośnie podłączenia CLH z modułu DRL pod kierunki i nie mogę nigdzie wyczytać który to kabel w instalacji auta odpowiada za te kierunki :huh:

Opublikowano
  • Autor

Koledzy mam pytanie odnośnie podłączenia CLH z modułu DRL pod kierunki i nie mogę nigdzie wyczytać który to kabel w instalacji auta odpowiada za te kierunki :huh:

Leń wystarczy poszukać ;-)

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/100858-mce-09-modul-centralnej-elektryki-wlacznik-swiatel-czujnik-swiatla-clh/

Opublikowano

Leń? Może bez takich określeń... Dzięki za linka ;)

Opublikowano
  • Autor

Wszystko było w pierwszym poście ;-)

Opublikowano

Maciek odepnij przewód od funkcji clh od masy może to być przyczyną :eusathink:

Grzesiu i koledzy, Błąd zniknął po wlutowaniu diody oporowej w kabel (u mnie zielony), podłączony do lewego światła postojowego, który odpowiada za wyłączenie DRL po zapaleniu się świateł mijania. Nbyłem taką diodę:

http://allegro.pl/dioda-prostownicza-1n4007-1a-1000v-do41-x-25szt-i5153183944.html

wlutowałem ja odpowiednio:

MCE-->ANODA-->DIODA-->KATODA-->MODUŁ DRL

http://images45.fotosik.pl/222/2e15cae4da2989bc.jpg

Opublikowano

Zamontowałem wczoraj u siebie moduł DRL z funkcja CLH i wszystko śmiga jak nalezy, oprócz tego, że przy zamykaniu lub otwieraniu auta z pilota na sekundę zaświeca się lewa pozycja a dopiero następnie zaświecają się światła drogowe... Dodam, że zarówki pozycyjne mam jakieś ledowe... :eusathink:

Opublikowano

Witam,

panowie założyłem moduł z pierwszego postu jakiś czas temu, ale dziś zauważyłem że po odpaleniu auta i przektęceniu przełącznika świateł na mijania po ok minucie zapalają mi się na 2-3 sek dzienne (30% drogowych).

Co źle zrobiłem?

Opublikowano

SD-2 się podobno strasznie nagrzewa. Dlaczego nie chcesz sprawdzonego od proeltec?

ponieważ od kilku lat mam modół SD-2 i jestem zadowolony i koledze na wzór swojego podłączenia bym mógł zalożyć w jego audi