habit Opublikowano 21 Marca 2013 Opublikowano 21 Marca 2013 Witam. Od pewnego czasu zauważyłem że słychać jakieś dźwięki w przednim prawym kole lecz sprawę tą niejako zbagatelizowałem, dzisiaj z kolei wracając do domu wysiadły mi hamulce kompletnie. Z początku działały bez zarzutu (tylko ten dźwięk było słychać) dopiero jakieś 50 km przed domem hamulce przestały działać a dźwięki również ustały. Przy próbie hamowania samochód delikatnie zwalniał i czuć było lekki opór na pedale który można do samej podłogi wcisnąć. Jak wróciłem do domu postawiłem samochód i jeszcze raz sprawdziłem hamulce po upływie jakiś 2h. Tym razem działały poprawnie a dźwięk znowu się pojawił. Proszę o pomoc i sugestie co może być przyczyną gdzie zajrzeć i co sprawdzić Z góry dziękuję.
Dev Opublikowano 21 Marca 2013 Opublikowano 21 Marca 2013 zdejmij wszystkie koła i sprawdz w jakim stanie sa tarcze i klocki
dawid2300 Opublikowano 21 Marca 2013 Opublikowano 21 Marca 2013 a płyn hamulcowy jest ?? może jakiś przewód puszcza i w końcu całkiem Ci pedał spadnie, nie jeździj tak tylko lepiej zlokalizuj co jest nie tak, jak ci życie miłe oczywiście...
habit Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Opublikowano 21 Marca 2013 nie no jak mi hamulce dzisiaj wysiadły to już muszę to zrobić, dzisiaj już trochę za późno ale jutro sprawdzę tarcze i klocki nie mam zamiaru jeździć dopóki nie naprawię
matyss___ Opublikowano 22 Marca 2013 Opublikowano 22 Marca 2013 dziwne jest to , ze po postoju 2 godzinnym działaly normalnie...czyli płyn hamulcowy jest ...a kiedy był ostatnio wymieniany płyn?? moze masz juz wode;P a temperatura oscyluje w okolicahc zera ja bym najpierw sprawdził plyn, póxniej wszystkie tarcze i klocki, odpowietrzył bym cąly uklad profilaktycznie(od razu zobaczysz konsystencje płynu:)
Rekomendowane odpowiedzi