Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wysokie spalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a moze przyczyna jest twoj styl jazdy,na jakich obrotach silnika ty to uzytkujesz...? bo np ja swoją jak kupiłem a jest to PD170 to mi paliła 11L ale zmieniłem swój styl jazdy zalecany przez EKOdriving i spadło spalanie na 8L czyli w zakresie 1800-2300rpm nie mulac motoru na niskich rpm. i nie patrze na blacie na spalanie tylko mam ustawione ilosc km na paliwie...

Opublikowano

Styl jazdy raczej "mocherowy" :wink: bo jak jeżdżę szybciej to mnie krew zalewa bo i 14l potrafi spalić. To jest multitronic tak że obroty rzadko przekraczają 2000 obr. - nie wydaje mi sie że to styl jazdy bo wcześniej jeździłem dynamicznie i poprzedni audik palił do 7,5l . Teraz mamy zime i na zbiorniku robie ok 580 km.

Przelot na silniku 174000 km ( jak mam zrobić logi ?) podjade do warsztatu i mi zrobią .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

2.0 tdi to nie jest oszczędny silnik. U mnie średnia z przejechanych w trybie mieszanym 4500 to 6,5 litra. Ale na codzień moja stala średnia to 7,8-9 litrów na odcinku 15 km do pracy po mieście ale to przelotowa droga i tylko 3 km są w ścisłym miesicie

Opublikowano

jakie logi panowie chcecie robic spalanie po miescie u mnie 10 litrow na krotkich odcinkach np. 15 km ja jezdze bez zadnego przyspieszania biegi zmieniam w zakresie 2000 - 2400 rpm wiec bardzo spokojna jazda jakbym deptal to spokojnie by mi zjadl 13 - 14 litrow po miescie jeszcze teraz kiedy silnik dlugo sie rozgrzewa

Opublikowano

ja na przejechane ostatnio 10kkm mam 6,6 l. Duzo po autostradach (150-180km/h) i sporo również w miescie tak gdzies 60/40. Silnik zrobiony na 180KM wiec trochę sporo te 9l/100 jeżeli to w ogóle jest Twoje srednie. W samym miescie ~8-9l (9 to już z ciezką nogą). Opony to 225/50/17 zima, a lato 245/40/18.

Opublikowano

Musisz do mnie przyjechac to Ci pokaze srednie spalanie :))))) po przejechaniu 10 km przy spokojnej jezdzie oczywiscie nie obwodnica miasta tylko przez miasto i wyniesie ponad 10 litrow

Opublikowano

A ma ktoś z Was Panowie Webasto w swojej Audicy? Zastanawiam się, czy wtedy spalanie spadnie czy nie. Przymierzam się do zakupu A4 B8 (z opcją montażu ogrzewania postojowego) i czytając ten wątek jestem w szoku, że te 2.0 tyle lubią łyknąć. Moja obecna B6 w mieście więcej niż 7,5 w zimie nie łyknie.

Opublikowano

w mojej B6 tez tak bylo jak u Ciebie ale w B8 to całkiem inny silnik :(((((

Opublikowano

U mnie najniższe spalanie jakie udało mi się uzyskać przy spokojnej jezdzie 80-120km/h to 5,6l/100,odcinek ok 400km,no ale to już serio moherowa jazda:grin:.Na krótkich odcinkach pokazuje w granicach 6,5-7l.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Audi a4 b8 2009r 2.0tdi 170ps opony 18Cali 245/40 oryginał S-line - U mnie spalanie pokazuje nawet 16litrów trasa Polska Niemcy ... Wydaje mi sie że FIS zawyża spalanie a z baku paliwo wychodzi w normalnych ilosciach.. co może być przyczyną ? trzeba zrobić jakąś adaptacje fisa??

---------- Post dopisany 28-05-2014 at 20:24 ---------- Poprzedni post napisany 08-03-2014 at 15:26 ----------

temat opanowany - wystarczyło zmienić jedną rzecz w MMI

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

@_Bumier_

co więc zmieniłeś w MMI?

Opublikowano

O mnie kształtuje sie to tak:

90 km/h 4,7 litra i co dziwne sprawdziłem spalanie przy tej prędkości na 5 biegu i 6 wychodzi to samo spalanie. Sprawdzie to u siebie :naughty:

123 km/h 6 bieg 2200 obrotów 5.3 litra (czyszczenie DPF)

Obudowa testy S7 na tempomacie przejechane co najmniej 5-8 km na jeden test.

6 bieg włączam miedzy 90 a 100 km/h a nie jak komputer sugeruje 70-80:facepalm:

Sorry za OT, ale w swoim B7 Q jak szósty bieg wrzucałem przy 90km/h i nie przekraczałem setki to mi spalanie średnie wyszło 5,7 l w trasie :grin:

Ale zrobiłem taką jazdę tylko raz, na próbę i z czystej ciekawości :decayed: .

Normalnie to tak nie da się jeździć.

Moje normalne spalanie, obojętnie czy z miasta, czy z trasy oscyluje pomiędzy 9 a 10 l/100 km :kox:

A ty tak jeździsz zawsze , czy też tylko na test ? :hi::decayed:

Opublikowano

Ten silnik nie należy do oszczędnych - to fakt. Ostatnio nawet znalazłem notki swoje z obliczania spalania:

Spalanie jakiś miesiąc lub dwa po kupnie auta

Autostrada 110-130km/h (210km) + Miasto(50km) Spalanie 9,0 l/100

Autostrada 150-180km/h (200km) + Miasto(60km) Spalanie 10,2 l/100

Autostrada 190-210km/h (220km) + Miasto(50km) Spalanie 11,6 l/100

Spalannie po modzie na 190km

Trasa Wieluń -Chemnitz-Wieluń ok. 1300km 7,5l/100 100% autostrada 150-180km/h 7,5l

Autostrada 190-210km/h 220km + miasto 40-50km spalanie 8,9l

Ostatnia trasa przejechanych 490km 40% w okół komina 30% autostrada 30% miasto, spalanie 7,3l

To są dane z wyliczeń spalone paliwo / ilość km * 100. Dane które pokazuje komputer są w cały świat i ni jak nie mają sie do rzeczywistości. niekiedy zawyżają spalanie nawet o 1-2 litry. Rozbieżność zmniejsza się wraz z ilością przejechanych kilometrów, ale to musi być trasa większa niż 150 km.

Opublikowano

@_Bumier_

co więc zmieniłeś w MMI?

Jednostki miary w "CAR" miałem przestawione :wink: