tomo.td Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 Soft99 Fusco Coat 12 months Wosk ponad dwa miesiące na aucie
Radekst Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 jak Wy to robicie, ze po miesiacu-dwóch nadal macie takie kropelki? tez uzywam softa i po miesiacu juz nie ma mowy o takim kropelkowaniu. nie wiem gdzie robie blad.. przez pierwsze dwa tygodnie jest spoko a pozniej juz co raz gorzej, szczegolnie na dachu.
tomo.td Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 Może problem jest w przygotowaniu powierzchni pod wosk. Samo mycie nie wystarcza.
hejneken Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 jak Wy to robicie, ze po miesiacu-dwóch nadal macie takie kropelki? tez uzywam softa i po miesiacu juz nie ma mowy o takim kropelkowaniu. nie wiem gdzie robie blad.. przez pierwsze dwa tygodnie jest spoko a pozniej juz co raz gorzej, szczegolnie na dachu. Dobrze przygotowana powierzchnia, dobry szampon o neutralnym ph, qd po myciu i omijamy wszelkie środki na bezdotyku.
Radekst Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 auto myje szamponem ADBL, przed woskiem lakier odtluszczam IPA
K4rtm4n Opublikowano 7 Grudnia 2016 Opublikowano 7 Grudnia 2016 auto myje szamponem ADBL, przed woskiem lakier odtluszczam IPA To nie wystarczy, przede wszystkim glinkowanie, powinieneś porządnie przeprowadzić taki zabieg, następnie dać cleaner pod wosk, potem odtłuścić i dopiero WOSK ) wtedy będziesz miał trwałość jak koledzy wyżej
kivlov Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 Dnia 7.12.2016 o 11:50, K4rtm4n napisał: To nie wystarczy, przede wszystkim glinkowanie, powinieneś porządnie przeprowadzić taki zabieg, następnie dać cleaner pod wosk, potem odtłuścić i dopiero WOSK ) wtedy będziesz miał trwałość jak koledzy wyżej To powiedz jaki do tego wosku: Soft99 Fusco Coat 12 months po glinowaniu powinno się użyć cleaner i co na odtłuszczenie?
K4rtm4n Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 Osobiście Ci powiem ze akurat fusso po samym glinkowaniu bez cleanera lepiej mi trzymał niż po użyciu cleanera. I druga ciekawa rzecz czy ciemny czy jasny samochód używaj fusso do jasnych, lepiej się z nim pracuje.Do odtluszczenia poprostu IPA Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Onyks Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 Dodo Juice Purple Haze vs Meguiar's Black Wax Waham się między tymi dwoma na wiosnę. Dodo znam i jestem z niego zadowolony ale kusi mnie ten meguiar's... Co o nich myślicie ?
Denis Opublikowano 27 Lutego 2017 Opublikowano 27 Lutego 2017 Dnia 26.02.2017 o 13:26, K4rtm4n napisał: fusso po samym glinkowaniu bez cleanera lepiej mi trzymał niż po użyciu cleanera. Normalna sprawa. Obstawiam nieodpowiedni cleaner 16 godzin temu, Onyks napisał: Dodo Juice Purple Haze vs Meguiar's Black Wax Waham się między tymi dwoma na wiosnę. Dodo znam i jestem z niego zadowolony ale kusi mnie ten meguiar's... Co o nich myślicie ? Do spirali niepewności dorzuciłby jeszcze np. Zymol'a Carbon'a ew. PB Natty's Red
Onyks Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 Dnia 7.12.2016 o 11:50, K4rtm4n napisał: To nie wystarczy, przede wszystkim glinkowanie, powinieneś porządnie przeprowadzić taki zabieg, następnie dać cleaner pod wosk, potem odtłuścić i dopiero WOSK ) wtedy będziesz miał trwałość jak koledzy wyżej IPA po cleanerze? Nie przed?
cysiek18 Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 1 godzinę temu, Onyks napisał: IPA po cleanerze? Nie przed? Opcjonalnie można, żeby usunąć pozostałości po cleanerze.
Denis Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 1 godzinę temu, cysiek18 napisał: IPA po cleanerze? Nie przed? 1 godzinę temu, cysiek18 napisał: Opcjonalnie można, żeby usunąć pozostałości po cleanerze. Wszystko zależy od tego ..... pod jaki wosk
sous1111 Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 Jaki cleaner pod https://www.meguiars.pl/sklep-online/lakier/ochrona-lakieru-woskowanie-krok-4/gold-class-carnauba-plus-premium-paste-wax-detail.html ??
Brzeziak Opublikowano 1 Marca 2017 Opublikowano 1 Marca 2017 Dnia 26.02.2017 o 20:49, Onyks napisał: Dodo Juice Purple Haze vs Meguiar's Black Wax Waham się między tymi dwoma na wiosnę. Dodo znam i jestem z niego zadowolony ale kusi mnie ten meguiar's... Co o nich myślicie ? Wypowiedz się o Dodo Juice Purple Haze, myślę właśnie nad jakimś woskiem i ten chodzi mi po głowie. Dobrze się sprawdza do ciemnego lakieru? Stosunek ceny do jakości spoko? Długo trzyma jak przelecę auto na dwie warstwy? Dodam że co mycie używam detailera Morning Dew
Rekomendowane odpowiedzi