Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki wosk ? od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słabe połączenie. Woski warstwuje się generalnie naturalne, dla niektórych jest to wręcz zalecane - ale to rzadkość.

Opublikowano

Griffe, dzięki za info, a jest może właśnie taki złoty środek ? Który daje głębie, wet look'a i trzyma się chociaż te 3 miesiące ? ? ?

Opublikowano

Tak zwie sie Zymol cleaner to HDC a wosk Carbon.

Opublikowano

Co Ty chcesz zrobić tą maszyną? :huh:

Opublikowano

:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

KOX :D:kox:

Opublikowano

120W mało . Od 400 w górę. Oczywiście z płynną regulacją prędkości obrotowej.

Opublikowano

Co Ty chcesz zrobić tą maszyną? :huh:

Hmmm :) nawoskować samochód. A jaką dla laika/amatora na pierwszy raz ?

Opublikowano

Nie za słaba ? Przecież to się będzie zatrzymywać przy do ciśnięciu do karoserii.

Opublikowano

Lakier woskuje się ręcznie a nie za pomocą elektronarzędzi czy wiertarek ręcznych z magicznymi końcówkami.

Opublikowano

Witam. Koledzy podpowie ktoś jakiego wosku użyć do lakieru o oznaczeniu LY7G. To jakiś odcień srebrnego :) Taki jak tutaj:http://img27.staticclassifieds.com/images_tablicapl/356170473_2_644x461_zderzak-audi-a4-b7-ly7g-dodaj-zdjecia.jpg

Opublikowano

Lucas21 W Juli masz polerke za 119zł, taką sobie kupiłem plus pakiet past Menzerny, narazie polerowałem tylko tą pastą 1100, i juz efekt super, ciekawe co bedzie jak machnę finiszem 3500 :D

Jak nie polerujesz zawodowo, to nie sluchaj opinii 'bogaczy' którzy muszą mieć polerke Makity za 600zł bo inaczej nie podejdą do auta. Ta może i ma mało regulacji, i jest ciężka, ale robi robote, szczególnie że często używać jej nie będziesz.

Uzyskałem efekt jak dla mnie gigant, a jestem wybredny :P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie sprawa po zimie wygląda tak. Na początek porządne mycie samochodu. W moim przypadku jest to myjnia samoobsługowa gdzie oczywiście unikam nakładania tych hydro wosków które większość tych myjni oferuje. Później osuszenie samochodu i poprawki szmatą z mikrofibry i Poorboy's Spray & Wipe. Po tym poszła w ruch polerka Parkside (z Lidla). Na pierwszy ogień całe auto objechane przy użyciu Poorboy's Professional Polish. Na drugi ogień idzie glaze a konkretnie Poorboy's Black Hole również nakładany przy użyciu polerki. Na koniec ręczna aplikacja wosku Poorboy's Liquid Natty's Blue. Taki zestaw nigdy nie zawodzi i daje maksymalny lustrzany połysk.

2nhdamo.jpg

n4xteg.jpg

ndokcx.jpg

Opublikowano

Witam! :hi:

Może ktoś polecić dobry wosk do mojej Audi? ^_^ Kolor LŻ5C jeśli to ma znaczenie. ;)

pozdr.

Edytowane przez cupek97

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

panowie, szybkie pytanie, ktory wosk da lepszy 'wet look' i na dluzej zabezpieczy lakier

http://showcarshine.pl/home/11-collinite-476-gratis-mikrofibra.html

czy

http://showcarshine.pl/woskowanie/1878-soft99-fusso-coat-mirror-shine-dark-color-250ml.html

no chyba ze jest jakis inny lepszy wybor do okolo 120zl?

Opublikowano

zdecydowanie Fusso

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

moim pierwszym detailingowym woskiem był Poorboy w wersji RED. Bardzo fajny wosk! Myślę, że Black mocno odstawać nie będzie

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Wersja BLACK wosku PoorBoy's daje dużo lepszy efekt na ciemnych lakierach niż RED.