samdar Opublikowano 28 Marca 2013 Opublikowano 28 Marca 2013 Witam Mam problem z moją 4, żonie jadąc z pracy nagle zgasła i nie dało się jej odpalić wiec zcholowałem ją pod dom, podłączyłem się kabelkiem i chciałem odczytać błędy a tu lipa brak połączenia z modułem silnika, inne moduły odczytuje bez kłopotu np. airbag . Zacząłem sprawdzać dalej i doszedłem że brak jest napięcia na elektrozaworze n109 na pompie wtryskowej więc zrobiłem mostek bezpośrednio z akumulatora i auto odpaliło ale jak rozłączę to gaśnie więc podpiąłem jeszcze raz mostek na n109 i komunikacja się pojawiła odczytałem błędy 2 Faults Found: 18008 - Power Supply Terminal 15: Voltage too Low P1600 - 35-00 - - 17946 - Fuel Shutoff Solenoid (N109): Open or Short to Ground P1538 - 35-10 - - - Intermittent panowie o co kaman dodam jeszcze że sprawdzałem już przekaźnik od n109 czyli 219 i jest dobry.
goldi Opublikowano 30 Marca 2013 Opublikowano 30 Marca 2013 kontrolka świec żarowych sie pali wygląda na padnięty przekaznik N109 idęntyczna sytuacje miałem nie dawno w szaranie to samo winą był przekaznik
samdar Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Opublikowano 30 Marca 2013 Niestety przekaźnik jest sprawny , pożyczyłem przekaźnik od kolegi i zero poprawy a mój u niego normalnie pracuje wiec przekaźnik odpada chyba że jego sterowanie
Tobike Opublikowano 31 Marca 2013 Opublikowano 31 Marca 2013 wyciągnij sterownik silnika i zajrzyj do niego może dostała się tam woda.
samdar Opublikowano 31 Marca 2013 Autor Opublikowano 31 Marca 2013 Już sprawdzałem czysto i sucho, prawdopodobnie to będzie sterowanie tym przekaźnikiem bo jak go ręcznie zasterowałem to wszystko działa auto odpala po świętach będę działał dalej
Rekomendowane odpowiedzi