ehyx1 Opublikowano 30 Marca 2013 Opublikowano 30 Marca 2013 jak w temacie, objaw identyczny jak by było za mało oleju w silniku tzn po odpaleniu chodzi dobrze przez chwile a potem tak jak by go nie było, identycznie miałem kiedyś przy braku stanu oleju, co może być przyczyną ? gdzie szukać ?ps jestem z krakowa i chce kupić jakiś kabel vag + program? co polecacie
Marc!n Opublikowano 30 Marca 2013 Opublikowano 30 Marca 2013 Jak by turbo było padnięte to nie pompowało by od początku, a z twojego opisu wygląda, że auto wpada w tryb awaryjny. Jak czujesz, że turbo "wyłączyło się" - zgaś silnik i odpal ponownie, jeżeli samochód będzie ciągną normalnie do pewnego momentu i znów przestanie to jest to tryb awaryjny. Logi dynamiczne przede wszystkim przepływki, ciśnienia doładowania i wysterowania n75 ale zanim będziesz miał kabelek możesz sprawdzić wężyki od podciśnienia oraz n75 i szczelność dolotu. A kabelek to w sumie każdy doby, ja działam na chińczyku za parę zł i daje rade, program polecam VAG-com 311.2
Dev Opublikowano 30 Marca 2013 Opublikowano 30 Marca 2013 Polski VAG USB :: www.obd2.pl - akcesoria diagnostyczne dla warsztatów samochodowych
ehyx1 Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Opublikowano 30 Marca 2013 jak odpale ponownie to turbo działa, czyli dobze mowisz ze wpada w tryb awaryjny , co to jest n75? ---------- Post dopisany at 20:02 ---------- Poprzedni post napisany at 20:00 ---------- jazda w trybie awaryjmym grozi jakąś usterką?
Marc!n Opublikowano 30 Marca 2013 Opublikowano 30 Marca 2013 zaworek regulujący ciśnienie doładowania poprzez klapkę w turbinie ---------- Post dopisany at 20:04 ---------- Poprzedni post napisany at 20:03 ---------- NIe grozi to poważną usterką bo silnik sam się broni przed przeładowaniem. Może być problem jak wpadnie w tryb awaryjny przy wyprzedzaniu na agrawkę
ehyx1 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2013 znalazłem te błędy ale nie moge znaleść co znaczą 16514 17521 17965 00562
ehyx1 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2013 wiem tyle że cos od sondy i z dolotem turbo, ale opisy błędów były dwuznaczne tzn co źródło to inaczej było opisane
Rekomendowane odpowiedzi