CERET86 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Witam mam pytanie co do odpalania moje 143km besti. dzwoniłem do servisu mówią że napewno nie świece żarowe bo powinna sie zapalić lampka ''check engine'' jakie moga być przyczyny dłógo kreci strasznie podgrzewam swiece i wogule czasami nawet nie łapie za piershym naciśnieciem kluczyka tylko rozłacza i za drugim to juz odpali przebieg 186TYS.
?ukasz_LBN Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 kolego miałem dokładnie tak samo ciężko palił z rana,postanowiłem sprawdzić czy grzeją świece ew przekaźnik i okazało się że wszystkie 4 nie grzeją.Wymieniłem i problem zniknął no i żadna kontrolka od świec mi się również nie zapalała przedtem.
sysek27 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Ja też miałem świece jedną uszkodzoną i żadna kontrolka mi się nie zaświeciła podłącz kompa i sprawdź czy nie ma jakiś błędów w silniku:wink:
Night Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 To świece żarowe na 100% - albo uszkodzone albo nie dają już wystarczającej mocy. Tutaj masz szczegółowo wątek w tym temacie http://a4-klub.pl/2-0-202/swiece-zarowe-b8-267137/
jasiu_dg Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 u mnie przekażnik był walnięty też żadnego błędu nie wywalało
CERET86 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Dzięki koledzy tak zrobię jak wrócę z zagranicy to sprawdzę to bo teraz nie mam jak . bo tak żadnego problemu nie ma na ciepłym i jak jest ciepło.
baton1125 Opublikowano 26 Listopada 2016 Opublikowano 26 Listopada 2016 Panowie ponawiam temat, czy wymiana świec żarowych pomogła? Świece żarowe i nowy filtr paliwa rozwiązały problem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
sołtys85 Opublikowano 31 Października 2020 Opublikowano 31 Października 2020 Panowie. Gdzie w a4 b8 2012r znajde przekaznik swiec?
kkt Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 Witam. W skrzynce bezpieczników na podszybiu.
Rekomendowane odpowiedzi