michalwicha Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Witam wszystkich. Mam taki problem, pali mi się kontrolka ABS, ESP i od okładzin hamulcowych. Stało się to po tym jak zakopałem się w śniegu. Próbowałem wyjechać, przód, tył, przód tył wszystko było okej, aż nagle słyszę dźwięk i zapaloną kontrolkę od okładzin hamulcowych, ESP i ABS. Auto postawiłem w ciepłym garażu, czy jest możliwe, ze się coś zamoczyło zaśnieżyło ? Czy też coś poważniejszego ?
marewel Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Przejedz sie kawalek i abs zgaśnie.
michalwicha Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2013 A co z kontrolką okładzin hamulcowych? klocków jeszcze jest z 70%.
Marcino87 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 A co z kontrolką okładzin hamulcowych? klocków jeszcze jest z 70%. może się zsuneła kosta od klocków lub się urwała
michalwicha Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2013 oby nie, bo nie chce wymieniać klocków ze względu na głupią kontrolkę , a jednocześnie mnie irytuje troszkę ta kontrolka.. Jutro bd miał chwilkę wolnego czasu to zobaczę co i jak z tą kostką. A wgl da się z tym coś zrobić w razie urwania się tego czujnika od klocków?
Marcino87 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 oby nie, bo nie chce wymieniać klocków ze względu na głupią kontrolkę , a jednocześnie mnie irytuje troszkę ta kontrolka.. Jutro bd miał chwilkę wolnego czasu to zobaczę co i jak z tą kostką. A wgl da się z tym coś zrobić w razie urwania się tego czujnika od klocków? dsa się polutujesz i powinno być ok. a co do abs i esp to podłącz się do jakiegoś sprzętu diagnostycznego najlepiej
michalwicha Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2013 No to okej, coś jutro bd z tym dział. A na kompa do kolegi podjadę jak samo mu nie przejdzie
kograman Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Ja lutowałem kabelki przy samym klocki(przej... ale się da)
Dev Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 przestancie głupoty wypisywac kontrolka ABS/ESP nie ma nic wspólnego z kabelkologią klocków Kolego podłacz VAG-a i sprawdz prędkosci kół tam gdzie sa rónice tam masz zabrudzony czujnik i koronkę ABS
matys89 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 w której grupie sprawdza się prędkość kół? wystarczy przeczyścić ten czujnik?
Dev Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 tam gdzie masz ABS, nie pamietam ktory kanał szukaj tam gdzie beda cztery jedynki jedna uwaga, działa to tylko do 25 km/h
michalwicha Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Panowie sytuacja się sama wyjaśniła, samochód stał prawie dwa dni w ciepłym garażu(nie wiem czy to miało jakiś wpływ na to) gdy rano wsiadłem do samochodu, odpaliłem i kontrolki się nie paliły Po przejechaniu się, ABS działa, ESP również. Więc sam nwm, samo się naprawiło
Rekomendowane odpowiedzi