Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż elektrycznej klapy bagażnika w Audi A4 B8 Avant 2008-2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SPIS POTRZEBNYCH CZĘŚCI :
- 8K0 907 064 AQ , BQ , CQ , DQ 1 szt. 300-500 PLN uzywka ( jeśli wymienimy to CP w ASO 200-400 PLN)
- 8K9 827 851 A siłownik
250-400 PLN 1 szt. uzywka ( kupować zawsze komplet z zawiasami !!! )
- 8K9 827 852 A siłownik 250-400 PLN 1 szt. uzywka ( kupować zawsze komplet z zawiasami !!! )
- 4F9 827 383 E zamek elektryczny klapy 1 szt. 100 -150 PLN
- 3D0 959 831 D przycisk zamykania klapy 1 szt. AS0 80 PLN
- 8K9 827 603 A uchwyt napędu 2 szt. AS0 13,00 PLN 1 szt.
- N 905 988 04 śruba 2 szt. AS0 1szt. 0,90 PLN
- N 905 818 04 śruba 2 szt. AS0 1 szt. 2,30 PLN
- bezpiecznik 30 A 2 szt.
- VCDS
- zestaw ściągaczy do tapicerek
- nozyk
- TORX 20
- TORX 30
- TORX 25
- śrubokret
- klucz nasadowy 13 , 17

- lutownica , cyna , izolacja

- gotowe wiązki elektryczne klapy ( około 450 PLN) lub cały zestaw do montażu

Dostałem info z Aso:

Cześć
N 90591804 nie istnieje w katalogu
reszta na jutro koło 20 zł.
Co to za śruba można dopasować coś innego?
Opublikowano

do środy będe miał kolejne auto z elektryczną klapą po lifcie może się potwierdzi bądź info o kolejnym sterowniku

Witaj Grzegorz

co do sterownika z oznaczeniami EE sprzedawca dał ciała drugi też mi wysław zły wiec już nie piszę jaki ,ale potwierdzam sterownik JG [pewne] a tak z ciekawości spytam czy może sprawdzałeś softy między sterownikami z elk. klapą i bez :jerk:

Edytowane przez adel-max

Opublikowano

Witam. Czy byłby chętny do założenia tej elektrycznej klapy oczywiście odpłatnie.

Oraz włączenie kilku opcji tj: doświetlanie zakrętów, test zegarów, odblokowanie zielonego menu,

Małopolskie lub Podkarpackie podjadę oczywiście

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam kolegów ,

Podłącze się do tematu , mam swoją a4 ale niestety jest jeszcze na gwarancji.

Zamontowałem u ojca w Q5 cały zestaw wraz z wiązką od kaufteca i mam taki problem.

Klapa zamyka się z przycisku w tapicerce, ale jest problem z otwieraniem z mikrostyku. Otwiera się do 1/3 po czym trzeba znów nacisnąć mikrostyk żeby otworzyła się w całości.

Po drugie nie otwiera/nie zamyka się z pilota.

Zakodowany moduł "elektronika tylnej klapy 6D" , dodana do modułu komfortu opcja zainstalowanego modułu klapy.

Dopasowanie w module 6D zrobione na 350 - zmienia na 241 lub na 281

Czy ktoś może coś pomóc ??

Z góry dziękuje :)

Opublikowano

Otwórz maksymalnie klapę potem nacisinij i przytrzymaj przycisk zamykania ok 3s aż kierunki migną 3 razy - może pomoże a jak nie to odepnij moduł z Kufateca i zobacz czy klapa otwiera się normalnie. Ogólnie już ktoś chyba miał podobny problem z tym modułem.

Opublikowano

Blad masz przycisku oraz okablowania do niego ,nie mam pomysła jak ci pomóc :kwasny:

Właśnie jestem po montażu nowego okablowania do przycisku! Z nadgorliwości wykonałem instalację w przekroju 0,5 CAŁĄ. Podpiąłem do kompa i nadal błąd... czy to możliwe ze mam walnięty nowy przycisk z ASO!!??

TAK DLA POTOMNYCH :decayed:

Temat ogarnięty!!! wadliwy był silnik sterujący!!! Po wymianie na inny w/w problem znikł!!!

Blad masz przycisku oraz okablowania do niego ,nie mam pomysła jak ci pomóc :kwasny:

Właśnie jestem po montażu nowego okablowania do przycisku! Z nadgorliwości wykonałem instalację w przekroju 0,5 CAŁĄ. Podpiąłem do kompa i nadal błąd... czy to możliwe ze mam walnięty nowy przycisk z ASO!!??

TAK DLA POTOMNYCH :decayed:

Temat ogarnięty!!! wadliwy był silnik sterujący!!! Po wymianie na inny w/w problem znikł!!!

Opublikowano

Mam u siebie elektryczna klapę fabrycznie- jak to w końcu jest z tym modułem z Kufatec- z kluczyka otwieramy i zamykamy a z przycisku w drzwiach ? Trzeba wymieniać przycisk i ciagnąć kabel czy sygnał jest naprzemienny- otwórz/zamknij/otworz/zamknij i zamykanie działa z drzwi ?

Opublikowano

Mam u siebie elektryczna klapę fabrycznie- jak to w końcu jest z tym modułem z Kufatec- z kluczyka otwieramy i zamykamy a z przycisku w drzwiach ? Trzeba wymieniać przycisk i ciagnąć kabel czy sygnał jest naprzemienny- otwórz/zamknij/otworz/zamknij i zamykanie działa z drzwi ?

Przycisk w drzwiach działa jak działał.

Opublikowano

Czyli tylko otwieranie niestety ?

Opublikowano

Tak. W A6 działa też zamykanie. Jak kiedyś do nich pisałem, czy zrobią tak w A4, to mi powiedzieli, żebym do nich podjechał to zobaczą co da się zrobić. Żartownisie.

Opublikowano

rezajcie :)

paei.jpg

5jhs.jpg

0goq.jpg

bez tych zdjęć to nigdy bym chyba tego przycisku dobrze nie zainstalował :) wielkie dzięki darecy :hi:

z elementów el. klapy jak na razie mam tylko ten przycisk, jakiż byłem bardzo zdziwiony jak okazało się, że on otwiera zamek klapy tylko po jego zamontowaniu i wpięciu się w wiązkę.

Nic nie kodowałem a sterownik komfortu mam taki, który el. sterowanej klapy nie obsługuje

Opublikowano

Z tego co kojarzę, to kiepski komfort nie osługuje "tylko" dociągu.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

więc tak:

- przycisk do el. klapy w drzwiach kierowcy - wyrezany, działa ok,

- sterownik komfort zakupiony i po ściągnięciu CP w ASO (w KRK polecam ASO Bełtowski, wiedzą co mają do zrobienia i koszt mają już w cenniku - 302 pln, w ASO Auto Special nie bardzo wiedzą o co chodzi w dodatku cena 290 pln ale za roboczogodzinę więc może być różnie)

- auto ogarnięte z nowym sterownikiem (musiałem zmienić kodowania w większości sterowników auta)

- lampy neon ogarnięte w 95% dzięki pomocy kolegi z forum, chodzi o to, że lampy zmieniałem z żarówkowych na neon polift metodą mostkowania na 2 kable z prawej i lewej strony - kierunkowskaz i stop. Problem w tym, że na chwilę obecną, po zmianie sterownika z końcówką N na DQ lampy działają ok ale kierunkowskaz działa tylko w lampach w błotnikach - w sumie to jakaś magia skoro zrobione jest mostkowanie.

- pozostaje zakup zestawu do el. klapy - raczej skorzystam z oferty WRC

Jak na razie proszę osoby, które montowały neony (ja na sterowniku z końcówką N) a potem zmieniły sterownik pod el. klapę (w moim przypadku DQ) aby podzieliły się adaptacjami pod lampy lub innym sposobem na ich poprawne działanie.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Siemanko. Sterownik komfortu z końcówką "CP" ogarnie klapę? niestety w pierwszym poście nie figuruje

Opublikowano
  • Autor

Siemanko. Sterownik komfortu z końcówką "CP" ogarnie klapę? niestety w pierwszym poście nie figuruje

sprawdz czy przyjmuje kodowanie :)

w pierwszym poscie sa ktore znam .

Opublikowano

sprawdz czy przyjmuje kodowanie :)

w pierwszym poscie sa ktore znam .

Znalazłem vagiem tylko "moduł elektryczny klapy" nie wiem czy to jest to