Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wodana tylnim dywaniku po opadach desczu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej mam problem, w a4 B5 lifcie tdi avant po dużych opadach desczu, siadam do auta wszytskie dywaniki suchutke, ruszę parę maetrów i momentalnie na tylnim prawym dywaniku pojawiają się litry wody! Straszne ilości, czysta bez zapachu woda, deszczówka, sprawdzalem podszybie i za kompem byłol troche zabite i wilgoć, wyczyscilem to ładnie i pod serwem przebiłem przelotkę, koło baterii było suchutko więc nie wyciągałem baterii, więc skąd ta woda tylko na tym jednym dywaniku się bierze? Szyberu nie ma, szyby dosunięte itd, z 3mc temu były przyciemniane szyby może coś żle poskładane zostało i jakoś woda sie przedostaje/ nie mam pojęcia, miał ktos taki problem, gdzie i co mam szukac?

Opublikowano

najprawdopodobniej leje ci się woda przez podstawe fltra kabinowego

Opublikowano

od podstaw podłoga cała?:wink:

Opublikowano
  • Autor

Podłoga cała ;) dodam, że jak wymieniałem filtr kabinowy kiedyś to zauważyłem że w obudowie nie ma tej ramki, plastiku w którą wchodzi filtr i pozniej calość co wkłada się w obudowę. Wlożyłem wtedy tylko sam filtr, nie pamiętam już marki ale lepszy jakiś, wcześniej był ori audi i chyba było ok, teraz zalożylem zamiennik jeszcze bez tej ramki może tu tkwi przyczyna jak myślicie?

Opublikowano

ja to bym sprawdził na twoim miejscu podłoge a przewaznie te gumy co siedza w niej u mnie jeden nie było i woda sie lała jak cholera a tez całe auto przejrzałem

Opublikowano
  • Autor

Ok podłoge przejże, rozwalilem podszybie, wyciaglem filtr kabinowy i rozkrecilem obudowe pod nia bylo troche syfu itd a w tej obudowie sa uszczelki takie piankowe i gumowe one bylo mokre troche, umylem w cieplej wodzie i wysuszylem i bede skladal, ale zvbytio nie bylo widac zeby woda sie lala tam tak fest nie wiem co mam zrobiuc?

Opublikowano

wes wiadro z woda i polewaj podszybie moze gdzies tam sie saczy. a sprawdzałes ta gume co jest od linki otwierania maski??koło ecu

Opublikowano
  • Autor

Sprawdzałem, wygląda na ok, wcześniej wkoło niej stało troche wilgoci i syfu to wyczysciłem, teraz jest sucho a problem się pojawia.

Opublikowano
Sprawdzałem, wygląda na ok, wcześniej wkoło niej stało troche wilgoci i syfu to wyczysciłem, teraz jest sucho a problem się pojawia.

Może pod akumulatorem masz basen? Sprawdź odpływy jeden masz pod akumulatorem a drugi pod serwem aby je wyczyścić najlepiej wyjąć akumulator.

Opublikowano

pod tym akumulatorem to przerabiałem sam w zeszłym roku a wczoraj już też szmatą wybierałem wode:facepalm:

Opublikowano

rozbierz jeszcze raz ten filtr kabinowy aż do samej blachy przeczysć wszystko i skałdajac uszczelnij to sylikonem, tamtędy woda Ci sie dostaje, dalczego jest z tyłu? ponieważ leje sie nawiewami które sa pod siedzeniem na nogi pasażera:wink: podłoge zostaw w spokoju, woda z ulicy nie podniesie przecież na tyle by dostać sie przez dziurke 2cm w takiej ilosci:wink:

---------- Post dopisany at 00:19 ---------- Poprzedni post napisany at 00:19 ----------

no chyba że wodujesz auto do poziomu progów...

Opublikowano
  • Autor

pod serwem spływ już przebiłem a pod bateria nie zaglądałem ale wyglada na suchu, też tak myślę ze woda dostaje się przez filtr kabiny , jak rozebralem obudowe do golej blachy bylo mnostwo syfu i wilgoci, musze jeszcze raz rozkrecic i tak jak mowisz na sylikonie zlozyc i bedzie pewne, oby tak mysle, a brak tego plastiku/ramki co filtr wchodzi w nia nie gra roli?

Opublikowano

pewnie też wchodzi w gre, skombinuj sobie screen z etki z rozpiską poszczególnych elementów i zamów to w ASO/motoryzacyjnym, jak kupowałem kiedys uszczelke, bo moja była sparciała, wszstko poszło na sylikon i od tamtej pory wody nie ma, a miałem tak samo jak ty najwiecej wody z tyłu za pasażerem, wywaliłem cała podłoge i wyszło szydło z worka jak sie woda sączy:whistling:

Opublikowano
  • Autor

Ok dzięki wielkie za pomoc! Więc czas działać!

---------- Post dopisany at 18:39 ---------- Poprzedni post napisany at 17:47 ----------

panowie ale mi chyba brakuje rynienki spływu wody bo nie widzialem tego , nr ori 8D1819979B, aukcja KANAŁ SPŁYW WODY AUDI A4 B5 8D1819979B (3169570144) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., to jest mocowane to obudowy filtra czy do podszybia i sciagane z podszybiem jest?

Opublikowano
Ok dzięki wielkie za pomoc! Więc czas działać!

---------- Post dopisany at 18:39 ---------- Poprzedni post napisany at 17:47 ----------

panowie ale mi chyba brakuje rynienki spływu wody bo nie widzialem tego , nr ori 8D1819979B, aukcja KANAŁ SPŁYW WODY AUDI A4 B5 8D1819979B (3169570144) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., to jest mocowane to obudowy filtra czy do podszybia i sciagane z podszybiem jest?

Mocowane to jest do obudowy filtra:wink:

Opublikowano

Mialem kiedyś identyczne objawy w passacie b5, sprawdz przejście przez sciane grodziową tam gdzie przechodzi linka od podnoszenia maski .U mnie ta guma wypadła i lało sie własnie na tylny dywanik masakrycznie.

Opublikowano
  • Autor

Ta rynienka może grać rolę jeżeli jest jej brak? Będzie takowa pasować z 2,5 TDI? Myślę żeby ją kupić i zalozyc bo u siebie nie mam jej i moze przez to woda nie splywala tam gdzie trzeba tylko do srodka jak myslicie?

Opublikowano

Dzisiaj jak chciałem posprzątać auto odkryłem ten sam problem:/ z tyłu za pasażerem istna powódź z przodu lekko wilgotne. Wylałem z auta chyba z 4L wody. A po wyciągnięciu całej wykładziny z gąbki poleciało jeszcze z 5L :D Poskładałem wnetrze bez wykładziny i postaram się ją wysuszyć. Jutro będę lał wodę na auto i patrzył gdzie się sączy. Nie ma wykładziny to powinno być widać. Zobaczę co z tego wyjdzie :)

PS : Jest jakieś Fotostory na forum jak to naprawić ?? Jak nie ma to może bym coś pomyslał jak bym walczył z tym u siebie:)

Opublikowano

Mozesz zrobić fotostory na 90% bedziesz miał to co opisałem wyzej w poscie, jeśli ta twoja powódź to strona pasażera :wink:

Opublikowano
Mozesz zrobić fotostory na 90% bedziesz miał to co opisałem wyzej w poscie, jeśli ta twoja powódź to strona pasażera :wink:

Rozebrałem dzisiaj wszystko i tylko odpływ pod servo byl zapchany,drugi w 100% drożny. Pod obudową filtra kabinowego jest sucho jak na pustyni. Lałem na auto wode z węza ogrodowego i nigdzie nie widać zeby się woda zbierała. Nawet na początku przed rozebraniem nie widziałem wody jak lałem na auto, a wczoraj jak podniosłem wykladzine z tyłu z prawej strony to basen na podłodze:/ Jakieś inne pomysły ?