Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kodowanie Przyuczenie Pilota od B7 w B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli mogę spokojnie kupować pilota od b7

nie
Hehe i ..uj

A do sierpień 2003 mogę od B7 kupić???

Opublikowano

w B7 jest 433MHz jak masz inna czestotliwosc to nie kupisz w ogole

Opublikowano

Czyli mogę spokojnie kupować pilota od b7

nie
Hehe i ..uj

A do sierpień 2003 mogę od B7 kupić???

mozesz, ja mam styczeń 2003 i piloty z B7 hulają aż miło

Opublikowano

Właśnie mam 433 jedną sztukę bardzo zjechaną. Mam też plastikowy na którym o dziwo też odpala. Ten plastikowy to awaryjny???

Czyli kupuję klucz od B7, dorabiam frez, koduje i gotowe?

wysłane z Commodore 64

a co z IMMO przy wymianie takiego klucza z B7 ?

jak to co..przekładasz
Już nic nie kumam... Klucz z B7 można zakodować do B6 czy trzeba "czystą" pastylkę wkładać?

nie da się, pastylka immo jest jednorazowa

wysłane z Commodore 64

Opublikowano

Sopelek z immo przekładasz z klucza B6, docinasz grot, kodujesz w MK i tyle.

Opublikowano

Czyli jak mam 1 klucz to nadal będę miał 1 :-(

wysłane z Commodore 64

Opublikowano

Możesz kupić czysty transponder (pastylkę) i zakodować, będziesz miał 2 kluczyki

Edytowane przez biggman

Opublikowano

Kupiłem B7 z 2005 roku i z ciekawości sprawdziłem kluczyki

A4 B6 10.2003

Kluczyk ori:

8Z0 837 231 D 433.92 Mhz

Nowy z B7

8E0 837 220 Q 433 Mhz

Działa bez problemu, mam jeszcze jeden z B7 jeśli będą inne numerki też sprawdzę czy zadziała. Ale z tym wyżej nie ma żadnego problemu.

Opublikowano

a co z IMMO przy wymianie takiego klucza z B7 ?

jak to co..przekładasz

w którym miejscu w kluczyku wkłada się transponder ? Bo ten z B6 to jest taka pałeczka a z B7 nie widzę takiego w obudowie kluczyka ?

Opublikowano

w B7 jest taka sama "pałeczka" tylko zalana plastikiem.Trzeba sie dokopac :)

Opublikowano

właśnie widziałem że w tym miejscu jest zalane takim szarym plastikiem, jak to wydłubać żeby nie uszkodzić obudowy ? ;)

Opublikowano

nożyk tapicerski i wszystko sie da :)

Opublikowano

ok, wyciągnąłem :) podważyłem cienkim śrubokrętem i wylazło :D pastylkę wpina się od spodu tego plastiku.

Opublikowano

A jak w b6 zakodowac nowy transponder jak ma się pin immo?

Wysłane z G2

Opublikowano

Zacytuje:

"Wchodzimy w 17 czyli zestaw wskaznikow. Logujemu sie kodem do immo.

Pozniej adaptacja kanal 21.

Jako nowa wartosc wpisujemy 0 i pozniej test i zapisz. w tym momencie wszystkie kluczyki sa wymazane. Teraz w tym samym polu wpisujemy liczbe kluczykow ktore chcemy przyuczyc i wciskamy test i zapisz.

Wyciagamy obecny kluczyk i wkladamy po koleji nastepne klucze. Po 2 sekundach od wlozenia nowego klucza kontrolka od immo zgasnie co oznacza ze klucze zostaly prawidlowo zakodowane."

Opublikowano

Całą procedura dla potomnych:

Procedura adaptacji kluczyków:

wkładamy prawidłowy kluczyk do stacyjki (taki, którym można uruchomić silnik) i włączamy zapłon,

w programie wybieramy opcję [immobilizer],

jeśli nie nastąpiło połączenie, oznacza to że immobilizer obsługiwany jest przez sterownik liczników, więc należy wybrać opcję [Liczniki (inspekcje)],

następnie z opcji wybieramy [Logowanie],

jako kod wpisujemy numer zaczynający się od 0 i następnych 4 cyfr, które znajdują się na blaszce dołączonej do kluczyków. Jeśli te 4 cyfry nie są dostępne można posłużyć się numerem identyfikacyjnym sterownika (u dołu ekranu programu DeltaScan) i za jego pomocą wpisać brakujące 4 cyfry potrzebne do procedury logowania.

po przyjęciu kodu w procedurze logowania, wybieramy opcję [Adaptacje],

podajemy 21 jako numer kanału adaptacji i wciskamy przycisk {Przejdź do kanału},

w polu Aktualna wartość adaptacji pojawi się cyfra określająca ilość kluczyków obecnie obsługiwanych przez sterownik,

chcąc zmienić tą wartość, w polu Nowa wartość adaptacji wpisujemy cyfrę oznaczającą ilość wszystkich kluczyków (ale nie więcej niż 8), którymi będziemy mogli uruchomić samochód,

sprawdzamy poprawność wpisanej wartości przez wciśnięcie przycisku {Test wartości},

jeśli po przeprowadzeniu testu, w polu Aktualna wartość adaptacji pojawi się nowa wartość, oznacza to, że wartość jest poprawna i można ją na stałe zapisać w pamięci sterownika - przycisk {Zapis wartości},

po zapisaniu nowej wartości w pamięci sterownika, kluczyk który znajduje się w stacyjce został już zarejestrowany w sterowniku,

następnie należy wyłączyć zapłon i zmienić kluczyk na następny, który ma być zarejestrowany w sterowniku,

kluczyk można wymienić na następny dopiero wtedy gdy lampka kontrolna immobilizera zgaśnie,

należy umieścić po kolei wszystkie kluczyki, które mają być zarejestrowane w sterowniku. Jest na to przewidziany czas 30 s. liczony tylko wtedy gdy jest włączony zapłon.

Przyciskiem {Wyjdź} kończymy komunikację ze sterownikiem.

Uwagi.

procedura adaptacji kluczyków może być automatycznie przerwana gdy:

przekroczony zostanie czas 30 s.

zostanie osiągnięta ilość kluczyków wprowadzona w kanale 21 adaptacji,

do stacyjki zostanie włożony ten sam kluczyk dwukrotnie,

na zakończenie procedury adaptacji kluczyków należy sprawdzić, czy w pamięci sterownika nie zostały zarejestrowane kody błędów - opcja [Odczyt kodów błędów].

Wysłane z G2

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witajcie.

Przeczytałem temat i mam mętlik w głowie. Muszę dorobić jeden kluczyk do mojego b7. Czy mogę kupić dowolny klucz, byle od b7 i będzie działać? Chodzi mi o te częstotliwości centralnego zamka.

Czy w b7 była jedna częstotliwość czy trzeba uważać przy kupnie klucza?

Dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano

Jak otworzysz swój scyzoryk to masz pod grotem numer i częstotliwość w jakie pracuje.

Opublikowano

Numer kluczyka mam 8EJ 837 220 K i nie wiem czy muszę szukać klucza o takim i tylko takim numerze czy mogę kupić dowolny z b7 aby zgadzała się częstotliwość tj. 433 MHz?