Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ASN] Co lepsze - skóra czy welur ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Raz jechałem na skórze bez klimy i czułem się jak na patelni z góry słońce od spodu przywierałem (może oleju za mało podlałem pod dupe) xD a tak serio to na skórze sie nie lepicie????

Opublikowano

No i sprawa utrzymania czystości we wnętrzu, na skórkę jak coś się wyleje to przecierasz scierą i zapominasz. :good: Ja jednak wolę materiał :tongue4:

co by się niby miało wylać,jeżdżę już autem od 1993 roku i jeszcze nic nie wylałem,może jestem manualnie uzdolniony,a może to o płyny ustrojowe chodzi :polew: :polew: :polew:
Opublikowano

No i sprawa utrzymania czystości we wnętrzu, na skórkę jak coś się wyleje to przecierasz scierą i zapominasz. :good: Ja jednak wolę materiał :tongue4:

co by się niby miało wylać,jeżdżę już autem od 1993 roku i jeszcze nic nie wylałem,może jestem manualnie uzdolniony,a może to o płyny ustrojowe chodzi :polew: :polew: :polew:

Widać że nie masz jeszcze dzieci :gwizdanie:

Opublikowano

Skóra... w upalne dni specjalnie nie odczuwam jakiegoś strasznego dyskomfortu, za to na wiosnę kiedy są roztopy i wszystkie błoto się wnosi do auta, a np. siostry dzieci trzeba gdzieś zawieść to właśnie wtedy docenia się że jest skóra i nie trzeba prać tapicerki, a chyba wszyscy wiedzą że małe dzieciaki nie zwracają uwagę czy coś ubrudzi czy zepsuję niechcący, nie zachowują się jak my zboczuchy- pedanty względem naszych aut :decayed:.

Zawsze będę to powtarzał skóra to skóra, nie mówię tak bo sam mam, po prostu tak zawsze sądziłem :evil:.

Opublikowano

skora ma tez swoje plusy przy wozeniu psa w sedzanie...ja mialem welury to auto wygladalo jak...no kupa klakow a przy skorze zero problemow z utrzymaniem :good:

Opublikowano

skora ma tez swoje plusy przy wozeniu psa w sedzanie...ja mialem welury to auto wygladalo jak...no kupa klakow a przy skorze zero problemow z utrzymaniem :good:

O psiaku też zapomniałem wspomnieć, jak miałem astre, to podczas czyszczenia potrafiłem spędzić pół godziny na tylnej kanapie :wallbash: :wallbash:.

Opublikowano

O psiaku też zapomniałem wspomnieć, jak miałem astre, to podczas czyszczenia potrafiłem spędzić pół godziny na tylnej kanapie :wallbash: :wallbash:.

no i co klaki byly to byly pewnie co?? a skorke przetrzesz i miod malina :naughty:

Opublikowano

Widać że nie masz jeszcze dzieci :gwizdanie:

i tu się mylisz mam dwoje 5 letnich,u mnie w samochodzie jedzą np.ciacha bez czekolady łotwo odkurzyć,piją z butelek i jakoś nic nie wylały,a obiady to jemy w domu albo w restauracji i kłopot z głowy,nie rozumiem dlaczego macie z tym problem :>
Opublikowano

Tutaj kolega dobrze to podsumował :cool1:

chyba wszyscy wiedzą że małe dzieciaki nie zwracają uwagę czy coś ubrudzi czy zepsuję niechcący, nie zachowują się jak my zboczuchy- pedanty względem naszych aut :decayed:.

Opublikowano

Wtrącę się do dyskusji. Mam jasną bananową skórę - szukałem auta ponad pół roku dokładnie w tym zestawieniu (jasne siedzenia, ciemne drzwi i jasna podsufitka). Autko jak dla mnie wygląda super z jednak jednym szczegółem - kiedyś moja żonka usiadła sobie mając kolczyki w kieszeni i tak poryła siedzenie, że do tej pory mnie trzęsie :wallbash: Myślę, że na welurze nie było by śladu :wallbash: . Kumpel opowiadał o identycznym zdarzeniu tylko jego laska usiadła w spodniach z cekinami. Później widziałem efekt :kwasny: i prawdę mówiąc u mnie wygląda to jeszcze znośnie ale u kumpla.... Nic tylko :bicz: Więc koledzy wybór należy do nas samych - chcemy efekt czy praktyczność.

Oczywiście coś się wyleje, coś dzieciak nabrudzi i spoko wytrzesz - wniosek jest jeden sami musimy poszukać sobie plusów :hi:

Opublikowano

[...] efekt czy praktyczność.

Myślę, że jednak można pogodzić to w jednym wybierając skórę. :cool1:

Co do cekinów itp. to myślę tak, że Czy to będzie papieros czy jakieś dziwne stroje w cekiny to i tutaj i tutaj może być z tym problem.

Opublikowano

Dla mnie wybór jest też tylko jeden - skórka :>

Opublikowano

Dla mnie wybór jest też tylko jeden - skórka :>

:kox::good:
Opublikowano

Mam jeszcze jeden argument za. Czy ktoś kto ma welur wsiadał kiedyś do autka w skórkach :naughty: tam nie siadasz tam się wsuwasz - świetne uczucie. Mam jeszcze stare autko w welurze B4 i mam wrażenie -wsiadając oczywiście dopiero teraz- jakby siedzenia nie chciały wpuścić mnie do środka :angry: trudno to opisać, ale uwierzcie mi różnica jest kolosalna :)

Opublikowano

Mam jeszcze jeden argument za. Czy ktoś kto ma welur wsiadał kiedyś do autka w skórkach :naughty: tam nie siadasz tam się wsuwasz - świetne uczucie. Mam jeszcze stare autko w welurze B4 i mam wrażenie -wsiadając oczywiście dopiero teraz- jakby siedzenia nie chciały wpuścić mnie do środka :angry: trudno to opisać, ale uwierzcie mi różnica jest kolosalna :)

nie przesadzaj masz chyba spodnie z papieru ściernego, :polew: albo Ci się w d***e poprzewracało :polew:
Opublikowano

Wole mieć welur niż czarną skórę gdy samochód jest zaparkowany w pełnym słońcu :polew:

Nie raz muszę najpierw klimę włączyć zanim kierownicy dotknę a co dopiero usiąść na takim fest rozgrzanym siedzeniu...

Opublikowano

Wole mieć welur niż czarną skórę gdy samochód jest zaparkowany w pełnym słońcu :polew:

Nie raz muszę najpierw klimę włączyć zanim kierownicy dotknę a co dopiero usiąść na takim fest rozgrzanym siedzeniu...

wolisz :mysli: a miales kiedys skore??

Opublikowano

b6 to moje pierwsze auto ze skórą i raczej następne też będzie miało skórę. i to jeszcze kubełkową taką jak mam teraz. :evil:

Wygoda Wygoda i Wygląd. (praktyczność tez jest)

Opublikowano

skóra nigdy wczesniej nie mialem a teraz nigdy bym sie nie zamienil na welur.pozdro.

Opublikowano

co chodzi o skórę to sie zgadzam, miałem kiedyś auto ze skóró i bardzo mi się to podobało, łatwo się czyściło, miało wygląd a w szczególności jeśli jest skóra w kolorze nadwozia. Teraz mam niestety welur i często go muszę czyścic i prac żeby się nie zapuścił