Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ASN] Co lepsze - skóra czy welur ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a, ciemne szyby z przodu, tak? No chyba, ze ty z tylu jezdzisz to wtedy przyciemnione szyby spelnia funkcje. Przodu nie wolno przyciemniac wiec fotel kierowyc nagrzeje sie jak patelnia nawet z z przyciemnionymi szybami.

Wlaczasz klimke i po chwili jest zimniuteńki :kox:

Opublikowano

Kolego ja dwa miesiace temu obszywalem sobie cala tapicerke i mialem taki sam dylemat . Ale mialem porownanie bo jezdzilem z autami z sama skora i samym welurem i znam plusy i minusy tych materialow i wybralem rozwiazanie skora + welur jak dla mnie najlepsze z mozliwych .W lecie nie parzy w tylek i nie pomoze tu klima jak siadziesz i sie oparzysz :gwizdanie: bo bedzie troszke zapuzno na klime i nie kleisz sie do siedzen gdy chcesz pojezdzic na golaska :> .A w zimie wiesz sam zimna skora mila nie jest zanim elektryka ogrzeje ci siedzenie troszke minie i tylek zmarznie , tyle odemnie wybor nalezy do ciebie :wink4: pozrawiam

Opublikowano

Osobiście teraz uważam tylko półskóry, w pierwszej CCCO miałem welur, potem pełne skóry grzane ale nie byłem zadowolony, teraz mam półskóry z tapicerką s-line i jest bajka, więc myslę że to najlepsze rozwiązanie niezależnie czy skóra jest lączona z tapicerką, welurem czy alkantarą..

Opublikowano

Duzego doswiadczenia nie mam ale przesiadlem sie z weluru na polskory i jest :good:

Opublikowano

Nie ma to jak welur dobrej jakości :good:

Opublikowano

Jesli chodzi o mnie to tylko skora!

Mialem w ostatniej A4 skore (czarna) i powiem tak, moze czasem w lecie sie czlowiek przykleil ale bez przesady nigdy nie nagrzala sie az tak zeby parzyla, poza tym po to mam klime zeby wlaczyc na 3 min zanim wsiade do samochodu. I gitara.

Teraz kupilem nowsze A4 niestety z welurem ale juz sie umowilem na obszycie skora :D

Ps. jesli ktos zna namiary na obszywacza to bardzo prosze o info na PW (zawsze lepiej rozpoznac wiekszy teren).

Ps.2 Wlasnie przyszedlem do domu (pierwszy raz siedzialem dzis w mojej nowej A4 i pierwszy raz w zyciu przekroczylem 200km/h (na autobahnie oczwiscie :)) tak jak pisalem wczesniej mam welur... z racji tego ze dzis caly dzien bylo ok 30st celsjusza wszystko mi sie kleilo do fotela lacznie z jeansami... i juz widze ze skora bije na glowe welur

Opublikowano

Skóra jest ok! :naughty:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

powiedzcie mi ile do b6 audi takie fotele moga kosztowac skóra i alcantara bo na allegro nie moge znalezc

Opublikowano

powiedzcie mi ile do b6 audi takie fotele moga kosztowac skóra i alcantara bo na allegro nie moge znalezc

hmmm ceny są róźne od 2 do 3 tyś

Opublikowano

hmmm ceny są róźne od 2 do 3 tyś

albo od 1.5 do 4 tys

Opublikowano

kurde taka za 1,5tys bym wzioł,ale pewnie juz troche zuzyta by była.HiRide WIESZ GDZIE SZUKAC TAKICH SIEDZEN W NECIE,BO NIGDZIE NIE WIDZE

Opublikowano

kurde taka za 1,5tys bym wzioł,ale pewnie juz troche zuzyta by była.HiRide WIESZ GDZIE SZUKAC TAKICH SIEDZEN W NECIE,BO NIGDZIE NIE WIDZE

nie wiem gdzie bo nigdy nie szukalem ale byly kiedys dwie osobne aukcje foteli za 1,5 tys zl w dobrym stanie :good:

Opublikowano

skóra to coś pięknego :)

Miałem skóry w A6 a w A4 nie mam i juz teraz moge powiedzieć ze przy zakupie kolejnej Audiczki napewno będą skóry.

skóra i alcantara to najlepsze połączenie ale cięzko to dostać :disgust:

W kazdym bądz razie skóry to coś pięknego no i ten zapach :) to jest najlepsze :tongue4:

Opublikowano

Zawsze możesz zrobić, jak gość u mnie w firmie.

Na skórzane zydle założył sobie zwykłe, szmaciane i wiejskie pokrowce z napisem RACING na oparciu :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

Opublikowano
Opublikowano

Te jasne bym chętnie przygarnął :slina:

Opublikowano

jedna i druga aukcja jest na alle juz chyba pare miesiecy :thumbdown:

Opublikowano

witam,

W swojej A4 mam alcantarę + skórę na boczkach i myślę, że to bardzo dobre rozwiązanie. Zdarzyło mi się, że auto stało w pełnym słońcu i po wejściu do auta poczułem gorące skórzane boczki, nigdy środek.

Poza tym alcantara nie jest trudna w utrzymaniu czystości. Skóra jest fajna ale jak już to wentylowana, a takiej chyba, przynajmniej w B6, nie było...

Opublikowano

:hi:

ja uważam że skóra dodaje autu stylu i klasy i przy odpowiednim dbaniu i konserwacji jest ok.

A co do grzania latem to ilu użytkowników to tyle opinii ( można założyć pokrowce itp )

pozdro rafi 72 :kox::cool1::good:

Opublikowano

:hi:

ja uważam że skóra dodaje autu stylu i klasy i przy odpowiednim dbaniu i konserwacji jest ok.

A co do grzania latem to ilu użytkowników to tyle opinii ( można założyć pokrowce itp )

pozdro rafi 72 :kox::cool1::good:

Pokrowce na skóry?? pogratulować :wallbash:

A moze to ty jesteś tym kolesiem o którym pisze truckmaniac :polew: :polew: :polew: