Chadury89 Opublikowano 22 Marca 2016 Opublikowano 22 Marca 2016 Tak to wygladalo w dniu szkody, sprawca mial nowa skode octavie i zostawil swoj lakier, mimo ze kamera na parkingu to widziala policja olala temat Najpier usunalem te rysy papierem do zera a potem wypolerowalem po papierze i wymywalem pare razy IPA i zmywaczem antysilikonowym, rys nie ma, tylko jedno uszkodzenie przy nadkolu mi zostalo, jutro zrobie fote jak to wyglada po moim dzialaniu;)
kivlov Opublikowano 25 Marca 2016 Opublikowano 25 Marca 2016 Czym czysciliście wnetrze tego Mondeo. Mam podobne auto tylko, że srodek mam ciemny i poł skóry i zatsanwiam się jak wyczyścić w domowych warunkach fotel, gdzies wycyztałem, że Nielsenem, al enie wiem cyz to prawa i jak to dokladnie zrobić?
gusiak11 Opublikowano 25 Marca 2016 Opublikowano 25 Marca 2016 Czym czysciliście wnetrze tego Mondeo To konkretne czyszczenie było APC, na wiosnę czeka go pranie tapicerki a tak poza tym środki robimy APC w różnym stężeniu
kivlov Opublikowano 25 Marca 2016 Opublikowano 25 Marca 2016 Czyli co spryska☻c odczekac i przetrzeć szmatka? Bo mam to APC, ale nie wiem jak tego użyć do tapicerki. Jak to stosować aby w miarę dobrze wyczyścić. http://a4-klub.pl/index.php?/topic/315765-ford-mondeo-mk-iv-2012r-sport-20-tdci-163km-werjsa-limitowana/page-3#entry4491221takie coś mam.
gusiak11 Opublikowano 26 Marca 2016 Opublikowano 26 Marca 2016 jak wyczyścić w domowych warunkach fotel, Ale co mu dolega brud użytkowy czy jakaś plama np po kawie Czyli co spryska☻c odczekac i przetrzeć szmatka? Nie wiem jakie masz zabrudznie, to co jest na tych drzwiach z relacji spryskałem APC, wytarłem kilka razy na mokro i potem inna fibrą do sucha ile sie dało, reszta musi odparować. Co do twoich siedzeń... zrób stężenie zgodne z etykietą i sprawdź na jakimś nie widoczny miejscu czy nie odbarwia... do materiału może być, do skóry są różne teorie, my używamy słabego apc a potem nawilżamy skórę bo apc ma właściwości oddłuszczające
kivlov Opublikowano 26 Marca 2016 Opublikowano 26 Marca 2016 U mnie ogólnie jest brudne od użytkowania i troszkę zaczął sie świecić fotel kierowcy. Czyli zrobic dobre stezenie, pstrykac na fotel odczekac 10 minut czy od zaraz wcierać? Glupie pytania, ale diabeł zapewne tkwi w szczegółach. Właśnie zrobiłem całe autko w środku i drzwi z boku i wsyztskie zakamarki, no super ten APC. Nie wiem czy dobrze robiłem fotele. Spryskałem i wycierałem i tak kilka razy i powiem, ze fajny efekt wiadomo nie mam odkurzacza piorącego, ale jak na domowe warunki to nie ma juz tych delikatnych plam chyba, że się za kilka godzin pokażą. Ogólnie polecam. ładniej pachnie niż te wsyztskie plaki.
gusiak11 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 (edytowane) Czas leci wiosna coraz bliżej nam sie udało uporać z kolejną relacją z kolejnego auta. Tym razem to trzecia edycja bardzo fajnego auta jakim jest Skoda Superb, nasza była w wersji L&K Auto było kilka razy odkładane bo zimno, bo jeden z nas sie rozchorował w końcu dość kiedyś trzeba to taki przywitał nas poranek no coż pogoda nie rozpieszcza ale umowa to umowa ... niby nowe auto a już widać że prix ma co robić Dywany też sie przybieliły jest tafla wody umyte auto bardzo dokładnie a w garażu lakier chemicznie oczyszczony można zaczynać inspekcja to podstawa na nowym aucie ciężko coś sfotografować ciekawego, udało mi sie tyle po kilku minutach no i mój ''ulubiony'' element piano black nie było łatwo ale sie udało Lakier musi być idealnie jałowy na szyby NW, rożne opinie są ja go lubię. środek też był poddany detailingowi Felgi wymagały pewnych poprawek Koła schną, wracamy do środka pozostałe materiały w środku dostały takie wykończenie tu taka ciekawostka rzadko spotykana nawet w droższych autach po odparowaniu zrobi się fajna satyna wykończenie felg i kół Kropelki wykrystalizowanej powłoki a teraz wykończenie dla lepszych jeszcze kropli I trochę odbić ... niby mały przebieg a już sie napchało syfu i tu... i plener, pogoda dopisała Teraz kilka ujęć okiem kolegi A tu taki bonus... wracając z pleneru juz z tablicami zatrzymała nas policja ze słowami na ustach... '' ... witam, dostaliśmy zgłoszenie od ''INNEGO'' kierowcy... dla czego porusza sie pan po drogach publicznych bez tablic... ?? '' Edytowane 5 Kwietnia 2016 przez gusiak11
beny2303 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Jak zawsze profesjonalnie i perfekcyjnie
kivlov Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Plastiki czym czyściłeś w środku? Co jest wg Ciebie najlepsze i najwygodniejsze na czyszczenie szyb chociaz to jest element ktory pomijam często w dokładnym myciu płynem do mycia szyb (zawsze robię to szamponem tym co lakier) bo parę przejazdów i zawsze się szybko brudzą.
gusiak11 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Plastiki czym czyściłeś w środku? Tym samym APC Co jest wg Ciebie najlepsze i najwygodniejsze na czyszczenie szyb chociaz to jest element ktory pomijam często w dokładnym myciu płynem do mycia szyb Płynem do mycia szyb lekko zmodyfikowanym wg. naszego KNOW HOW i jest git. Modyfikacja jest po to też że mniej sie pieni i maże ale nie mogę zdradzić co dolewamy
kivlov Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 hmm, a ta wycieraczka na syzbe się sprawdza cyz nie za bardzo? a i czy apc pstrykacie na plastiki czy na szmatke?
Griffe Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2016 My bez NW nie widzimy życia/jazdy. Tak nam to weszło w krew, że po zmianie auta kilka dni męczyłem dopóki nie zaaplikowałem na szybko nawet RainX, który jest całkiem niezły...
amaradaar Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 My bez NW nie widzimy życia/jazdy. Tak nam to weszło w krew, że po zmianie auta kilka dni męczyłem dopóki nie zaaplikowałem na szybko nawet RainX, który jest całkiem niezły... dla laików co to takiego NW bo mniemam że nie składka ubezpieczenia
amaradaar Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 aaaa no ja myslałem że to jakis skrót firmy
kivlov Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Jakoś specjalnie trzeba przygotować szybę pod rainX? Czy wystarczy umyc płynem do mycia szyb i nałożyć rainX?
Rekomendowane odpowiedzi