marcin78 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Od kilku tygodni auto pływa po drodze, po zmianie opon na lato bez zmian. Pojechałem do diagnosty i stwierdził wybite gumy na wahaczu z prawej i lewej strony. WAHACZ TYŁ AUDI A4 B6 (3136273213) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Wybita guma, ta bliżej łącznika stabilizatora Pomyślałem trudno trza robić. Objechałem kilka sklepów włącznie z ASO w których powiedzieli mi ,że właśnie ta tuleja jest nie wymienna i występuje z całym wahaczem i brak jest zamiennika nr części 8Eo 505 311T lub końcówka 12 w zależnośco od strony. Czy tak jest?? W ASO powiedzieli mi za cały wahacz ponad 1000zł. Jednak nie odpuściłem tematu i pojezdziłem po warsztatach rozeznać się w temacie. Dowiedziałem się ,że nikt jeszcze tego nie robił i nic mi nie powie. Jeden z mechaników poradził mi pobrać wymiary owej tulei i próbować doposować z istniejących w sklepach. Jeśli starą da rady wyprasować i założyć nową. Sam już nie wiem czy trafiłem do "kowali" czy faktycznie jest problem aby kupić i wprasować nową???? a najlepiej wymienić wszystkie. ---------- Post dopisany 20-04-2013 at 09:06 ---------- Poprzedni post napisany 19-04-2013 at 23:30 ---------- Czy ma ktoś fotki wahacza konkretnie tej tulei. ---------- Post dopisany at 19:27 ---------- Poprzedni post napisany at 09:06 ---------- ma ktoś bliższe foto zaznaczonego miejsca ---------- Post dopisany at 22:46 ---------- Poprzedni post napisany at 19:27 ---------- qrna nikt tego nie robił? nie Q. popadne w alkoholizm??
verus Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Passat B5 FL powinien mieć taką samą tuleję, może od tej strony da się rozwiązać problem.
kristof2009 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 tez mnie to czeka, wymiana tulei przód dolnych wahaczy (tzw bananow), wymiana tulei tzw sanek, oraz tylnich tulei, ktos wie ile za takie cos $$$$?? - chodzi mi o ceny tych tulei. albo ktos moze zalatwic - tuleje firmy LEMFORDER.
Dev Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 mam dobre wahacze z piastami oddam za 200zł
marcin78 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Chłopaki chodzi mi o tuleje tylnego zawieszenia. Musiałem oddać temat mechanikowi ze względu na brak odpowiedniej tulei, po rozebraniu tyłu stare tulejki można było wydłubać śrubokrętem. Tulejki dopasowane do opla zafiry przedniego zawieszenia Tuleja wahacza OPEL ASTRA G ZAFIRA oś przednia (3146045496) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., po niewielkim rezaniu wchodzą na nowe miejsce, zbieżność koł zachowana. Prowadzenie się fury o 100% lepiej.
storm37 Opublikowano 22 Maja 2013 Opublikowano 22 Maja 2013 Chłopaki chodzi mi o tuleje tylnego zawieszenia.Musiałem oddać temat mechanikowi ze względu na brak odpowiedniej tulei, po rozebraniu tyłu stare tulejki można było wydłubać śrubokrętem. Tulejki dopasowane do opla zafiry przedniego zawieszenia Tuleja wahacza OPEL ASTRA G ZAFIRA oś przednia (3146045496) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., po niewielkim rezaniu wchodzą na nowe miejsce, zbieżność koł zachowana. Prowadzenie się fury o 100% lepiej. Jest dostepna tuleja dedykowana do B6, cos slabo szukales... LEMFORDER TULEJA WAHACZA TYŁ AUDI A4 SEAT EXEO (3232984473) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
marcin78 Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Opublikowano 23 Maja 2013 Hmmm, wygląda na tą!! ale nr częsci jest inny 8Eo 505 311T szukałem tej. Numery oryginału: AUDI 8E0 505 145 AP AUDI (FAW) 8E0 505 145 AP SEAT 8E0 505 145 AP ta jest z aukcji. Zamiennik spisuje sie bdb. cena podobna, szkoda że nie pamiętam wymiarów.
Rekomendowane odpowiedzi