domelq Opublikowano 10 Lipca 2008 Opublikowano 10 Lipca 2008 Witam Mam mały problem Chcę kupic nowe tarcze i klocki hamulcowe do mojej Audi A4 1,9 TDI 110KM z 1998r. Czy po numerze VIN dojdę do takich rzeczy?? Najbardziej mnie interesuje czy: - Jaka jest średnica tarczy przedniej? - Jaka jest średnica tarczy tylnej? - Czy mam zamontowany czujnik zuzycia klocków? - Czy mam zamontowany czujnik zuzycia tarczy?
Gość Michał Opublikowano 10 Lipca 2008 Opublikowano 10 Lipca 2008 Rozmiar tarcz odczytasz z naklejki z kodami wyposażenia którą znajdziesz w miejscu koła zapasowego. Taka sama wklejke masz w książce serwisowej(jezeli posiadasz). Przetłumaczone kody znajdziesz na tym forum,wystarczy odrobina chęci i czasu. I małe OT - masz AFN z gazem?
domelq Opublikowano 11 Lipca 2008 Autor Opublikowano 11 Lipca 2008 wielkie dzięki za info, właśnie nie wiedziałem jak to sprawdzić nie ściągając kół. Co do silnika to mam AFN, ale bez LPG, chyba że znasz jakieś sposoby zapakowania gazu do ??
Wąski Opublikowano 11 Lipca 2008 Opublikowano 11 Lipca 2008 wielkie dzięki za info, właśnie nie wiedziałem jak to sprawdzić nie ściągając kół. Co do silnika to mam AFN, ale bez LPG, chyba że znasz jakieś sposoby zapakowania gazu do ?? Zmień opis w profilu
dziku Opublikowano 14 Lipca 2008 Opublikowano 14 Lipca 2008 Rozmiar tarcz odczytasz z naklejki z kodami wyposażenia którą znajdziesz w miejscu koła zapasowego. Taka sama wklejke masz w książce serwisowej(jezeli posiadasz). Przetłumaczone kody znajdziesz na tym forum,wystarczy odrobina chęci i czasu. I małe OT - masz AFN z gazem? a ktora to pozycja? zwiazane z hamulcami mam tylko to: 1LB = Disc brakes, front
domelq Opublikowano 14 Lipca 2008 Autor Opublikowano 14 Lipca 2008 No właśnie, da się to przeczytac z kodów. Tylko jedno małe "ale". Nie wszystkie kody masz na wlepce. W ASO z VINu by Ci dali wyciąg wszystkich kodów, ale w ASO sobie za to krzyczą .
Rekomendowane odpowiedzi