?ydzio Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2013 no tak było ani razu nawet sie nie zagotował a uszczelka wygląda ze nie pękła mam nadzieje ze to bedzie ta uszczelka a nie blok juz sam nie wiem co to może być .
stomi Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Ja przepłukałem tylko porządnie układ i jest ok. Na siłę nie szukam sobie roboty:wink: konsystencji błotka nie miałem tylko z wyglądu podobny shit ubywało troche jakis czas temu ale dolałem i było ok przez jakis czas pozniej sprawdziłem i i zobaczyłem te błoto a czym czysciłeś układ jak miałes takie błoto ???
rafal9119 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 mogles pierwsze wymienic płyn i polatac troche ,okazało by sie.
łysy90 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Ja niedawno miałem wymianę uszczelki pod głowica i w zeszłym tyg pojawił się w zbiorniczku podobny syf jak u Ciebie i nie wiem gdzie może być problem.
?ydzio Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2013 witam dziś odbieram głowice z planowania i mam pytanie jak stawić dobrze wałki rozrządu i co jeszcze muszę ewentualnie ostawiać typu zapłon czy coś (głowica była planowana i wymieniane gumki na zaworach )
wojtek79 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Musisz ustawić wałki tak aby znaki pasowały do strzałek. Tak: Potem zostaje do ustawienia rozrząd. Zapłonu nie ustawiasz.
?ydzio Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2013 a jak zluzować i naciągnąć ten napinacz ??
Prezes870 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 no tutaj to ja miałem specjalny ściągacz który był dodany do nowego ;/ ale śrubka podajże 5 jakaś dłuższa i do tego kawalek blaszki z 2 cm i blaszke przewiercasz nakladasz na napinacz z śrubką i wkręcasz tam w ten otwór co jest pomiędzy wałkami przy napinaczu i go ściągasz i łańcuch się robi luźny. Ale żeby ustawić to musisz i tak wyjąć wałki i potem włożyć. No niestety troche roboty z tym jest ;/
bediks Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 peknietej chlodniczki nie zobaczysz z zewnatrz bo ona peka wewnatrz i tam mieszaja sie płyny skoro uszczelka byla cala a glowice po planowniu Ci oddali czyli nie jest pekniety, zobacz czy wrzerów nie ma na bloku gdzies nowa chodniczka kosztuje ok 100 zł wiec od razu ja tez wymien skoro juz wszystko rozebrales
?ydzio Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2013 dziś sie zabrałem za składanie mojego autka a sie okazało ze nie kupiłem nowych śrub
wojtek79 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Ja jak kupiłem śruby do głowicy to potem jeszcze kupiłem do nich klucz bo stare śruby miały inny łeb niż nowe i klucz nie pasował. Kupiłem takie śruby: Klucz do nich jest taki: Kupiłem je w 2008 roku.
?ydzio Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Opublikowano 1 Maja 2013 witam juz wszystko poskładane ale po tej całej operacji jest jakiś mułowaty nie wiem czym to może być spowodowane macie pomysły ???
?ydzio Opublikowano 7 Maja 2013 Autor Opublikowano 7 Maja 2013 witam sprawdzałem i jest ustawiony dobrze a powiedzcie czy mieliście uszkodzona chłodniczkę oleju ?? ---------- Post dopisany 07-05-2013 at 22:13 ---------- Poprzedni post napisany 05-05-2013 at 14:22 ---------- witam jeszcze problem z moim autem brak mocy na 3,4,5 biegu mół jak nie wiem vag nie pokazuje błędów i na wolnych obrotach przebiera była robiona adaptacja dzis nic nie pomogło a powiedz cie co logować w moim silniku Adr co sprawdzic
Prezes870 Opublikowano 8 Maja 2013 Opublikowano 8 Maja 2013 Jak przed złożeniem było ok to tylko twoja wina podczas skladania
wojtek79 Opublikowano 8 Maja 2013 Opublikowano 8 Maja 2013 Łydzio, jak demontowałeś głowicę to odkręcałeś kolektor wydechowy więc sprawdź czy przypadkiem nie urwały się gdzieś przewody od sondy lambda.
?ydzio Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Opublikowano 9 Maja 2013 Sprawdze to dzis , no przed cala operacja bylo ok dodam jeszcze ze tak jak by sie dusil i ciezko osiagnac 100km/h mozliwe ze sonda a czemu vag nic nie pokazuje .?????
Rekomendowane odpowiedzi