tomcio1600 Opublikowano 11 Lipca 2008 Opublikowano 11 Lipca 2008 Panowie... stoje przed dużym dylematem naczytałem sie baaaardzo dużo... a gdy chodziłem po sklepach w celu sprawdzenia cen żarówek Philipsa (gdyż po opiniach byłem nastawiony na Philips Blue Vision - te kosztowały 109 pln. (H7) ) to sprzedawcy namieszali mi jeszcze bardziej w głowie a mianowicie znaczna większośc polecała mi bardziej żarówki Hella Blue Light (badz Hella Light Power) i mowili ze światło mają jasniejsze niż Philips. Najciekawsze jest to, że te żaróweczki są połowe tańsze. Za 59 pln. to kupie już komplecik. Co o tym sądziecie ?? Miał któs może takie ?? Miałbym jeszcze prośbe... jesli posiada ktoś fote jak świeca te żaróweczki to prosze podkleic.. (również jeśli chodzi o Philipsy)
domelq Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 Nie sprawdzałem, ale stoję przed tym samym dylematem, więc jak kupisz i sprawdzisz to daj info
domelq Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 "hidy" ?? Poprosze o coś więcej bo nie bardzo jestem w temacie...
Młody Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 Hidy czyli ksenony z allegro zarówki z przetwornicami http://moto.allegro.pl/item391555097_hid_xenon_xenony_h1_h4_halogen_h7_hb3_hb4_4_12000k.html tu masz z allegro
arson15 Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 http://www.allegro.pl/item395415009_zestaw_xenon_h7_ksenony_h_7_xenony_kurier_gratis.html to jest zestaw HID
Młody Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 http://www.allegro.pl/item395415009_zestaw_xenon_h7_ksenony_h_7_xenony_kurier_gratis.html to jest zestaw HID Ty patrzysz co inni piszą :bicz3:
domelq Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 thx, poczytam, pomyslę i może zainwestuje
Wąski Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 thx, poczytam, pomyslę i może zainwestuje nie duża różnica cenowa a jakosć świecenia koledzy na forum mają do sprzedania
tomcio1600 Opublikowano 12 Lipca 2008 Autor Opublikowano 12 Lipca 2008 Panowie nie odbiegajmy od tematu... Philips BV vs. Hella BL ??
krismikolow Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 I te i te-dobra firma..Miałem philips i świeciły dobrze A jak hella to nie wiem..
ykk Opublikowano 12 Lipca 2008 Opublikowano 12 Lipca 2008 Na forum jest sporo o zarowkach.. :gwizdanie:
grzes1150 Opublikowano 13 Lipca 2008 Opublikowano 13 Lipca 2008 Polecam Philips Blue Vision lub Philips Vision Plus!!!!!!!!!!!!!!! Miałem jedne i drógie i powiem że Vision Plus są lepsze np. w deszcz lub mgłe. Nie wiem czy zestaw Hid za 200zł. to będzie dobry wybór i ile to poświeci :gwizdanie:
krismikolow Opublikowano 13 Lipca 2008 Opublikowano 13 Lipca 2008 Polecam Philips Blue Vision lub Philips Vision Plus!!!!!!!!!!!!!!! Miałem jedne i drógie i powiem że Vision Plus są lepsze np. w deszcz lub mgłe. Nie wiem czy zestaw Hid za 200zł. to będzie dobry wybór i ile to poświeci :gwizdanie: Ja HID mam teraz..Takie chyba za 270zł..I nikt mi nie powie że żarówka np. philips będzie lepiej świecić od takiego zestawu Sprawdzone i myśle że koledzy którzy używają tego "świecidełka" się ze mną zgodzą
tomcio1600 Opublikowano 13 Lipca 2008 Autor Opublikowano 13 Lipca 2008 Ja HID mam teraz..Takie chyba za 270zł..I nikt mi nie powie że żarówka np. philips będzie lepiej świecić od takiego zestawu Napewno nie bedzie lepiej świecic... i dobrze o tym wiem jednak... czy zestawy HID sa całkowicie leglane ?? i maja homologacje ?? z tego co wiem to przy ksenonach powinien byc układ samopoziomujący i wysokocisnieniowe spryskiwacze lamp ?? Jak wygląda taka lampa i jej odbłyśniki po powiedzmy 2 latach używania HIDow... ?
YATES Opublikowano 13 Lipca 2008 Opublikowano 13 Lipca 2008 W Twoim roczniku jeśli masz nie zmienione lampy to nie zabardzo możesz zakładać HID-y ponieważ masz lampy dzielone nie przystosowane do HID-ów. Jak chcesz założyć xenony to musisz zmienić lampy na soczewki z napisem D2S.
tomcio1600 Opublikowano 13 Lipca 2008 Autor Opublikowano 13 Lipca 2008 W Twoim roczniku jeśli masz nie zmienione lampy to nie zabardzo możesz zakładać HID-y ponieważ masz lampy dzielone nie przystosowane do HID-ów. Jak chcesz założyć xenony to musisz zmienić lampy na soczewki z napisem D2S. Soczewki Valeo poliftowe :]
domelq Opublikowano 13 Lipca 2008 Opublikowano 13 Lipca 2008 Polecam Philips Blue Vision lub Philips Vision Plus!!!!!!!!!!!!!!! Miałem jedne i drógie i powiem że Vision Plus są lepsze np. w deszcz lub mgłe. Nie wiem czy zestaw Hid za 200zł. to będzie dobry wybór i ile to poświeci :gwizdanie: Nie orientujesz się, które z tych żarówek (Philips Blue Vision lub Philips Vision Plus) świecą bardziej na biało a które bardziej na niebiesko? Mi osobiście bardziej zależy na białym kolorze światła
tomcio1600 Opublikowano 13 Lipca 2008 Autor Opublikowano 13 Lipca 2008 Nie orientujesz się, które z tych żarówek (Philips Blue Vision lub Philips Vision Plus) świecą bardziej na biało a które bardziej na niebiesko? Mi osobiście bardziej zależy na białym kolorze światła Bardziej białe sa Philips Vision Plus a Philips Blue Vision daje również białe światło ale z delikatną poświata błekitna Jeśli chodzi o Helle to białe bardziej Hella Light Power a z błękitną poświata Hella Blue Light jednak ja mam dylemat w kwestii Philips czy Hella. Co prawda Hella o połowe tańsza a sprzedwacy gwarantują ze nawet lepsza...
krismikolow Opublikowano 13 Lipca 2008 Opublikowano 13 Lipca 2008 Ja HID mam teraz..Takie chyba za 270zł..I nikt mi nie powie że żarówka np. philips będzie lepiej świecić od takiego zestawu Napewno nie bedzie lepiej świecic... i dobrze o tym wiem jednak... czy zestawy HID sa całkowicie leglane ?? i maja homologacje ?? z tego co wiem to przy ksenonach powinien byc układ samopoziomujący i wysokocisnieniowe spryskiwacze lamp ?? Jak wygląda taka lampa i jej odbłyśniki po powiedzmy 2 latach używania HIDow... ? A próbowałeś chociaż że tak mówisz :gwizdanie: Ja owszem A czy to legalne czy nie to są miliony wątków których nawet nie chce poruszać bo mnie to nie obchodzi Ja mam i tyle..Jeszcze nigdy nie spotkałem się znikim (nawet na stacji diagnostycznej) żeby mi się ktoś do tego doczepił A za dwa lata to będę miał inne auto A jak nie to kupie nowe lampy skoro twierdzisz że się wypalą..Nie zmienia to faktu że HID nie zamienie na żarówki
Rekomendowane odpowiedzi