mmateeuszz Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Witam. Koledzy dziś po kodach wyposażenia doszedłem, że 6XJ = Lusterko wewnetrzne, przyciemniane automatycznie,. Z ciekawości sprawdziłem i nie działa albo brakuję jakiegoś włącznika bo jest taka malutka dziurka od spodu lusterka i widać tam jakąś płytkę. Mogę gdzięś dokupić ten włącznik jeżeli taki jest czy coś nie tak z lusterkiem???
amaradaar Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 żeby lusterko się przyciemniło jak się w nie świeci musi być ciemno na dworze (czytaj dioda z przodu lusterka od strony szyby musi być zasłonięta/zaciemniona) ---------- Post dopisany at 13:26 ---------- Poprzedni post napisany at 13:25 ---------- co do włącznika to jest starszy typ a z tego co mi się wydaje one nie miały żadnego włącznika, chyba że dziurka od spodu i płytka to właśnie mówisz o diodzie
mmateeuszz Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2013 po sprawdzeniu wszystko działa, trzeba tylko zasłonić z tyłu lusterka od szyby ta diode (dziure) . ściemnia sie lusterko wewnątrz i dwa lusterka zewnętrzne. Mi nie jest i tak to potrzebne bo mam szybę z tyłu ciemną i światło samochodów nie dochodzi do lusterka.
Bromchit Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Ja mam tylną szybę przyciemnianą i jakoś światło samochodów do lusterka dochodzi. Zresztą gdy poziom światła jest poniżej określonego progu, lusterka są przyciemnione delikatnie nawet jak nic z tyłu nie świeci.
mmateeuszz Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2013 dzięki kolego. dało mi to dużo do myślenia więc przy najbliższej okazji sprawdzę jeszcze raz bo może jakoś nigdy nie zwracałem szczególnie na to uwagi.
amaradaar Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 no u mnie tak samo ściema szyb najmocniejsza a lusterka i tak się ściemniają
Rekomendowane odpowiedzi