Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

BMW 525D E39 2002r czarny sedan.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pablo a co wyszło wtedy z tym dymem białym ? pisałeś ? bo nie kojarzę?

Opublikowano
  • Autor
Pablo a co wyszło wtedy z tym dymem białym ? pisałeś ? bo nie kojarzę?

Puściła pompa a dokładnie części w niej, byłem już przed wymianą oleju po czym się wysrała, miejsce miało w październiku, zaczął kopcić białym gęstym oczo-szczypiącym dymem że nic nie było widać (wyskoczyliśmy z kumplem z gaśnicą bo myśleliśmy że się auto pali:decayed:), cały syf puściło i wlało do komory silnika, chłopaki w serwisie BMW wylali 18 litrów czarnego syfu, zostały zamówione nowe części do pompy, sprawdzone wszystkie wtryski na szczęście są ok, wlany nowy olej Motul 5W30 , nowe filtry i poszło 2 tys zł. Później pojechałem w góry na weekend przejechałem wtedy 500km i musiałem go przepalić, nie dawno wymieniałem termostat cały z obudową bo wolno brał temperaturę - 280zł w ASO Dobrzański i od razu został również zakupiony nowy wąż odprowadzający płyn do chłodnicy bo był wyciek - 200zł, od początku jazdy już ponad 4 tys włożone w auto i trochę mnie zraziły koszty ale niestety trzeba się z tym liczyć. Od 3 dni przy hamowaniu włącza się komunikat że spalona żarówka w tylnej prawej lampie a normalnie jest ok, w tym tygodniu to ogarnę ale pewnie jakaś pierdoła. Ten egzemplarz ma typową usterkę E39ek słynne "15 litrów ropy w baku" czyli jest ryzyko że zgaśnie jadąc a zdarzyło mi się to już z 4 razy jak miałem rezerwę ok 8 litrów w baku, winą jest pompka w baku ale na razie tego nie robię tylko zawsze tankuję do pełna 70 litrów i nie schodzę poniżej 10:decayed:

Nie licząc tej pompki w baku to jazda już cieszy autem i można polatać bokiem po śniegu :)

Opublikowano

No to ci się trafiło :( ale wiadomo 6 cylindrów zawsze będzie więcej kosztować w utrzymaniu ...choć przy tej usterce liczba cyl chyba nie miała nic do gadania :wink:

Opublikowano

BędzieszMiałWydatki :decayed:

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

:decayed::decayed::decayed:

---------- Post dopisany 29-06-2014 at 15:03 ---------- Poprzedni post napisany 16-12-2013 at 22:56 ----------

Ostatnie pół roku jazdy bez przygód, beta pali, jeździ i prosi się o program :)

150810_bmw.jpg

Opublikowano

No niezle sie prezentuje

Opublikowano

Silnik jak u mnie, tzn pojemnosciowo. Z tym, ze ja mam 177km. Ciekawe czy byś mnie objechał

Ciekawe jak różnice w osiągach e39 vs e61

Porządne autko:)

Opublikowano

nie chcesz może oryginalnych relingów/bazy bagażnika?

akurat mam takie na sprzedaż, dokładnie z tego modelu

Opublikowano
  • Autor

Jak ta baza wygląda?

Raczej nie ale możesz pokazać.

Coś zdjęcia uciekły na 1 stronie, zaraz dodam.

Zrobione.

Teraz jest nalatane 237,800km i będę w lipcu lub w sierpniu zmieniać olej i filtry, ponownie Motul 5W30.

13 tys nalatane od maja tamtego roku jak kupiłem to dużo w porównaniu z A4ką którą zrobiłem 50tys za 7 lat :grin::decayed:

---------- Post dopisany at 16:57 ---------- Poprzedni post napisany at 16:41 ----------

No niezle sie prezentuje

Dziadek tak samo, pielęgnuję i jeżdżę nie ma tu co modzić, M pakiet jedynie by się przydał i podgrzewane stołki, nie wiem kto to auto konfigurował ale nie mogę tego przeboleć że taka skóra jest a nie dodał grzania d*py tylko dodał czujnik przechyłu i ruchu w aucie który jest zainstalowany na suficie, przeglądałem teraz E39 na allegro to mało które to mają, modzić to będę E60 bo prawdopodobnie następna taka będzie, miałem w tym roku sprzedawać ale jeszcze rok pojeżdżę.

---------- Post dopisany at 17:09 ---------- Poprzedni post napisany at 16:57 ----------

Silnik jak u mnie, tzn pojemnosciowo. Z tym, ze ja mam 177km. Ciekawe czy byś mnie objechał

Ciekawe jak różnice w osiągach e39 vs e61

Porządne autko:)

Ty mnie objedziesz, zależy ile Twój touring waży, mój 1670KG 162KM 350Nm a Twój 177KM 400Nm 8,9s vs 8,1s, jeśli masz automat to wtedy osiągi mogą być porównywalne, nie wiem ile waży Twoje E60. Nie wiedziałem że były jeszcze u Ciebie w 525D wersje 197KM i 400Nm 7,6s :)

Nic tylko robić pogram :naughty:

Opublikowano

A podobniez byly, ale nie wszyscy maja to szczescie trafic.

Musze sprawdzic ile to wazy

No automat zwalnia auto, nawet kiedy sam przerzucam biegi o mimo wszystko czuć ta chwile zastanowienia

Masz fajne autko, potrzymaj je troszku

Co do oleju, dzis pytałem u mnie w Polsce o motula, bo napisali kup olej wymiana gratis ble ble

Cena motula 210zl za 5 litrow a u Dzika 150zl, wyśmiałem ich (taki offtopik):)

Opublikowano
  • Autor

No u mnie wchodzi 7,5L jeśli dobrze pamiętam, po 40zł za 1L mają w serwisie BMW gdzie mi auto ogarniają :arrow2:PiM Auto Serwis | Serwis BMW oraz MINI

Opublikowano

Fura oblukana na żywo i powiem że całkiem ładne wozidełko :thumbup:

memory five wladi i wszystko jasne :-)

Opublikowano

Jak ta baza wygląda?

Raczej nie ale możesz pokazać.

DSC_0002.jpg

DSC_0005.jpg

Opublikowano

Rezasz coś Pawle?

Opublikowano
  • Autor

Prędzej ją sprzedam niz zacznę rezać :)

Opublikowano

i co kupisz?:kox:

Opublikowano
Nie wiedziałem że były jeszcze u Ciebie w 525D wersje 197KM i 400Nm 7,6s :)

Nic tylko robić pogram :naughty:

Pablo ale 525d 197KM to już pojemność 3.0d - tak dla zmyłki zrobili bo wycofali po lifcie 2.5d w e60 :decayed:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Michail a kij to wie, najpierw idzie na dniach A4ka na sprzedaż, pójdzie to zastanawiam się czy bete nie wystawie, Mercedesa C klase zostawię, przyjadę nim na spota to obkookasz bo kończą go malować :kox:
Myślę że następne E60 ale nie mam pojęcia jaki silnik, podoba mi się skovroona :)
Chciałbym również A8 D3 ale jeszcze chyba nie teraz...

Dziadek faktycznie 525D ale pojemność 2997cm :)
Czyli to samo co 3.0D :decayed:

7geqwogm.jpg

6ncghujd.jpg

Po delikatnej polerce maski, woskowaniu i całość dużo lepiej sie prezentuje :)

Teraz można wystawić w tygodniu E39, pójdzie to pójdzie jak nie to zostanie do wiosny :)

Edytowane przez PABLO

Opublikowano

Pablo jaka będzie cena?

Opublikowano
  • Autor

Pablo jaka będzie cena?

22 tys

Przegląd zrobiony 2 tygodnie temu, koleś nie miał się do czego przyczepić.

Zdjęcia z dzisiaj wstawione na 1 stronie tematu.

Edytowane przez PABLO