dziadekM Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Witam. Jestem świeżo po wymianie hamulców. Tarcze i klocki ferodo. Do tego tłoczki, wszystkie gumki, prowadnice, sprężyny. Zrobiłem jakieś 80km i zauważam że klocki nierówno przylegają do tarczy. Od piasty mało co zbiera a łapy w zacisku wyczyściłem do gołego metalu. Czy to się jeszcze ułoży? Boję się żeby tarcze nie poszły się jeb...ć
janusz_stg Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Dziwny kolor mają te tarcze po tych 80 km.Jakieś takie przypalone ...
dziadekM Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Kolor jest normalny tylko robiłem zdjęcia wieczorem i się słońce jakoś śmiesznie odbiło. ---------- Post dopisany at 21:08 ---------- Poprzedni post napisany at 20:38 ---------- Devastation w Tobie nadzieja
bawół1 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 typowy problem . Klocki nowe dałeś ? na starym zestawie też tak zbierało? Tarcze nie są przypalone tylko oryginalnie są pomalowane farbą zabezpieczającą , a przy pieście po prostu klocki nawet nie dotykają tarcz.
dziadekM Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2013 typowy problem . Klocki nowe dałeś ? na starym zestawie też tak zbierało? Tarcze nie są przypalone tylko oryginalnie są pomalowane farbą zabezpieczającą , a przy pieście po prostu klocki nawet nie dotykają tarcz. klocki i tarcze nowe. Na starych to była całkiem masakra bo niby brały od środkaA ale były dużo grubsze od strony piasty, To się dotrze czy trzeba coś robić?
bawół1 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 zanim by się klocek dotarł aby brac ten dół to tarcza tam zardzewieje mocno. Wymiana drutu napinającego lub jego podgięcie i dwa czyszczenie zacisku papierem w zagłębieniach gdzie opiera się zewnętrzny klocek.
dziadekM Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2013 zanim by się klocek dotarł aby brac ten dół to tarcza tam zardzewieje mocno.Wymiana drutu napinającego lub jego podgięcie i dwa czyszczenie zacisku papierem w zagłębieniach gdzie opiera się zewnętrzny klocek. Druty dałem nowe. Łapy też czyściłem. Chyba żeby flexem od środka trochę zjechać?
Dev Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Pojezdzij jesxcze troche Jak nic to nie da trzeba podpilowac wnetrze zacisku
bawół1 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Flexem nie dojdziesz tam. Czyściłeś w miejscach gdzie zaznaczyłem ? A szczególnie po środku ? U mnie z miejsca pomogło.
dziadekM Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2013 No dobra w czwartek po raz enty rozbieram hamulce i czyszcze na gites
dziadekM Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Opublikowano 1 Maja 2013 zrób 1000km minimum A jak zacznie robić się rant od zewnętrznej to później będzie problem z odratowaniem...
dziadekM Opublikowano 4 Maja 2013 Autor Opublikowano 4 Maja 2013 Flexem nie dojdziesz tam. Czyściłeś w miejscach gdzie zaznaczyłem ? A szczególnie po środku ? U mnie z miejsca pomogło.http://s21.postimg.org/8ab28g69v/zacisk.jpg Rzeczywiście trzymało na samym środku w tym zagłębieniu. Był ślad na klocku że tam był oparty. Ile się dało to wydarłem jakimś ostrym śrubokrętem a później troszkę podpiłowałem klocek na tym wypuszczeniu. Teraz zaczynają brać całą powierzchnią. Niby nic ale jak potrafi wkur...ć.
bawół1 Opublikowano 5 Maja 2013 Opublikowano 5 Maja 2013 No widzisz. Inaczej tarcze zaraz by zardzewiały i prawdopodobnie przegrzały.
Rekomendowane odpowiedzi