Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Avant S-Line Plus|176PS/368Nm|DRLh7|CLH|RNSe|320/280|Bluetooth|Grzana kiera...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

grzes283 springi trafią na auto raczej dopiero w styczniu/lutym przy remoncie całego zawieszenia z przodu i tyłu - wahacze, amortyzatory, łaczniki, drązki, tuleje i inne drobiazgi :kwasny:

Opublikowano

Blachu tylko że te 1090kg są do 1,6/1,8 i 2,0 a to są lekkie silniki :wink:

Opublikowano

Blachu tylko że te 1090kg są do 1,6/1,8 i 2,0 a to są lekkie silniki :wink:

1.9 tdi też ;) spójrz tutaj: http://www.eibach.pl/search.html?search_type=catalog&marka=1&model=73&product_line=1935

Swoją drogą na tabliczce znamionowej mam podane, że maksymalny nacisk wynosi 1065/1020 kg :wink:

Edytowane przez Blachu

Opublikowano

Chyba, że wkradł im się tam błąd na stronie :facepalm:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Te 18" 8.5J ET30 sprzedałeś? Jaka mniej wiecej jest cena takich felg? Mówię oczywiście o prostych, nie obdartych i z dekielkami. Bo jest to niewątpliwie żadkość. Czy to prawda że bardzo łatwo się krzywią?

Edytowane przez maniak5225

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Sprzedałem. :eusathink: ..już dawno.

Czy się krzywią???....hmm jak kupisz chińskie z "plasteliny" to na pewno długo nie pojeździsz. Oryginalne myślę, że przy rozsądnej jeździe trochę posłużą. :thumbup1:

Masz link....są nawet ciekawe

http://allegro.pl/alufelgi-felgi-aluminiowe-audi-18-5x112-8-5j-et30-i5915751036.html?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_campaign=alluserscro

Ja na lato mam 17....to już chyba ostatnie felgi w audi za mojej kadencji :wink:

Troszkę trzeba odświeżyć temat....co do modów, to ostatnim był montaż podgrzewanej kierownicy ori z A4B6.....w planach była też pamięć fotela, kamerka cofania, malowanie zacisków, ale niestety kieszeń jest pusta i trzeba było przystopować. Poza tym dziadek zaczyna powoli się domagać napraw bieżących, jak to bywa w jego wieku :wink:

Wymieniłem błotniki przednie, kupiłem używki w ori lakierze, w stanie dobrym moje niestety nie nadawały się już do naprawy, a zamiennika bałem się wstawić. Ogólnie udało sie wszystko w miarę spasować, choć pewnie sprawne oko by wypatrzyło się jakichś mankamentów.

LOWAlki.jpg

EdcOrvJ.jpg

Kolejną sprawą były wahacze górne, wprawdzie błędna diagnoza, ale już poszło.....Komplecik Lema, od Wandeja i znowu kieszeń pusta :kwasny:

Praktycznie wahacze przód mam poza jednym wymienione w całości, a więc trochę posłużą :wink:

Był jakiś tam plan na 18" z A5, ale przy 1BV była by koza, gwint to już nie dla mnie, więc pozostałem przy komforcie i kupiłem coś takiego

296576143_1_644x461_felgi-17-cali-5-112-

Fotka zapożyczona :wink:

17" ET 28 i opona będzie 205/50.....na kolana raczej nie powali, ale jakoś będzie to wyglądać. :D

Żeby nie było za wesoło, to do roboty poduchy silnika i skrzyni - no i całe zawieszenie z tyłu wymaga jakichś tam ingerencji, ale to już nie na tą chwile... :kox:

Wszystkie banki w 3 city są już puste, także trzeba trochę poczekać :D

Zrobi się cieplej to ogarnę jakieś foty na nowych balonach..... :hi:

A tu pokaz możliwości prawie 180KM i wywalonych poduch, to tak na spokojnie, bez gazu.... :grin:

Edytowane przez grzes283

Opublikowano

nie ładnie skacze silniczek :kwasny: gwint na sprzedaż??

Opublikowano
  • Autor

Poduchy już zamówiłem, za kilka dni wymiana.....gwintu już nie mam.

Opublikowano

ile masz na 1bv z przodu/tyłu do nadkola od ziemi??

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem, nigdy nie mierzyłem......myślę że coś około 62-63 cm, ale strzelam.

Opublikowano

będę wdzięczny jak przy okazji zmierzyłbyś :decayed: chcę się upewnić że mam tak samo :huh:

Opublikowano
  • Autor

Teraz to nie będzie obiektywnie, bo auto praktycznie co drugi dzień będzie na podnośniku....jak porobię wszystko i ułoży się zawieszenie to zmierzę....

Opublikowano

Czy przy tak wywalonych poduchach silnika przy przyśpieszaniu maiłeś wibracje i drgania auta???

Opublikowano
  • Autor

Nie, jedynym objawem są stuki przy ruszaniu i przy delikatnym hamowaniu......jak na filmiku sprawdzałem poduchy, to ten stuk się pojawia w momencie, gdy silnik się ponosi. Całe auto stoi w miejscu, więc to nie może być nic innego. W piatek byłem w warsztacie i trochę bardziej ogarnięty mechanik wszedł pod auto z brechą i na dzięn dobry wytypował poduchę skrzyni i poduchę silnika, lewą.....do prawej nawet nie podchodził, twierdząc że na bank jest wywalona, skoro te dwie tak skaczą.....

Opublikowano

Nie, jedynym objawem są stuki przy ruszaniu i przy delikatnym hamowaniu......jak na filmiku sprawdzałem poduchy, to ten stuk się pojawia w momencie, gdy silnik się ponosi. Całe auto stoi w miejscu, więc to nie może być nic innego. W piatek byłem w warsztacie i trochę bardziej ogarnięty mechanik wszedł pod auto z brechą i na dzięn dobry wytypował poduchę skrzyni i poduchę silnika, lewą.....do prawej nawet nie podchodził, twierdząc że na bank jest wywalona, skoro te dwie tak skaczą.....

Cześ

Jakie poduchy założyłeś ?? Chodzi mi o prawą i lewą.

Opublikowano
  • Autor

Cześć, póki co żadnej, dopiero w środę oddaje auto, jeśli dostanę wszystkie części.

Dziś dostałem poduchy. Brałem z ASO, wstępnie zamówiłem z GETEM za 890 zł, ale czas oczekiwania ok. 10-14 dni, więc odpuściłem i koleżka akurat miał możliwość z ASO wyrwać za 905 zł, także się skusiłem :wink:

oGfD3q7.jpg

Edytowane przez grzes283

Opublikowano

Co do tych nowych felg z A5 które będziesz zakładał to jakie mają dokładnie parametry ET28 ale jaka szerokość ??

Myślę też nad takimi felgami ale boję się, że przy oponie 235/45 R17 i fldze ET28 i szerokości 7,5 cala może obcierać.

Ty widzę zakładasz oponki 205 więc powinno się spokojnie pomieścić w nadkolu.

A tak swoją drogą to 205 przy tej mocy i momencie nie za mało ??

Edytowane przez piotrekf3ke

Opublikowano
  • Autor

ET 28 7,5J

A co to za moc 180KM, tyłka nie urywa. Jak dla mnie 225/45 to żaden komfort, same minusy. Koleiny, spalanie, większy muł....205/50 jest idealne. W drugim aucie już mam 205 i jest przepaść. Nawet przy 18" chciałem kupić 205/45, ale za dobre pieniądze dostałem 225/40, więc tylko dlatego sie zdecydowałem. Także polecam.