Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Avant S-Line Plus|176PS/368Nm|DRLh7|CLH|RNSe|320/280|Bluetooth|Grzana kiera...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ET 28 7,5J

A co to za moc 180KM, tyłka nie urywa. Jak dla mnie 225/45 to żaden komfort, same minusy. Koleiny, spalanie, większy muł....205/50 jest idealne. W drugim aucie już mam 205 i jest przepaść. Nawet przy 18" chciałem kupić 205/45, ale za dobre pieniądze dostałem 225/40, więc tylko dlatego sie zdecydowałem. Także polecam.

Ja już opony 235/45 mam. Komfort, spalanie itp itd dla mnie bez znaczenia. Bardziej chodzi mi o to jak to w nadkolach siądzie i czy nie będzie obcierać przypadkiem.

Wrzuć zdjęcia swojego zestawu na aucie bo chętnie zobaczę jak to 205 siedzi na 7,5 cala z ET 28.

A tak swoją drogą autko masz ładnie zadbane.

Edytowane przez piotrekf3ke

Opublikowano
  • Autor

Każdy ma swoje podejście......czy będzie ocierać zależy jeszcze od zawiasu jaki masz. Mi się wydaje , że powinno być ok.

Jak ogarnę wszystko i będę miał trochę czasu, to porobię i wrzucę jakieś foty.

Ale, jak by mi nie zależało na komforcie, to na pewno bym nie wstawiał 17". Wleciała by minimum 18" i gwint, a może i nawet 19".... :wink:

Opublikowano

Kolego 225/40/18 na 8,5j et29 nie obciera (zawias h&r -35mm) :wink: a Grzegorz ma mniejsze parametry :)

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie. Poprzednie koło u mnie 225/40/18 przod et30 tyl et25. Do tego gwint, około 1-2 cm niżej niż 1BV i zero przycierki...

Opublikowano

Myślę też nad takimi felgami ale boję się, że przy oponie 235/45 R17 i fldze ET28 i szerokości 7,5 cala może obcierać.

Ja mam 235/45/17 felgę ET30 8J i zawias 1BE do nadkola jakieś 2-3cm i nawet w 4 osoby z bagażami nic nie ociera.

Kierownica masakra :) Nie wiem jaką montowałeś ale jeśli taką samą jak na pierwszych zdjęciach, to mega mi się nie podoba ( w przeciwieństwie do całego auta, bo jest śliczne a na pakiecie Sline robi robotę MEGA)

Pakuj od B8 :P też są podgrzewane ;)

35c4fcba11.jpg

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie taką sama, jak na pierwszych zdjęciach. Z B8 w ogóle mi nie podchodzi, jak dla mnie nie pasuje do deski z B6......ewentualnie bym wsadził z B7, ale jakoś nie mam na to parcia. :wink: ......może kiedyś, jak dorwę podgrzewaną z B7. :)

W aucie wymienione poduchy silnika i skrzyni. Mało tego, że nie ma stuków i puków, to auto miękko gaśnie i odpala, nie szarpie przy zmianie biegów, drążek nie lata przód - tył, biegi jakby lżej wchodziły.....nie zdawałem sobie sprawy, że tyle może wnieść wymiana poduch, tym bardzie że moje aż tak w agonalnym stanie nie były :D

Opublikowano

Podgrzewane były 3ramienne- czasem Siemian miewa :-)

Opublikowano
  • Autor

Raz chyba gdzieś obiła mi się po oczach, ale tak, jak pisałem, nie mam na to parcia więc olałem. Teraz bardziej w stronę techniczną muszę uderzyć i ogarnąć bolączki wieku :grin:

Za jakiś czas zawieszenie tylne trzeba zrobić, heble odświeżyć, w między czasie pewnie amorki dojdą, bo też od nowości siedzą.... :)

Opublikowano

Mi też się kiedyś wydawało,że taka za nowoczesna :P do czasu jak jej nie wsadziłem i kopara mi opadła, nie namawiam :) sam poluję na taką podgrzewaną już od dłuższego czasu, ale trafić podgrzewaną, z białym szwem i dodatkowo pod łopatki...... no kutwa marzenie ściętej głowy :) na tą polowałem 3 miesiące- łopaty + biały szew :)

Co do poduszek, to i ja chyba muszę u siebie się tym zająć, bo jak mocniej przegazuję, to też buda mi się trzęsie :) ale muszę kogoś poprosić, żeby mi nagrał filmik albo przegazował, żebym mógł sam na własne oczy to zobaczyć :D

Opublikowano
  • Autor

Pierwszy bieg, prawa na hamulcu do oporu i lewa sprzęgło puszcza i wciska....mało z komory nie wyskoczył.

Opublikowano

...Pamiętasz może numer poduszki skrzyni jakie zakładałeś do tego silnika, wiem że Lemforder ma dwa numery i nie mogę poszukać, który pasuje AVF...Poduszki silnika już mam wymienione też z ASO, jest poprawa...

Opublikowano
  • Autor

Nie pamiętam. Brałem od Wandeja.....,napisz do niego, to Tobie powie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ten silnik to rzeczywiście latał u ciebie pod maską jak kobita po centrum handlowym :decayed:

Tak wracając do 1 postu to moim skromnym zdaniem, jak nie za bardzo lubie czarne felgi, to te rs6'tki czarne wyglądały u ciebie mega kozacko. :hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Czas na małą aktualizację, dużo się nie zmieniło, poza innym kołem i zawieszeniem, to reszta chyba bez zmian. Oczywiście wpadły nowe poduchy silnika i skrzyni z ASO, nowe wahacze górne Lemfordera i dwa dolne. Tym samym przód ma komplet nowych wahaczy i nowe poduchy. Da się to odczuć podczas jazdy, nawet nie zdawałem sobie sprawy, że niektóre oznaki spowodowane były właśnie poduchami lub wahaczami.....teraz jest przepaść jeśli chodzi o warunki jezdne :wink:

Zawieszenie wpadło z powrotem 1BV na kole 17" ET28 i oponie 205/50

WN3PoDp.jpg

VNjfWrK.jpg

L2A0XNQ.jpg

Tyłka nie urywa, ale nie jest źle, brak wyglądu wynagradza mi komfort :wink:

Myślałem o jakiejś 18" i springach, ale szkoda mi już kasy pchać w to pudło.....czas myśleć o sprzedaży i zakupie czegoś innego :)

Trochę środka...

xUFKvR5.jpgMVp6ghB.jpgA3jP9eR.jpgzxtIpPr.jpgOrk61YC.jpg

Tu z kolei kiera by się przydała inna....wiem, wiem, ale ta jest grzana i tym samym wygrała :D

Edytowane przez grzes283

Opublikowano

Piekna zadbana B6-ka. Wcześniej nie zauważyłem ze masz lustra w czerni ;)

Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Super autko- kiera jest fajna - pośród miliona z b7,8 czy tt jest b6 z mf i to jeszcze grzana.

Edytowane przez MARCIN607

Opublikowano

koło bardzo dobre , sam mam takie na zime i elegancko wyglądają :kox:

Opublikowano

No na zime tez bym chetnie takie przytulil. :)

Opublikowano
  • Autor

Piekna zadbana B6-ka. Wcześniej nie zauważyłem ze masz lustra w czerni ;)

Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka

Dzięki, ale niestety czasu się nie oszuka....o ile można jakieś części wymienić w środku, o tyle lakierka w szczególności maska i błotniki przód mają dość. Oddałbym do lakiernika, ale widząc efekty u niektórych ludzi, to wolę jeździć tak jak jest.....przynajmniej jest jeden kolor :wink:

Super autko- kiera jest fajna - pośród miliona z b7,8 czy tt jest b6 z mf i to jeszcze grzana.

Dzięki, szczerze mówiąc tylko raz spotkałem osobę, co ma w B6 grzana kierę......bajer na prawdę super. Choć może zim takich mocnych nie ma, to nawet przy 5 - 6 stopniach się fajnie sprawdza.

Polecam każdemu nie zdecydowanemu :wink:

koło bardzo dobre , sam mam takie na zime i elegancko wyglądają :kox:

No na zime tez bym chetnie takie przytulil. :)

Plusem jest ET, choć przez to wyglądają jak 16 - stki. Na zime mam oemowskie 17" na takiej samej gumie i patrząc z boku wydaja się większe od obecnych.....zastanawiam się jak by wyglądały przy 1BV + jakaś dobra sprężyna. Właściwie komfortu nie ubędzie, a optyka może być lepsza... :P

Opublikowano

.zastanawiam się jak by wyglądały przy 1BV + jakaś dobra sprężyna. Właściwie komfortu nie ubędzie, a optyka może być lepsza...

Grześ uwierz zostanie niedosyt przy wymianie springów,mi klapnoł prawie 20mm w stosunku do 1be :facepalm:ale komfort dalej jest :wink:

Ładne to koło :thumbup1: